IWCA е организациски дом за два списанија во центарот за пишување: Центар за пишување весник Преглед на врсници.

Центарот за пишување Journalурнал

Центар за пишување весник е врвно истражувачко списание на заедницата за центри за пишување од 1980 година. Списанието се издава двапати годишно.

Порака од сегашните уредници, Пем Бромли, Кара Нортвеј, Елиана Шонберг и уредникот на прегледите на книгите Стив Прајс:

Ние сме посветени на објавување силни емпириски истражувања и теоретски стипендии релевантни за центрите за пишување. Покрај тоа, ние бараме да изградиме посилна истражувачка заедница за центри за пишување. За таа цел, ние сме посветени на три клучни практики. Ние ќе:

· Обезбедете значајни повратни информации за сите ракописи, вклучително и за оние што ќе избереме да ги отфрлиме.

· Да се ​​направиме достапни и достапни на регионални и меѓународни конференции во центарот за пишување.

· Координирање на настани за професионален развој поврзани со Центарот за пишување Journalурнал и нашата истражувачка заедница.

За повеќе информации во врска со списанието, вклучително и како да доставите статија или преглед за разгледување, одете на WCJвеб-страница: http://www.writingcenterjournal.org/.

WCJ може да се додаде на вашата Пакет за членство во IWCA.

WCJ е достапен целиот текст од JSTOR од 1980 година (1.1) преку најновиот број.

Други начини за пристап WCJ може да се најде на веб-страницата: http://www.writingcenterjournal.org/find/

Преглед на врсници

TPR е целосно онлајн, отворен пристап, мултимодален и повеќејазичен веб-текст за промовирање на стипендија од страна на дипломирани, додипломски и средношколци и нивни соработници.

Контакт за TPR: уредник@thepeerreview-iwca.org

TPR на интернет: http://thepeerreview-iwca.org

Уредник: Ники Касвел

За информации во врска со билтенот на IWCA, Ажурирање на IWCA, Посета овде. За информации за други публикации фокусирани на стипендија за центар за пишување, посетете ја нашата ресурсиs страница.