Рокот

Годишно на 15 април.

цел

Меѓународната асоцијација на центри за пишување (IWCA) служи за зајакнување на заедницата на центарот за пишување преку сите свои активности. Организацијата нуди грант за истражување на дисертации на IWCA за поддршка на студенти на докторски студии додека работат на пишување дисертации поврзани со центарот. Грантот е наменет за финансирање на трошоците направени од членови на докторски студенти кои работат на завршување на дисертација и докторска диплома. Средствата може да се користат за трошоци за живот; материјали, материјали и софтвер; патуваат на истражувачки места, да презентираат истражување или да присуствуваат на конференции или институти релевантни за професијата; и други цели што не се опфатени овде, но поддржуваат дисертација на дипломиран студент. Докторски студенти кои имаат одобрен проспект и се во која било фаза на истражување / пишување над проспектот се охрабруваат да аплицираат.

Награда

Примателите на грантот ќе добијат чек од 5000 американски долари од IWCA по изборот за добитник на наградата.

апликација Процесот на

Апликацијата треба да се достави до бараниот рок преку Портал за членство во IWCA. Комплетните пакети со апликации ќе ги содржат следниве ставки во една pdf-датотека:

 1. Мотивациско писмо упатено до сегашниот претседател на грантови кој го продава комитетот за заемни придобивки што ќе произлезат од финансиска поддршка. Поконкретно, писмото треба да го стори следново:
  • Побарајте разгледување на апликацијата од страна на IWCA
  • Запознајте го апликантот и проектот
  • Вклучете докази за институционален одбор за истражување (IRB) или друго одобрување на етички одбор. Ако не сте поврзани со институција со процес, ве молиме обратете се до Претседавачот за грантови и награди за водство.
  • Нацртајте планови за завршување на проектот
 2. Кратка биографија
 3. Одобрен проспект
 4. Две препораки: Едно од директорот на дисертацијата и едно од вториот член на комисијата за дисертација.

Очекувања на наградените

 1. Признајте ја поддршката на IWCA во каква било презентација или објавување на добиените истражувачки наоди
 2. Препратете се до IWCA, згрижени за Претседавачот на Комитетот за грантови, копии од добиените публикации или презентации
 3. Поднесе извештај за напредокот до IWCA, кој се грижи за Претседавачот на Комитетот за грантови, што треба да се објави во рок од дванаесет месеци по приемот на парите за грантови.
 4. По завршувањето на проектот, доставете конечен извештај за проектот и ПДФ на завршената дисертација до Одборот на IWCA, згрижен претседател на Комитетот за грантови
 5. Силно размислете за доставување ракопис врз основа на поддржаното истражување до една од публикациите поврзани со IWCA: Центарот за пишување Journalурнал, или да Преглед на врсници. Бидете подготвени да соработувате со уредникот (и) и рецензентот (ите) за да го ревидирате ракописот за можно објавување

Приматели

2021: Јука Мацутани, „Посредување на јазот помеѓу теоријата и практиката: аналитичка студија за разговор на упатства за интеракција и туторство во универзитетски центар за пишување“

2020: Ingинг hangанг, „Зборувајќи за пишувањето во Кина: Како центрите за пишување им служат на потребите на кинеските студенти?“

2019: Лиза Бел, „Обука на тутори за скеле со писатели на L2: Проект за центар за пишување на акција за истражување“

2018: Лара Хауер, „Трансјазични пристапи кон туторство на повеќејазични писатели во центрите за пишување на колеџ“ и Јесека manуман, „Просторот помеѓу: слушање со разлики во сесиите на заедничкиот и универзитетскиот центар за пишување“

2017 Катрина Бел, „Учител, наставник, научник, администратор: перцепции на тековни и дипломирани консултанти за алумни“