maksud

Program IWCA Mentor Match nyedhiyakake kesempatan bimbingan kanggo profesional pusat nulis. Program kasebut nyiyapake pertandhingan mentor lan mentee, banjur pasangan kasebut ngrembug tujuane kanggo melu program kasebut, mutusake cara sing paling apik kanggo nggayuh tujuan kasebut, lan nemtokake paramèter hubungane, kalebu saluran komunikasi lan frekuensi korespondensi sing paling cocog. Amarga program njupuk pendekatan non-dyadic, mentor lan mentees dianjurake kanggo nuduhake informasi lan sinau saka siji liyane, lan kanthi mangkono, loro pihak entuk manfaat saka sesambetan mentoring.

Kelayakan lan Timeline

Mentor lan mentee bisa nyedhiyakake macem-macem dhukungan kanggo siji liyane. Padha bisa:

  • Referensi siji liyane kanggo sumber daya.
  • Sambungake siji liyane karo kolega internasional, nasional, lan ing wilayahe.
  • Konsultasi babagan pangembangan profesional, review kontrak, lan promosi.
  • Nyedhiyakake umpan balik babagan penilaian lan beasiswa.
  • Dadi minangka pengulas njaba kanggo evaluasi pusat nulis.
  • Dadi minangka referensi promosi.
  • Dadi dadi kursi ing panel konferensi.
  • Njawab pitakonan penasaran.
  • Nawakake panemu njaba babagan kahanan.

Kabeh anggota IWCA layak melu Program Pertandingan Mentor IWCA. Program kasebut mlaku ing siklus rong taun, lan siklus Mentor Match sabanjure bakal diwiwiti ing Oktober 2023. Koordinator Pertandingan Mentor IWCA bakal ngirim survey menyang kabeh anggota IWCA ing wulan Agustus 2023 ngundang dheweke melu program kasebut. Survei kasebut takon sawetara pitakonan babagan tujuan anggota IWCA kanggo melu program lan institusi kasebut. Co-Koordinator mriksa informasi kasebut kanthi teliti kanggo cocog karo mentor lan mentee sing duwe tujuan lan/utawa institusi sing padha. Yen Co-Koordinator ora bisa cocog mentor utawa mentee, padha bakal nindakake sing paling apik kanggo golek mentor / mentee sing pas apik, nggawe grup mentor kanggo peserta unmatched, lan / utawa nyambung menyang sumber daya pusat nulis tambahan.

Yen sampeyan kasengsem melu interaksi bimbingan ing njaba siklus rong taun biasa, hubungi Co-Koordinator (ndeleng informasi kontak ing ngisor iki) kanggo mangerteni kesempatan apa sing kasedhiya. 

Testimoni

"Dadi mentor karo program IWCA Mentor Match mbantu aku nyimak pengalaman kritis dhewe, nyebabake hubungan profesional karo kolega sing dihargai, lan menehi semangat supaya aku mikir kepiye bimbingan profesional bisa nyebabake identitas disiplin."

Maureen McBride, Universitas Nevada-Reno, Mentor 2018-19

"Kanggo aku, kesempatan kanggo mentor wong liya duwe sawetara mupangat. Aku bisa mbayar sawetara dhukungan sing dakkirim kanthi ora resmi suwene pirang-pirang taun. Hubungan saya karo mentee nyengkuyung ruang belajar bebarengan supaya kita kalorone bisa dhukungan kanggo pakaryan sing ditindakake. Nyekeli ruang iki penting banget kanggo kita sing bisa ngrasakake kasisih ing institusi omah utawa ing departemen silo-ed. "

Jennifer Daniel, Universitas Queens Charlotte, Mentor 2018-19

 

Acara

Program IWCA Mentor Match nawakake seri acara saben taun kanggo mentor lan mentee. Mangga ngunjungi Jadwal Acara Pertandingan Mentor IWCA kanggo ndeleng dhaptar acara saiki.

 

Informasi Kontak

Yen sampeyan duwe pitakon babagan Program Cocokake Mentor IWCA, hubungi Co-Koordinator Pertandingan Mentor IWCA Maureen McBride ing mmcbride @ unr.edu lan Molly Rentscher ing molly.rentscher @ elmhurst.edu.