Telpon kanggo Makalah: 2023 IWCA Colaborative@ CCCCs

Hubungan Pusat Penulisan, Kemitraan, lan Koalisi

 

tanggal: Rebo, 15 Februari 2023

Lokasi: Universitas DePaul, Chicago, Illinois

Proposal amarga: 21 Desember 2023 (ditambahi wiwit 16 Desember)

Kabar ditampa proposal: Januari 13, 2023

Pengajuan Proposal: Situs Keanggotaan IWCA

PDF saka Telpon kanggo Proposal

Kita wis ora kejawab konferensi. Kanggo nyuarakke statement CCCCs 2023 Frankie Condon, kita uga "kangen energi, getaran, hiruk-pikuk, lan hum" nalika melu karo kanca-kanca ing bidang studi pusat nulis multidisiplin. Konferensi menehi kita kesempatan kanggo nuwuhake lan nyengkuyung hubungan karo saben liyane kanthi cara sing diwujudake nalika kita manggon ing papan bebarengan.

Nalika IWCA Collaborative nyedhaki, kita wis mikir utamane babagan hubungan. Secara tematik, kita diilhami dening telpon Condon kanggo nggoleki "kemungkinan kanggo hubungan sing jero karo kolaborator." Kanthi pikiran iki, kita takon, sapa (y) hubungan lan mitra kita? Hubungan apa sing nambah karya pusat nulis sampeyan lan wong sing nyambung menyang pusat kasebut kalebu tutor, administrator, fakultas, staf, lan anggota komunitas? Ing ngendi hubungan kasebut ana ing identitas, kampus, komunitas, pusat, wates, lan bangsa? Hubungan apa sing bisa ana ing lan ing papan, lapangan, lan komunitas sing ana gandhengane? Kepiye carane tumindak koalisi karo siji liyane lan apa tujuane?

Sampeyan ngajak sampeyan gabung ing Chicago lan ngirim proposal babagan kabeh aspek hubungan pusat nulis, kemitraan, lan koalisi kalebu:

  • Mitra komunitas: apa pusat sampeyan partner karo komunitas ing njaba universitas? Apa ana kesempatan kanggo kemitraan komunitas-universitas? Kepiye kemitraan kasebut dikembangake sajrone wektu?
  • Jaringan kampus: kepiye pusat sampeyan bisa kerja karo departemen, pusat, perguruan tinggi, utawa cabang kampus liyane? Apa pusat sampeyan ngembangake program apa wae kanggo ngembangake pangembangan hubungan ing kampus?
  • Kemitraan pusat-kanggo-tengah: apa pusat nulis sampeyan duwe kemitraan tartamtu karo pusat utawa klompok pusat liyane? Kepiye carane sampeyan kerja bareng sajrone wektu? Kepiye carane sampeyan bisa kerja bareng?
  • Identitas lan peran identitas ing mbangun kemitraan: Kepiye pengaruh identitas kita lan nuduhake kemitraan? Kepiye identitas mbantu utawa ngalangi pambangunan koalisi? Mbangun lan njaga komunitas ing pusat nulis: kepiye komunitas lan hubungan ing tengah? Apa komunitas pusat sampeyan wis berkembang utawa ngalami fase sing beda? Kepiye carane tutor utawa konsultan ing pusat sampeyan mbangun hubungan karo saben liyane utawa karo klien? Tantangan apa sing sampeyan alami?
  • Kemitraan global: pengalaman apa sing sampeyan alami nalika nggarap mitra global? Kepiye kemitraan kasebut mengaruhi pusat sampeyan? Apa padha katon kaya?
  • Peran pambiji ing jaringan lan/utawa kemitraan: kepiye carane kita utawa ora netepake kemitraan? Apa sing katon utawa bisa uga katon kaya?
  • Rintangan kanggo mbangun kemitraan: apa momen gesekan sing sampeyan temoni nalika nggawe kemitraan? Ing endi utawa kapan kemitraan gagal? Piwulang apa sing wis panjenengan sinaoni saka pengalaman kasebut?
  • Sembarang aspek liyane sing gegandhengan karo hubungan, kemitraan, lan koalisi

Jinis Sesi

Elinga yen "presentasi panel" sing luwih tradisional dudu fitur saka Kolaborasi IWCA taun iki. Jinis sesi ing ngisor iki nyorot kesempatan kanggo kolaborasi, obrolan, lan panulis bareng. Kabeh jinis sesi bakal 75 menit

Meja bunder: Fasilitator mimpin diskusi babagan masalah, skenario, pitakonan, utawa masalah tartamtu. Format iki bisa uga kalebu komentar singkat saka fasilitator, nanging umume wektu dikhususake kanggo keterlibatan/kolaborasi sing aktif lan substantif karo para rawuh sing dijaluk dening pitakonan pandhuan. Ing pungkasan sesi, fasilitator bakal mbantu para peserta ngringkes lan mikir babagan sing dijupuk saka diskusi lan mikir babagan carane nerjemahake takeaways kasebut dadi tumindak.

Lokakarya: Fasilitator mimpin peserta ing tangan-on, kegiatan pengalaman kanggo mulang skills nyata utawa strategi kanggo data-ngumpulake, analisis, utawa pemecahan masalah. Proposal Workshop bakal kalebu nyoto carane kegiatan bisa ditrapake kanggo macem-macem konteks pusat nulis, bakal melu engagement aktif, lan bakal nggabungake kesempatan kanggo peserta kanggo nggambarake potensial kanggo aplikasi mangsa tartamtu.

Wektu lab: Sesi wektu lab minangka kesempatan kanggo nerusake riset dhewe kanthi ngumpulake data saka peserta utawa nggunakake umpan balik peserta kanggo ngasah instrumen pengumpulan data. Sampeyan bisa nggunakake wektu lab kanggo nggawe lan nampa umpan balik babagan pitakonan survey utawa wawancara, ngumpulake data, analisis data, lan sapiturute. Ing proposal sampeyan, tulisake apa sing pengin sampeyan lakoni lan jumlah peserta sing dibutuhake (contone: tutor sarjana. , pangurus pusat nulis, lsp). Yen nggoleki peserta ing antarane peserta, fasilitator kudu duwe persetujuan IRB institusi uga dokumentasi Informed Consent kanggo dheweke.

Tulisan kolaboratif: Ing jinis sesi iki, fasilitator nuntun peserta ing kegiatan nulis kelompok sing dimaksudake kanggo ngasilake dokumen sing ditulis bebarengan utawa materi sing bakal dituduhake. Contone, sampeyan bisa kolaborasi ing statement posisi pusat multi-nulis utawa rencana strategis kanggo klompok pusat nulis (contone: gol koalisi kanggo pusat nulis dumunung ing kutha tartamtu kaya Chicago). Sampeyan uga bisa nggampangake produksi tulisan sing kapisah nanging paralel (contone: peserta mbenakake utawa nggawe pratelan kanggo pusate lan banjur nuduhake umpan balik). Proposal kanggo sesi nulis kolaborasi bakal kalebu rencana kanggo nerusake utawa nuduhake karya karo komunitas pusat nulis sing luwih gedhe sawise konferensi.

Host Kolaborasi lan Timeline
Kita seneng banget kanggo dadi tuan rumah Kolaborasi IWCA ing Chicago, papan sing wis pirang-pirang taun bali menyang konferensi liyane lan kutha kanthi macem-macem pusat nulis ing papan institusional lan komunal sing beda. Kita arep ngucapake matur nuwun banget marang para pangurus lan tutor Pusat Penulisan Universitas DePaul kanggo keramahan ing hosting kolaborasi ing Kampus Loop, sing dumunung ing sawetara blok saka hotel konferensi CCCCs.

Universitas DePaul ngakoni yen kita manggon lan makarya ing tanah asli tradisional sing saiki dadi omah kanggo wakil saka luwih saka satus bangsa sing beda-beda. Kita ngurmati kabeh wong, kalebu negara Potawatomi, Ojibwe, lan Odawa, sing nandhatangani Prajanjian Chicago ing taun 1821 lan 1833. Kita uga ngakoni wong Ho-Chunk, Myaamia, Menominee, Konfederasi Illinois, lan Peoria sing uga. njaga hubungan karo tanah iki. We appreciate sing dina iki Chicago ngarep kanggo salah siji saka populasi Native kutha paling gedhe ing Amerika Serikat. Kita luwih ngakoni lan nyengkuyung anane wong asli ing antarane fakultas, staf, lan awak siswa.

Mangga ngirim abstrak (250 tembung utawa kurang) ing Desember 16, 2022 liwat Situs Keanggotaan IWCA. Peserta bakal nampa kabar ing Januari 13, 2023. Pitakonan bisa diarahake menyang IWCA Collaborative co-chairs Trixie Smith (smit1254@msu.edu) lan Grace Pregent (pregentg@msu.edu).

Muga-muga akeh mahasiswa sarjana lan lulusan sing bakal melu!

Dheweke olèh nyambung karo co-kursi konferensi utawa karo Lia DeGroot, Konsultan Lulusan lan Koordinator Kolaborasi, ing mcconag3 @ msu.edu kanggo ngrembug gagasan, lelungan, lan pitakonan umum.