[HUOMAUTUS: TÄTÄ TAPAHTUMAA ON KÄYTETTY. TÄMÄ SIVU PYSY SIVULLA ARKISTOINTITARKOITUKSIIN.]

Muutoslaboratorio: Yhteistyö, yhteistyö, koordinointi

Liity kirjoittamiskeskuksen kollegoihisi ympäri maata (ja ehkä jopa maailmaa!) Päivän aktiiviseen yhteistyöhön osoitteessa Portland State University 15. maaliskuuta klo 9-6Ei ole parempaa tapaa aloittaa CCCC-seikkailua!

Miksi kirjoituskeskuksen tutkijat menevät ammattikonferensseihin? Voit varmasti jakaa tieteellisen työn havainnot. Mutta monet meistä käyttävät myös tilaisuutta olla tekemisissä muiden oppilaitosten ikäisensä kanssa - oppia yhdessä, ratkaista ongelmia ja suunnitella tulevaisuutta tavalla, jota emme voi tehdä yksin. CCCC: n IWCA-yhteistyöyritys tarjoaa kirjoituskeskuksen yhteisölle mahdollisuuden viettää koko päivän yhdessä tekemistä - ei jakaa jo tekemäämme, vaan auttaa toisiaan siinä, mitä vielä on tehtävä. Aloitamme ja päätämme päivän täysistunnoilla, jotta voit tavata muita kirjoituskeskuksen järjestelmänvalvojia ja ohjaajia. Koko päivän voit valita samanaikaisten istuntojen joukosta, joista kaikki ovat aktiivisesti tekemisissä muiden tutkijoiden kanssa.

Tänä vuonna Collaborative ottaa inspiraatiomme suomalaisten tutkijoiden työpsykologian kehittämästä ”Change Lab” -konseptista. Meidät kiinnosti tämä käsite, koska se keskittyi yhteistyöhön, dataan reagoivaan ja transformatiiviseen ongelmanratkaisuun; näemme, että työn kirjoittamiskeskuksen tutkijat tekevät yhdessä Collaborativessa ja kentällä samankaltaisia. Toivomme, että vuoden 2017 yhteistyöosapuolen osallistujat käyttävät tilaisuutta osallistua yhteistyökeskusteluun ja oppimiseen kehittääksesi konkreettisia, käytännöllisiä suunnitelmia, joita he voivat panna täytäntöön kotikirjoituskeskuksissaan. Tehdään jotain tehtyä!

Mikä tarkalleen on muutoslaboratorio?

Change Lab on menetelmä ongelmien ratkaisemiseksi yhteistyössä työpaikalla tai työverkostossa. Yhteistyössä osallistujille työpaikkamme ovat omia kirjoituskeskuksiamme ja työverkostomme on kansainvälinen kirjoituskeskusten yhteisö tai kirjoituskeskuksen opiskelu. Muutoslaboratoriossa työpaikan harjoittajat analysoivat olemassa olevaa toimintaa (tai toimintaverkostoa) ja laativat suunnitelmat toiminnan muuttamiseksi. Change Lab -lähestymistavan avulla työpaikan osallistujat voivat:

  • tutkia työsuhteen menneisyyttä, nykyisyyttä ja tulevaisuutta;
  • rakentaa yhdessä toimintahäiriöiden malli, joka juurtuu toiminnan historiaan ja teoreettiseen malliin;
  • luoda yhdessä uusi näkemys toiminnan teoriasta ja käytännöstä;
  • kerätä toiminnan muuntamiseen tarvittavia ideoita ja työkaluja;
  • ja suunnitella seuraavat vaiheet uuden toiminnan toteuttamiseksi ja arvioimiseksi.

Kuten edellä todetaan, Change Labin tavoitteet eivät ole vain käytännön muuttaminen - työn tekeminen. Sen sijaan muutoslaboratorion osallistujat kuvittelevat - nykyisten sääntöjen tai käytäntöjen lisäksi - uuden käsitteellisen mallin työlleen. Laajentumisen kautta, joka usein ylittää rajat ja paljastaa ristiriitaisia ​​ja erilaisia ​​ääniä, käytäntöyhteisöt "käsittävät radikaalisti laajemman mahdollisuuksien horisontin kuin edellisessä toimintatavassa", joka muuttaa sekä olemassa olevat käsitteelliset puitteet että käytännöt muutoksen ja uuden ymmärryksen aikaansaamiseksi (Engstrom "Läheisen sulautumisen ja heijastavan etäisyyden työstä" kautta (Engeström, Y., Virkkunen, J., Helle, M., Pihlaja, J. & Poikela, R. 2001) osallistujat lisäävät omaa transformatiivista ja yhteistyötoimisto, joka perustuu heidän uusiin käsityksiin ja yhteiseen näkemykseen työnsä tulevaisuudesta (Virkkunen, 1996).

Akateemisen työpaikan (kuten kirjoittamiskeskuksen) tutkiminen yhteistyö-, tieto-informatiivisen ja reflektiivisen mallin, kuten Change Lab -lähestymistavan kautta, ilmentää Deweyn (1927) väitettä, että meidän on ajatteltava tapojamme koulutustyön luonteesta. kokeelliset, koska ne syntyvät tosielämän kysymyksistä tai havainnoista; heitä tarkastellaan ja arvioidaan säännöllisesti, hyvin suunnitellusti; ja ovat riittävän joustavia reagoimaan päivittäisissä käytännöissämme havaittaviin.

OHJELMA / AIKATAULU

Lataa Yhteistyöohjelma täältä.

REKISTERÖINTIÄ KOSKEVAT TIEDOT

Jäsenyys IWCA: ssa edellyttää rekisteröitymistä IWCA-tapahtumaan tai ehdotuksen jättämistä. Rekisteröityä, kirjaudu IWCA-tilillesi ja etsi käytettävissä olevat konferenssirekisteröinnit -ruutu verkkosivun oikealta puolelta. Napsauta "Rekisteröidy tähän konferenssiin" ja noudata ilmoituksia loppuun rekisteröintiä. Muiden kuin jäsenten on ensin perustettava tili napsauttamalla IWCA: n verkkosivuston IWCA-jäsenet-välilehteä. Napsauta tervetulosivun ensimmäisessä luettelomerkkiviestissä olevaa linkkiä, jotta pääset jäseneksi.

Early Bird -hinnat päättyivät 28. helmikuuta. Hinnat 1.-15. Ovat:

Ammattilaiset: 150 dollaria
Opiskelijat: 110 dollaria

Joitakin ilmoittautumisapurahoja on saatavilla. Pidä silmällä IWCAmembers.org-sähköpostiviestejä saadaksesi lisätietoja.

IWCA YHTEISTYÖ 2017 VENUE

Tämän vuoden yhteistyö järjestetään Portlandin osavaltion yliopistossa Smith Memorial Student Unionissa (toinen ja kolmas kerros). PSU on kävelyetäisyydellä joistakin CCCC: n hotelleista, ja se on 12-15 minuutin raitiovaunumatka Maxille muilta.

Päästäksesi Oregonin kokouskeskuksesta virtalähteelle pikaraitiotiellä ottaisi vihreän linjan etelään kohti virtalähdettä / kaupunkikeskusta. Poistu SW 7. ja myllyn pysäkiltä. Palataksesi, vie vihreä linja pohjoiseen SW 6. ja Montgomery-asemalta kohti Clackamasin keskustaa.

Raitiovaunuhinnat ovat 2.50 dollaria 2.5 tunnilta tai 5 dollaria koko päivän lipulta. Voit ostaa lipun asemalta tai käyttää heidän sovellustaan ​​puhelimellasi. Trimet-verkkosivusto voi auttaa sinua Maxissa sekä bussiliikenteessä.

Virtalähteet interaktiivinen kampuskartta on myös kätevä resurssi, kun saavut kampukselle. Siinä on tietoa liikenteestä (mukaan lukien Max), pysäköinnistä, ruoasta, rakennuksista ja muusta!

Kaikki kokoustilan huoneet on varustettu ilmaisella Wi-Fi: llä, kannettavilla tietokoneilla, projektoreilla ja näytöillä.


EHDOTUSPYYNTÖ

(säilytetty arkistointitarkoituksiin - ehdotukset hyväksyttiin 16. joulukuuta 2016 asti)

Ehdotukset istunnoille hyväksytään 16. joulukuuta 2016 asti.

Kutsumme yhteistyöosapuolia ajattelemaan toisiaan muutoslaboratorion kumppaneiksi ja ehdottamaan yhteistyöistuntoja, jotka helpottavat tutkimukseen perustuvaa kehitystä ja kehitykseen perustuvaa tutkimusta. Voit lähestyä tätä konferenssia yhteistyöhön liittyvänä ongelmanratkaisuna - puheenjohtajien tavoitteena on, että jokainen osallistuja poistuu konferenssista konkreettisella otteella, kuten muilta osallistujilta kerätyt tiedot; uusi tutkimuksen tai arvioinnin menetelmä; hienostunut tutkimuskysymys tai -väline; tai uusi näkökulma ja käytännön sovellus siihen perspektiiviin kotona.

Pyydämme teitä harkitsemaan yllä olevaa laaja-alaisen oppimisen ja muutoslaboratorion kuvausta ja ehdottamaan istuntoa, joka on innoittamana yhteistoiminnallisen tiedonkeruun, analyysin ja muutostoiminnan käsitteistä. Saatat saada inspiraatiota Change Lab -prosessin vaiheesta:

  1.   Haasteen, ongelman tai ristiriidan juurien jäljittäminen työpaikalla:

Mitkä nykyiset haasteet, ongelmat tai ristiriidat ovat kirjoituskeskuksessa tai mielestäsi laajemmalta alalta? Kuinka voimme yhdessä löytää näiden ongelmien juuret aikaisemmissa käytännöissä tai aikaisemmissa käsitteissä, malleissa tai teorioissa kirjoituskeskuksen työstä?

  1.   Nykyisen toiminnan mallintaminen ja analysointi:

Mistä tiedämme, mitä kirjoituskeskuksissamme tapahtuu? Mistä tiedämme mikä toimii? Mikä ei toimi? Kuinka voimme sitouttaa toisensa ja opettajamme analysoimaan kirjoituskeskuksen monimutkaisen toimintajärjestelmän? Mitkä nykyiset "säännöt" tai käytännöt täytyy miettiä uudelleen - ja mistä tiedämme sen?

  1.   Tulevien mallien visiointi:

Mitä uusia kirjoituskeskuksen työn malleja tai visioita tarvitset - tai tarvitsemmeko - nykyisten ongelmien ratkaisemiseksi? Kuinka voimme tehdä uudet visiomme konkreettisiksi - mitkä ovat seuraavat askeleemme? Miltä transformatiivinen strateginen suunnittelu näyttää kirjoituskeskuksille? Millaisia ​​arviointeja tarvitsemme muutostemme vaikutusten mittaamiseksi?

Muista, että toivomme kaikkien osallistujien lähtevän toimintakeskeisillä takeilla, joten ehdottamasi istunnon tulisi olla erittäin osallistava ja siitä tulisi hyötyä sekä osallistujillesi että sinulle! Valmiit projektit eivät ole paras materiaali tälle konferenssille - ajattele Collaborative 2017 Change Labia osana omaa kokeellista lähestymistapaa kirjoittamiskeskuksen työskentelyyn. Tämän keskityttäessä yhteistyötoimiin tämän vuoden yhteistyöryhmän istuntotyypit ovat erittäin osallistavia. Jos sinulla on kysyttävää jostakin istuntotyypistä tai haluat palautetta varhaisista ideoistasi, ennen kuin ehdotat istuntoa, ota yhteyttä jompaankumpaan / molempiin Jennifer Follettiin (jfollett@ycp.edu) ja Lauri Dietz (ldietz@depaul.edu).


ISTUNNON TYYPIT

Kaikki istunnot suunnitellaan 60 minuutiksi.

Pyöreät pöydät

Ohjaajat johtavat keskustelua tietystä aiheesta, skenaariosta, kysymyksestä tai ongelmasta. Tämä muoto voi sisältää lyhyitä huomautuksia ohjaajilta. Suurin osa ajasta käytetään aktiiviseen ja asialliseen osallistumiseen / yhteistyöhön osallistujien kanssa ohjattavien kysymysten pohjalta. Istunnon lopussa suosittelemme, että neuvonantajat auttavat osallistujia tiivistämään keskustelunsa keskustelutilanteissa ja pohtimaan heidän otteitaan ja miettimään, miten he toteuttavat nämä toteutukset käytännössä.

Työpajat

Ohjaajat johtavat osallistujia käytännön kokemukselliseen toimintaan opettamaan konkreettisia taitoja tai strategioita tietojen keräämiseen, analysointiin tai ongelmanratkaisuun. Onnistuneet työpajaehdotukset sisältävät perustelut sille, miten aktiviteettia voidaan soveltaa erilaisiin kirjoituskeskusten olosuhteisiin, niihin liittyy aktiivista sitoutumista ja osallistujille mahdollisuus pohtia mahdollisen tulevan sovelluksen mahdollisuuksia.

Käynnissä olevat työt (WiP)

Nämä istunnot koostuvat pyöreän pöydän keskusteluista, joissa esiintyjät keskustelevat lyhyesti (enintään 10 minuuttia) nykyisistä tutkimus-, arviointi- tai muista kirjoitushankkeistaan ​​ja saavat sitten palautetta muilta tutkijoilta, mukaan lukien keskustelujohtajat, muut WiP-esittäjät ja muut konferenssiosoitteet.

Lab-aika

Laboratorion aikaistunto on tilaisuutesi siirtää oma tutkimus eteenpäin joko keräämällä tietoja osallistujilta tai käyttämällä osallistujien palautetta hioamaan tiedonkeruuinstrumentteja. Voit käyttää laboratorioaikaa pilotoimaan ja vastaanottamaan palautetta kysely- tai haastattelukysymyksistä siitä, minkä tyyppistä kirjoituskeskuksen väestöä aiot tutkia. Voit käyttää laboratorioaikaa tietojen keräämiseen - jakaa kysely, suorittaa lyhyt kohdistusryhmä tai haastatella ohjaajaa. Voit käyttää laboratorioaikaa tietojen analysointiin pyytämällä kirjoituskeskuksen kollegoita testaamaan koodauksesi asianmukaisuuden tai luotettavuuden. Kuvaile ehdotuksessasi, mitä haluat tehdä, kuinka monta ja millaista osallistujaa tarvitset (perustutkinnon ohjaajat? Kirjoituskeskuksen järjestelmänvalvojat? Jne.). Jos etsit osallistujia yhteistyöhön osallistuvien joukosta, heillä on oltava institutionaalinen IRB-hyväksyntä ja heille on toimitettava tietoon perustuva suostumusdokumentaatio.

Yhteinen kirjoittaminen

Tämäntyyppisissä istunnoissa ohjaajat ohjaavat osallistujia ryhmäkirjoitustoimintaan, jonka tarkoituksena on tuottaa yhteisjulkaisuinen asiakirja tai jaettava materiaalisarja. Voit esimerkiksi tehdä yhteistyötä monikirjoituskeskuksen kannanotossa (kuten lausunto osallistavista kielikäytännöistä). Tai voit kehittää protokollan ja luettelon resursseista kirjoituskeskuksen arviointiprojektille. Voisit myös helpottaa erillisten, mutta rinnakkaisten kirjoitusten tuottamista - esimerkiksi saatat saada osallistujia tarkistamaan tai laatimaan tehtäväkeskusteluja keskuksilleen ja jakamaan sitten palautetta toisilleen. Menestyneet ehdotukset yhteistyökirjoitustilaisuuksiin keskittyvät kirjoitusprojektiin, jossa saavutetaan merkittävää edistymistä istunnon aikana, ja niihin sisältyy suunnitelmia työn jatkamisesta tai jakamisesta suuremman kirjoituskeskuksen yhteisön kanssa konferenssin jälkeen.