[Extret de l'article complet per Nicolette Hylan-King]

A finals de desembre, Jon Olson conclourà els seus 23 anys de carrera com a campió de la tutoria entre iguals per escrit a Penn State. Com a professor associat d’escriptura al Departament d’anglès i acadèmic en residència d’escriptura i comunicació a Penn State Learning, Olson ha assessorat per escrit a generacions de tutors parells i ha donat forma a la teoria i la pràctica que guia els centres d’escriptura de Penn State.

Les contribucions d’Olson als camps de l’administració de programes d’escriptura i la tutoria per escrits entre iguals han estat reconegudes amb nombroses cites i premis de prestigi. Va exercir el càrrec de president de l'Associació Internacional de Centres d'Escriptura entre 2003 i 05. Va rebre el premi Ron Maxwell de NCPTW al lideratge distingit en la promoció de les pràctiques d’aprenentatge col·laboratiu dels tutors d’escriptura entre iguals (2008) i el premi Muriel Harris Outstanding Service de la International Writing Center Association (2020).