Kolaborasi: 9 Maret 2022
1:00-5:00 pm EST

Menyang Situs anggota IWCA kanggo ndhaptar

Sampeyan diundang kanggo ngirim proposal kanggo Kolaborasi Online IWCA- Telpon kanggo Proposal ing ngisor iki. Nalika kita terus berjuang karo pandemi lan pengaruhe ing pakaryan lan kesejahteraan kita, muga-muga dina iki bebarengan bakal menehi optimisme lan kekuwatan, ide lan sambungan.

Ing telpon menyang Konvensi Tahunan CCCCs 2022, Ketua Program Staci M. Perryman-Clark ngajak kita mikir babagan pitakonan, "Kenapa sampeyan ana ing kene?" lan kanggo nimbang raos gadhahanipun kita lan siswa kita bisa utawa ora ana ing papan kita.

Nalika kita terus nelusuri pandemik COVID19 sing nyebabake kita, sepisan maneh ngobahake konferensi kanthi online, bosen amarga informasi lan kabijakan sing ora konsisten lan konflik babagan masking, vaksin, lan kerja saka omah-kepiye carane mangsuli undhangan Perryman-Clark kanggo nolak, supaya bisa urip. , kanggo inovasi, lan kanggo berkembang? Kepiye carane kita melu "karya sing luwih wani [sing] kritis lan ing proses"? (Rebecca Hall Martini lan Travis Webster, Pusat Penulisan minangka Spasi Brave/r: Pambuka Edisi Khusus Tinjauan Peer, Volume 1, Edisi 2, Musim Gugur 2017) Ing paradigma anyar tutor hibrida, online, virtual, lan tatap muka, kepiye ruang lan layanan pusat nulis bisa terus mbukak kanggo kabeh siswa? Kanggo Kolaborasi Online IWCA 2022, proposal diundang nggunakake pitakonan ing ngisor iki minangka springboards:

Kepiye cara kerja keadilan sosial ing pusat kita? Sapa sing rumangsa diundang menyang ruang kita lan sapa sing ora? Apa sing kita lakoni kanggo mesthekake kaslametane staf, para siswa sing dilayani? Apa sing kita tindakake kanggo nindakake luwih saka urip, nanging kanggo berkembang?

Ing Kolaborasi Online IWCA 2022, kita ngajak proposal kanggo sesi sing fokus kanggo ndhukung saben liyane ing desain lan eksperimen, lan fokus ing proses, dudu produk, riset. Sesi kudu nindakake siji utawa luwih saka ing ngisor iki:

    • Ajak kanca peserta kanggo brainstorming, hipotesis, utawa ngembangake alasan kanggo wilayah potensial / arah kanggo nulis riset pusat babagan inklusivitas.
    • Nuntun kanca-kanca peserta kanthi cara nggunakake riset pusat nulis supaya bisa luwih ngerti babagan karya sing kita lakoni, nggawe crita-crita kita narik kawigaten para pamirsa sing kita tindakake lan ngluwihi setelan institusi.
    • Aktifake kanca peserta kanggo nggawe inovasi ing nulis riset pusat, kalebu nyurung watesan utawa masalah sing ana gandhengane karo tradhisi lanang, putih, mampu, lan kolonialis ing akademi.
    • Nuduhake karya ing proses kanggo umpan balik saka profesional pusat nulis liyane lan tutor
    • Nuntun para peserta kanthi cara supaya kita bisa ngowahi niat sing apik babagan inklusivitas lan anti-rasisme dadi langkah konkrit kanggo tumindak
    • Pandhuan peserta kanggo brainstorming lan ngrancang babagan carane ruang pusat nulis, modalitas, lan/utawa misi bisa owah nalika kita navigasi babagan pengaruh COVID ing papan kerja.
    • Ajak peserta kanggo ngembangake rencana aksi kanggo nolak, urip, inovasi, lan berkembang

Bisa uga dikandhakake manawa kekuwatan lapangan kita yaiku sifat kolaboratif - kita ngajak para peserta teka bebarengan kanggo nambah pemahaman kita dhewe babagan - lan keterlibatan karo - keragaman, ekuitas, lan inklusivitas ing endi wae ana pusat nulis.

Format sesi

Amarga Kolaboratif babagan ndhukung saben liyane ing desain lan eksperimen, proposal kudu fokus ing proses, dudu produk, riset; kita wis disimpen siji format khusus-ing "Data Dash" - kanggo nomer winates saka usulan-usulan sing fokus ing nuduhake temonan riset. Kabeh usulan, preduli saka format, kudu ngupayakake karya ing nulis beasiswa pusat lan / utawa beasiswa saka disiplin liyane.

Workshop (50 menit): Fasilitator mimpin peserta ing hands-on, kegiatan pengalaman kanggo mulang skills nyata utawa strategi related kanggo nulis riset pusat. Proposal lokakarya sing sukses bakal kalebu wektu kanggo muter gagasan teoretis utawa nggambarake babagan efektifitas kegiatan utawa katrampilan sing dipikolehi (diskusi kelompok gedhe utawa cilik, tanggapan ditulis).

Sesi meja bundar (50 menit): Fasilitator mimpin diskusi babagan masalah tartamtu sing ana gandhengane karo riset pusat nulis; format iki bisa uga kalebu komentar singkat saka antarane 2-4 presenter ngiring dening engagement aktif lan substantif / kolaborasi karo pamiarso dijaluk dening nuntun pitakonan.

Lingkaran Penulisan Kolaboratif (50 menit): Fasilitator nuntun peserta ing kegiatan nulis kelompok sing dimaksudake kanggo ngasilake dokumen utawa materi sing ditulis bebarengan kanggo ndhukung inklusivitas.

Diskusi Round Robin (50 menit): Fasilitator ngenalake topik utawa tema lan ngatur peserta dadi kelompok sing luwih cilik kanggo nerusake obrolan. Ing semangat turnamen "round robin", peserta bakal ngganti grup sawise 15 menit kanggo ngluwihi lan nggedhekake obrolan. Sawise paling ora rong babak obrolan, fasilitator bakal nglumpukake klompok lengkap kanggo diskusi pungkasan.

Presentasi Data Dash (10 menit): Nyedhiyakake karya sampeyan ing wangun 20 × 10: rong puluh slide, sepuluh menit! Alternatif inovatif kanggo sesi poster iki nyedhiyakake papan sing cocog kanggo ceramah umum-pemirsa sing ringkes sing diiringi peraga visual. Data Dash cocog banget kanggo nglaporake babagan riset utawa narik kawigaten babagan siji masalah utawa inovasi.

Work-in-Progress workshop (maks 10 menit): Sesi Works-in-Progress (WiP) bakal dumadi saka diskusi meja bundar ing ngendi presenter ngrembug babagan proyek riset saiki lan banjur nampa umpan balik saka peneliti liyane kalebu pimpinan diskusi, presenter WiP liyane, lan peserta konferensi liyane sing bisa melu diskusi.

Kiriman amarga: 20 Februari 2022

Kanggo ngirim proposal lan ndhaptar Kolaborasi, bukak https://iwcamembers.org.

Pitakonan? Konferensi kontak salah sawijining kursi, Shareen Grogan, shareen.grogan@umontana.edu utawa John Nordlof, jnordlof@eheast.edu.