Рок: 15 јануари и 15 јули секоја година

Меѓународната асоцијација на центри за пишување (IWCA) служи за зајакнување на заедницата на центарот за пишување преку сите свои активности. IWCA го нуди својот грант за истражување да ги охрабри научниците да ги применуваат и унапредат постојните теории и методи или да создаваат ново знаење. Овој грант поддржува квантитативни, квалитативни, теоретски и применети проекти поврзани со истражување и примена во центарот за пишување.

Додека финансирањето на патувањето не е примарна цел на овој грант, ние го поддржавме патувањето како дел од специфични истражувачки активности (на пр. Патување до специфични страници, библиотеки или архиви за да се спроведе истражување). Овој фонд не е наменет само за поддршка на конференциски патувања; наместо тоа, патувањето мора да биде дел од поголема програма за истражување утврдена во барањето за грант. (Грантови за патувања се достапни за Годишната конференција на IWCA и Летниот институт.)

(Ве молиме запомнете: Апликантите кои бараат поддршка за тези и дисертации не се подобни за овој грант; наместо тоа, тие треба да аплицираат за Грант за постдипломски истражувања Бен Рафот или Грант за дисертација на IWCA.)

Награда

Апликантите можат да аплицираат до 1000 УСД. ЗАБЕЛЕШКА: IWCA го задржува правото да ја измени износот.

апликација

Комплетните пакети со апликации ќе ги содржат следниве ставки:

 • Мотивациско писмо упатено до сегашниот претседател на Комитетот за грантови за истражување; писмото треба да го стори следново:
 1. Побарајте разгледување на апликацијата од страна на IWCA
 2. Запознајте го апликантот и проектот
 3. Вклучете докази за одбор на институционални истражувања (IRB) или друго одобрување на етички одбор. Ако не сте поврзани со институција со процес, ве молиме обратете се до Претседавачот за грантови и награди за водство
 4. Наведете како ќе се користат пари за грантови (материјали, патувања за истражување во тек, фотокопирање, поштарина, итн.)
 • Резиме на проект: Резиме на 1-3 страници на предложениот проект, неговите истражувачки прашања и цели, методи, распоред, тековен статус, итн. Пронајдете го проектот во соодветната литература што постои.
 • Кратка биографија

Оние што добиваат грантови тогаш се согласуваат дека ќе го сторат следново:

 • Признајте ја поддршката на IWCA во каква било презентација или објавување на добиените истражувачки наоди
 • Напред до IWCA, во грижа за претседателот на Комитетот за истражувачки грантови, копии од добиените публикации или презентации
 • Поднесе извештај за напредокот на IWCA, кој се грижи за претседателот на Комитетот за грантови за истражување, што треба да се објави во рок од дванаесет месеци по приемот на парите за грантови. По завршувањето на проектот, доставете го последниот извештај за проектот до Одборот на IWCA, згрижен за претседателот на комисијата за грантови за истражување
 • Силно размислете да доставите ракопис заснован на поддржаното истражување до една од публикациите поврзани со IWCA, WLN: A Journal of Writing Center Scholarship, The Writing Center Journal или до Меѓународната асоцијација за пишување асоцијација Прес. Бидете подготвени да соработувате со уредникот (и) и рецензентот (ите) за да го ревидирате ракописот за можно објавување

Процесот на

Роковите на предлозите се 15 јануари и 15 јули. После секој рок, претседателот на Комитетот за грантови за истражување ќе испрати копии од комплетниот пакет до членовите на комисијата за разгледување, дискусија и гласање. Апликантите може да очекуваат известување 4-6 недели од приемот на материјалите за апликација.

Штитули

Следниве одредби се придржуваат до поддржаните проекти: Сите апликации мора да се направат преку порталот IWCA. Поднесоците треба да бидат завршени до 15 јануари или 15 јули во зависност од циклусот на грантови. За дополнителни информации или прашања, контактирајте го актуелниот претседател на Комитетот за грантови за истражување, Кет Бел, kmbell@ucsd.edu

Приматели

1999: Ајрин Кларк, „Перспективи на студенти-учители за континуитетот на директивата / не-директивата“

2000: Бет Рап Јанг, „Односот помеѓу индивидуалните разлики во одложувањето, повратните информации од врсниците и успехот во пишувањето на учениците“

Елизабет Бокет, „Студија за центарот за пишување на колеџот Рода“

2001: Керол креда, „Гертруд Бак и центарот за пишување“

Нил Лернер, „Потрага по Роберт Мур“

Bee H. Tan, „Формулирање на модел за лабораторија за пишување преку Интернет за терцијарни студенти ESL“

2002: Julули Екерл, Карен Роуан и Шеваун Вотсон, „Од дипломиран студент до администратор: практични модели за менторство и професионален развој во центрите за пишување и програмите за пишување“

2005: Пем Кобрин, „Влијанието на учителските визии на ревидираната студентска работа“ Френки Кондон, „Воннаставна програма за центри за пишување“

Микеле Еодице, „Воннаставна програма за центри за пишување“

Нил Лернер, „Истражување на историјата на лабораторијата за пишување на Генералниот колеџ на Универзитетот во Минесота и Клиниката за пишување на колеџот Дартмут“

Герд Брауер, „Воспоставување трансатлантски дискурс за педагогија за пишување на одделенска настава (и Центар за читање)“

Пола Гилеспи и Харви Кејл, „Проект за алумни за врсници на учители“

ЗЗ Лемберг, „Најдобрата работа на кампусот“

2006: Тами Конард-Салво, „Надвор од попреченоста: софтвер за текст во говор во центарот за пишување“

Дајан Дауди и Франсис Крафорд Фенеси, „Дефинирање на успехот во центарот за пишување: развивање на дебел опис“

Франсис Фриц и obејкоб Блумнер, „Проект за повратни информации на факултетот“

Карен Китон-acksексон, „Воспоставување врски: Истражување на врските за Афроамериканците и другите студенти по боја“

Сара Накамура, „Меѓународни и едуцирани студенти на ЕСЛ во САД во центарот за пишување“

Карен Роуан, „Центри за пишување во институции кои служат малцинства“ Натали Хонеин Шехади, „Перцепции на наставниците, потреби за пишување и центар за пишување: Студија на случај“

Хари Дени и Ана Елен Гелер, „Опис на променливи што влијаат на професионалци во центарот за пишување на средна кариера“

2007: Елизабет Х. Бокет и Бетси Боуен, „Одгледување центри за пишување во средно училиште: студија за соработка“

Дан Емори и Санди Ватанабе, „Започнување центар за сателитско пишување на Универзитетот во Јута, американски индиски центар за ресурси“

Мишел Келс, „Пишување низ култури: Туторство по етнолингвистички разновидни студенти“

Моира Озиас и Терес Тонус, „Започнување на стипендија за образование на малцински учители“

Талин Филипс, „Придружување на разговорот“

2008: 'Рѓосан столар и Тери Такстон, „Студија за писменоста и пишувањето во„ Писателите во движење “

Ieеки Грутч Мекини, „Периферна визија за центрите за пишување“

2009: Пем Чајлдерс, „Наоѓање модел за програма за средношколско пишување“

Кевин Дворак и Ајлин Валдес, „Користење на шпански јазик додека подучувате англиски јазик: Студија на наставни сесии во центарот за пишување кои вклучуваат двојазични тутори и студенти“

2010: Кара Нортвеј, „Истражување на проценката на студентите за ефективноста на консултациите со центарот за пишување“

2011: Пем Бромли, Кара Нортвеј и Елина Шонберг, „Кога работат сесиите во центарот за пишување? Меѓуинституционално истражување за проценка на задоволството на студентите, трансферот на знаење и идентитетот “

Ендру Рин, „Студентите работат“

2012: Дана Дрискол и Шери Вин Пердју, „RAD истражување во центарот за пишување: колку, од кого и со какви методи?“

Кристофер Ервин, „Етнографска студија на центарот за пишување на Коу“

Роберта Д. Кјесруд и Мишел Валас, „Прашања за прашања како педагошка алатка на конференции за центри за пишување“

Сем Ван Хорн, „Кои се односите помеѓу студентската ревизија и употребата на специфичен центар за пишување за дисциплина?“

Дведор Форд, „Создавање простор: Градење, обновување и одржување на центри за пишување на HBCU во Северна Каролина“

2013: Луси Мусу, „Долгорочно влијание на туторските сесии во центарот за пишување“

Клер Лаер и Анџела Кларк-Оутс, „Развивање најдобри практики за поддршка на мултимодални и визуелни студентски текстови во центрите за пишување: Пилот-студија“

2014: Лори Салем, Johnон Нордлоф и Хари Дени, „Разбирање на потребите и очекувањата на студентите од работничката класа во центрите за пишување“

2015: Зора Фелс, Клинт Гарднер, Меги Херб и Лила Најдан, за нивното истражување за условите за работа на не-мандатната линија, работници во центарот за пишување.

2016: Mо Макиевич за нејзината претстојна книга Пишување разговор низ времето

Тревис Вебстер, „Во ерата на пост-ДОМА и пулсот: следење на професионалните животи на администраторите на ЛГБТК центарот за пишување“.

2017: Iaулија Бликни и Дагмар Шаролд, „Гуру менторот наспроти мрежно менторство: студија за менторството на професионалци во центарот за пишување“.

2018: Мишел Мајли: „Користење на институционална етнографија за мапирање на перцепциите на студентите за центрите за пишување и пишување“.

Норин Лапе: „Интернационализирање на центарот за пишување: Развој на повеќејазичен центар за пишување“.

Genини iaаимо, Кристин Модеј, Кендис Хастингс и Josephозеф Читл за „Креирање складиште на документи: Какви белешки за сесијата, формулари за внесување и други документи можат да ни кажат за работата на центрите за пишување“.

2019: Андреа Росо Ефтимију, Универзитет Хофстра, „Тутори како додипломски истражувачи: Мерење на влијанието на проширената работа на предавачите во центарот за пишување“

Мерили Брукс-illилис, Универзитет во Индијана-Универзитет Пердју-Индијанаполис, „Слушање низ искуства: пристап на културната реторика кон разбирањето на моќната динамика во универзитетскиот центар за пишување“

Ребека Деј Бабкок, Алиша Бразео, Мајк Хан, Mо Макиевич, Ребека Халман Мартини, Кристин Модеј и Рандал В. Монти, „Проект за складирање на податоци на Центарот за пишување“

2020: Julулија Бликни, Р. Марк Хол, Келси Хиксон-Боулс, Сохуи Ли и Натали Синг-Коркоран, „Студија за истражување на алумни на летниот институт на IWCA, 2003-2019“

Ејми Хоџис, Маимуна Ал Калил, Хала Даук, Пола Хабре, Инас Махфуз, Сахар Мари, Мери Квин, „База на податоци за двојазично истражување за центри за пишување во регионот МЕНА“

2021: Рејчел Азима, Келси Хикссон-Боулс и Нил Симпкинс, „Искуства на водачи на боја во центрите за пишување“ 

Елејн Мекдугал и Џејмс Рајт, „Проект за центри за пишување во Балтимор“

2022: