Преглед на врсници е целосно онлајн, отворен пристап, мултимодален и повеќејазичен веб-текст за промовирање на стипендија од страна на дипломирани, додипломски и средношколци и нивни соработници.

Контакт за TPR: уредник@thepeerreview-iwca.org

TPR на мрежата: http://thepeerreview-iwca.org

Уредници:

  • Ники Касвел, Универзитет во Источна Каролина (Уредник)
  • Морган Банвил, универзитет во Источна Каролина (ко-уредник на постдипломски студии)
  • Јанар Хашламон, Државен универзитет во Охајо (ко-уредник на постдипломски студии)
  • Карен Мороски, Државен универзитет во Мичиген (Управувач)
  • Рандал В. Монти, Универзитет во Тексас, долина Рио Гранде (веб-уредник)
  • Ребека Халман Мартини, Универзитет во Georgiaорџија (Основачки уредник)