Afiliasi IWCA minangka klompok sing nggawe hubungan resmi karo IWCA; umume yaiku asosiasi pusat nulis daerah sing nyedhiyakake lokasi geografis tartamtu. Klompok sing kepengin dadi afiliasi IWCA bisa ndeleng prosedur ing ngisor iki lan takon karo Presiden IWCA.

Afiliasi IWCA Saiki

Afrika / Timur Tengah

Aliansi Pusat Penulisan Timur Tengah / Afrika Lor

Canada

Asosiasi / Asosiasi Pusat Penulisan Kanada Canadienne des centres rédaction

Eropah

Asosiasi Pusat Nulis Eropa

Amerika Latin

La Red Latino Amerika ing Program ing Escritura

Amerika Serikat

Timur Tengah

Konferensi Tutor Panulis Colorado lan Wyoming

Mid-Atlantik

Midwest

Lor

Pacific Northwest

Gunung Rocky

Kidul Tengah

Tenggara

California Lor

Southern California

liyane

GSOLE: Masyarakat Global Pendidik Literasi Online

SSWCA: Asosiasi Pusat Menulis Sekolah Menengah

Dadi Afiliasi IWCA (saka Undhang-undhang IWCA)

Fungsi organisasi Pusat Nulis afiliasi yaiku nyedhiyakake profesional pusat nulis lokal, utamane para tutor, kesempatan kanggo ketemu lan ijolan ide, kanggo makalah, lan melu konferensi profesional ing wilayah kasebut supaya biaya lelungan ora larang.

Kanggo nggayuh target kasebut kanthi becik, afiliasi, paling ora, kudu nggawe kritéria ing taun kapisan afiliasi IWCA:

  • Gawe konferensi biasa.
  • Masalah nerbitake proposal konferensi lan ngumumake tanggal konferensi ing publikasi IWCA.
  • Petugas sing kapilih, kalebu wakil dewan IWCA. Petugas iki minimal bakal aktif ing dhaptar dewan lan saenipun bakal melu rapat dewan yen bisa ditindakake.
  • Tulis konstitusi sing dikirim menyang IWCA.
  • Menehi IWCA laporan organisasi afiliasi nalika dijaluk, kalebu dhaptar anggota, informasi kontak kanggo anggota dewan, tanggal konferensi, pamicara utawa sesi sing ditampilake, kegiatan liyane.
  • Terus dhaptar anggota sing aktif.
  • Komunikasi karo anggota liwat dhaptar distribusi aktif, situs web, listerv, utawa buletin (utawa kombinasi saka sarana kasebut, berkembang kaya sing diidini teknologi).
  • Nggawe rencana ko-penyelidikan, bimbingan, jaringan, utawa nyambungake sing ngundang direktur pusat nulis lan para profesional menyang komunitas lan mbantu dheweke nemokake wangsulan pitakon ing karya.

Minangka imbalan, afiliasi bakal nampa dorongan lan pitulungan saka IWCA, kalebu pembayaran tahunan kanggo mbayar biaya pamicara utama konferensi (saiki $ 250) lan informasi kontak kanggo calon anggota sing manggon ing wilayah kasebut lan kalebu IWCA.

Yen afiliasi ora bisa nyukupi persyaratan minimal sing kasebut ing ndhuwur, presiden IWCA bakal neliti kahanan kasebut lan menehi rekomendasi menyang dewan. Dewan bisa nemtokake organisasi afiliasi kanthi swara mayoritas rong pertiga.