[Tingueu en compte que aquest esdeveniment ha passat. AQUESTA PÀGINA QUEDA AL LLOC PER A FINS D'ARXIU.]

El laboratori del canvi: col·laborar, cooperar, coordinar

Uniu-vos als vostres col·legues del centre d’escriptura de tot el país (i potser fins i tot del món!) Per un dia de col·laboració activa a Portland State University el 15 de març, de 9 a 6hNo hi ha cap millor manera d’iniciar la vostra aventura CCCC.

Per què els acadèmics del centre d’escriptura van a conferències professionals? Per compartir les conclusions del nostre treball acadèmic, segur. Però molts de nosaltres també busquem l’oportunitat de relacionar-nos amb els nostres companys d’altres institucions: aprendre junts, resoldre problemes i planificar el futur de maneres que no podem fer sols. La col·laboració IWCA de CCCC ofereix a la comunitat del centre d’escriptura l’oportunitat de passar un dia complet de feina junts, no per compartir el que ja hem fet, sinó per ajudar-nos mútuament amb el que encara cal fer. Començarem i tancarem el dia amb sessions plenàries perquè pugueu conèixer altres administradors i tutors del centre d’escriptura. Al llarg del dia, escollireu entre sessions simultànies, totes les quals us implicaran activament amb altres acadèmics.

Aquest any, Collaborative ens inspira en el concepte “Change Lab” desenvolupat per erudits finlandesos en el camp de la psicologia del treball. Ens va atraure aquest concepte pel seu enfocament en la resolució de problemes col·laborativa, sensible a les dades i transformadora; veiem que els acadèmics del centre d’escriptura de treballs fan junts a la Col·laboració i al camp com s’han centrat de manera similar. Esperem que els participants de la col·laboració del 2017 abriguin l’oportunitat de participar en debats i aprenentatges col·laboratius per tal de desenvolupar plans concrets i accionables que puguin posar en pràctica als seus centres d’escriptura d’origen. Fem alguna cosa!

Què és exactament un Change Lab?

Change Lab és un mètode per a la resolució col·laborativa de problemes en un lloc de treball o en una xarxa de treball. Per als participants col·laboratius, els nostres llocs de treball són els nostres propis centres d’escriptura i la nostra xarxa de treball és la nostra comunitat internacional de centres d’escriptura o el camp dels estudis de centres d’escriptura. En un laboratori de canvis, els professionals del lloc de treball col·laboren en l’anàlisi d’una activitat existent (o xarxa d’activitats) i desenvolupen plans per transformar l’activitat. Un enfocament de Change Lab permet als participants en un lloc de treball:

  • examinar el passat, el present i el futur d'una activitat laboral;
  • co-construir un model dels problemes de l'activitat, arrelat a la història i al model teòric de l'activitat;
  • co-crear una nova visió de la teoria i la pràctica de l'activitat;
  • recopilar les idees i les eines necessàries per transformar l’activitat;
  • i planifiqueu els passos següents per implementar i avaluar la nova activitat.

Com suggereix l'anterior, els objectius del Change Lab no són només canviar una pràctica, com es realitza la feina. En canvi, els participants en un laboratori de canvis reimaginen —més enllà de les “regles” o pràctiques actuals, un nou model conceptual per al seu treball. Mitjançant l'expansió que sovint traspassa fronteres i revela veus contradictòries i diferents, les comunitats de pràctica "abracen un horitzó de possibilitats radicalment més ampli que en el mode anterior de l'activitat", que transforma els marcs conceptuals i les pràctiques existents per produir canvis i una nova comprensió (Engstrom Gràcies a la “propera integració i la distància reflexiva del treball” (Engeström, Y., Virkkunen, J., Helle, M., Pihlaja, J. & Poikela, R. 2001), els participants augmenten la seva pròpia transformació i agència col·laborativa basada en els seus nous coneixements i la visió compartida del futur del seu treball (Virkkunen, 1996).

L’examen d’un lloc de treball acadèmic (com ara un centre d’escriptura) a través d’un model col·laboratiu, basat en dades i reflexiu com l’enfocament Change Lab, encarna l’argument de Dewey (1927) segons el qual les nostres formes de pensar sobre la naturalesa del treball educatiu han de ser experimentals, ja que sorgeixen de preguntes o observacions del món real; estan subjectes a una observació i avaluació periòdiques i ben dissenyades; i són prou flexibles per respondre al que observem a les nostres pràctiques diàries.

PROGRAMA / HORARI

Descarregueu-vos el programa col·laboratiu aquí.

INFORMACIÓ D'INSCRIPCIÓ

Es requereix la pertinença a IWCA per registrar-se en un esdeveniment IWCA o per presentar una proposta. Per registrar-se, inicieu sessió al vostre compte IWCA i localitzeu el quadre "Inscripcions de conferències disponibles" a la part dreta de la pàgina web. Feu clic a "Registra't per a aquesta conferència" i seguiu les instruccions per completar el registre. Els no membres han de configurar primer un compte fent clic a la pestanya "Membres IWCA" del lloc web IWCA. A la pàgina d'inici de benvinguda, feu clic a l'enllaç del primer missatge de pics per convertir-vos en membre.

Les tarifes d’océs anticipat van finalitzar el 28 de febrer. Les tarifes de l’1 al 15 de març són:

Professionals: 150 dòlars
Estudiants: 110 dòlars

Hi haurà algunes beques d’inscripció disponibles. Vigileu els correus electrònics d'IWCAmembers.org per obtenir més informació.

LLOC COL·LABORATIU 2017 de l’IWCA

La col·laboració d’aquest any se celebrarà a la Universitat Estatal de Portland, al Smith Memorial Student Union (segon i tercer pis). El PSU es troba a poca distància d’alguns hotels de CCCC i es troba a 12-15 minuts en tren lleuger a Max des d’altres.

Per arribar des del centre de convencions d'Oregon fins a l'alimentació en tren lleuger, agafaríeu la línia verda cap al sud, cap a l'alimentació / centre urbà. Sortiu a la parada SW 7th & Mill. Per tornar, agafaríeu la línia verda cap al nord des del SW 6th & Montgomery Station, cap al centre de la ciutat de Clackamas.

Les tarifes del tren lleuger són de 2.50 dòlars per 2.5 hores o 5 dòlars per a un abonament de dia complet. Podeu comprar un bitllet a l’estació o utilitzar la seva aplicació al telèfon. El lloc web Trimet us pot ajudar amb Max, així com amb els serveis d'autobús.

PSU mapa interactiu del campus també és un recurs útil per arribar al campus. Té informació sobre transport (inclòs Max), aparcament, menjar, edificis i molt més.

Totes les sales de l'espai de conferències estaran equipades amb Wi-Fi gratuït, portàtils, projectors i pantalles.


CONVOCAT FORRIA DE PROPOSTES

(es conserva amb finalitats d'arxiu: les propostes es van acceptar fins al 16 de desembre de 2016)

Les propostes de sessions s’acceptaran fins al 16 de desembre de 2016.

Convidem els participants col·laboratius a pensar-se els uns als altres com a socis d’un Change Lab i proposar sessions de col·laboració que facilitin els desenvolupaments basats en la investigació i la investigació basada en el desenvolupament. Podeu plantejar-vos aquesta conferència com a resolució col·laborativa de problemes: l’objectiu dels copresidents és que tots els participants abandonin la conferència amb un endur-se concret, com les dades recollides d’altres participants; un nou mètode de recerca o avaluació per provar; una pregunta o instrument de recerca refinats; o una nova perspectiva i una aplicació pràctica per a aquesta perspectiva a casa.

Us demanem que tingueu en compte la descripció anterior de l’aprenentatge expansiu i el Change Lab, i que proporcioneu una sessió inspirada en els conceptes de recopilació, anàlisi i acció transformadora de dades col·laboratives. Podeu inspirar-vos en una etapa del procés Change Lab:

  1.   Seguiment de les arrels d’un desafiament, problema o contradicció en el lloc de treball:

Quins són els reptes, problemes o contradiccions actuals al vostre centre d’escriptura o en la vostra visió del camp més ampli? Com podem col·laborar per descobrir les arrels d’aquests problemes en pràctiques passades o en conceptes, models o teories passades sobre el treball del centre d’escriptura?

  1.   Modelització i anàlisi de l'activitat actual:

Com sabem què passa als nostres centres d’escriptura? Com sabem què funciona? Què no funciona? Com podem involucrar-nos mútuament i amb els nostres tutors en l’anàlisi del complex sistema d’activitats del centre d’escriptura? Quines "regles" o pràctiques actuals necessiten replantejar-se i com ho sabem?

  1.   Imaginant futurs models:

Quins nous models o visions de treballs de centre d'escriptura necessiteu o necessitem per abordar els problemes actuals? Com concretem les nostres noves visions: quins són els nostres passos següents? Com és la planificació estratègica transformadora dels centres d’escriptura? Quins tipus d’avaluació necessitem per mesurar els efectes de les nostres transformacions?

Recordeu, esperem que tots els participants marxin amb menjar per emportar orientat a l'acció, de manera que la sessió que proposeu hauria de ser molt participativa i hauria de beneficiar tant els vostres participants com vosaltres. Els projectes acabats no són el millor material per a aquesta conferència; penseu en el Laboratori de Canvis Col·laboratius del 2017 com a part del vostre propi enfocament experimental del treball del centre d’escriptura. Per mantenir aquest enfocament en l’acció col·laborativa, els tipus de sessions de la col·laboració d’aquest any són molt participatius. Si teniu preguntes sobre algun tipus de sessió o voleu obtenir suggeriments sobre les vostres primeres idees abans de proposar una sessió, poseu-vos en contacte amb Jennifer Follett (o ambdues)jfollett@ycp.edu) i Lauri Dietz (ldietz@depaul.edu).


TIPUS DE SESSIÓ

Totes les sessions estaran programades durant 60 minuts.

Taules rodones

Els facilitadors dirigeixen la discussió sobre un tema, un escenari, una pregunta o un problema específics. Aquest format pot incloure breus comentaris de facilitadors, la major part del temps es dedica a un compromís / col·laboració activa i substancial amb els assistents, motivat per preguntes orientatives. Al final de la sessió, suggerim que els facilitadors ajudin els participants a resumir i reflexionar sobre les seves preses de la discussió i a pensar en com traduiran aquestes preses en acció.

Tallers

Els facilitadors guien els participants en una activitat pràctica i experiencial per ensenyar habilitats o estratègies tangibles per a la recopilació de dades, l’anàlisi o la resolució de problemes. Les propostes de tallers amb èxit inclouran una justificació de com l’activitat es pot aplicar a diversos contextos de centres d’escriptura, implicarà un compromís actiu i incorporarà una oportunitat perquè els participants reflexionin sobre el potencial d’una aplicació futura específica.

Treballs en curs (WiP)

Aquestes sessions estaran compostes per taules rodones on els presentadors discutiran breument (10 minuts com a màxim) la seva investigació actual, avaluació o altres projectes d’escriptura i, a continuació, rebran comentaris d’altres investigadors, inclosos líders de discussió, altres presentadors de WiP i altres conferències.

Temps de laboratori

Una sessió de temps de laboratori és la vostra oportunitat per avançar en la vostra pròpia investigació, ja sigui recopilant dades dels participants o utilitzant els comentaris dels participants per perfeccionar els instruments de recopilació de dades. Podeu utilitzar el temps de laboratori per pilotar i rebre comentaris sobre preguntes sobre enquestes o entrevistes sobre el tipus de població del centre d’escriptura que voleu estudiar. Podeu utilitzar el temps de laboratori per recopilar dades: per distribuir una enquesta, dirigir un grup de discussió curt o entrevistar un tutor. Podeu utilitzar el temps de laboratori per a l'anàlisi de dades, demanant als col·legues del centre d'escriptura que provin la idoneïtat o la fiabilitat de la vostra codificació. A la vostra proposta, descriviu què voleu fer, quants i quin tipus de participants necessiteu (tutors de primer cicle? Administradors de centres d’escriptura? Etc.). Si busqueu participants entre els assistents col·laboratius, haureu de tenir l’aprovació institucional de l’IRB, així com documentació de consentiment informat per a ells.

Redacció col·laborativa

En aquest tipus de sessió, els facilitadors guien els participants en una activitat d’escriptura en grup destinada a produir un document o conjunt de materials co-autor per compartir. Per exemple, podeu col·laborar en una declaració de posició de centre de redacció múltiple (com una declaració sobre pràctiques lingüístiques inclusives). O bé, podeu desenvolupar un protocol i una llista de recursos per a un projecte d’avaluació d’un centre d’escriptura. També podríeu facilitar la producció d’escrits separats, però paral·lels, per exemple, podríeu que els participants revisessin o elaboressin declaracions de missions per als seus centres i, després, compartissin comentaris entre ells. Les propostes reeixides de sessions d’escriptura col·laborativa se centraran en un projecte d’escriptura en què es pugui assolir un progrés substancial durant la sessió, i inclourà plans per continuar o compartir el treball amb la comunitat del centre d’escriptura més gran després de la conferència.