Добредојдовте во Меѓународната асоцијација на центри за пишување!

Здружението на меѓународни центри за пишување, а Национален совет на наставници по англиски јазик филијала, е основана во 1983 година. IWCA го поттикнува развојот на директори на центри за пишување, тутори и персонал преку спонзорирање настани, публикации, и други професионални активности; преку поттикнување на стипендија поврзана со полиња поврзани со центарот за пишување; и со обезбедување на меѓународен форум за загриженост во центарот за пишување.

Ако работите во центар за пишување или студирате центри за пишување, се надеваме дека ќе се приклучите на IWCA. членството стапките се достапни. Членовите имаат право да аплицираат за нашата грантови, придружете се на нашето совпаѓање на менторот, направете номинација за нашата награди, регистрирајте се за нашите настани, служете на таблата на IWCA и објавувајте на IWCA работа одбор.

IWCA е предводен од Одбор на IWCA и има седумнаесет придружни групи. Ако сте нови за стипендии за центри за пишување и работа, не заборавајте да ја посетите нашата ресурси страница.

Што се бара од службениците и како ќе имате корист од служењето?

IWCA моментално бара номинации за следните извршни службеници: Заменик-претседател Секретар благајник IWCA исто така поканува номинации и само-номинации за следните членови на одборот: Голем претставник (вкупно 3) 2-годишен претставник од колеџ Претставник за врсници од колеџ (вкупно 2) Номинации и само-номинациите треба да се поднесат овде до 1 јуни 2023 година. Сите номинирани мора да бидат членови на IWCA…