Членовите на заедницата на Центарот за пишување се поканети да номинираат статии за теоријата, практиката, истражувањето и историјата на центарот за пишување за наградата за извонреден напис на IWCA. Наградата за извонреден напис на IWCA се доделува на Годишната конференција на IWCA. Забележете ги политиките, критериумите и процесот на номинирање подолу.

политики

 • Номинираните публикации мора да се датираат во календарската година за која се разгледуваат наградите.
 • Публикациите може да се појават во печатени или дигитални места.
 • IWCA ги поздравува поднесоците од научници и истражувачи во сите фази на нивните академски кариери, вклучително и студенти на додипломски студии, постдипломски студенти и дополнителни дополнувања, но забележува дека сите поднесоци ќе бидат оценувани на ист начин и со исти критериуми.
 • Само-номинациите не се прифаќаат и секој номинатор може да поднесе само една номинација.
 • Номинираните треба да бидат членови на IWCA со добра состојба. За работа со повеќе автори, барем еден автор треба да биде сегашен член на IWCA.
 • Ако номинираниот поединец не е тековен член, Комитетот за доделување награди ќе се обрати за да провери дали сакаат да бидат земени предвид.

Критериуми

 • Написот што е номиниран мора да биде објавен во текот на годината што претходи на годината на номинирање. На пример, статиите номинирани за наградата 2020 година мора да бидат објавени во 2019 година.
 • Публикацијата се осврнува на едно или повеќе прашања од долгорочен интерес на администраторите на центрите за пишување, теоретичарите и / или практичарите.
 • Публикацијата дискутира за теории, практики или политики кои придонесуваат за побогато разбирање на теоријата и практиката на центарот за пишување.
 • Публикацијата покажува чувствителност кон контекстите што се наоѓаат во кои постојат и работат центри за пишување.
 • Публикацијата дава значителен придонес за стипендирање и истражување на центри за пишување.
 • Публикацијата ќе служи како силен претставник на стипендија и истражување на центри за пишување.
 • Публикацијата ги отелотворува квалитетите на привлечно и значајно пишување.

Процес на номинирање

Процес на номинирање во 2021 година: Номинациите ќе бидат прифатени до 31 мај 2021 година. Номинациите треба да содржат писмо или изјава со не повеќе од 400 зборови во кои се наведува како делото што е номинирано ги исполнува критериумите за доделување на наградата и дигитална копија на статијата што е номинирана. Испратете номинации до Чаир за награда за статии, Кандис Бонд (CBOND@augusta.edu).

Приматели

2021: Морин Мекбрајд и Моли Рентшер. „Важноста на намерата: Преглед на менторството за професионалците во центарот за пишување“. Праксис: Journalурнал во центарот за пишување, 17.3 (2020): 74-85.

2020: Александрија Локет, „Зошто го нарекувам академско гето: критичко испитување на центрите за раса, место и пишување“, Праксис: Journalурнал во центарот за пишување 16.2 (2019).

2019: Мелоди Дени, „Усниот простор за ревизија на пишувањето: Идентификување на нова и заедничка карактеристика на дискурсот на консултациите со центарот за пишување“, Центар за пишување весник 37.1 (2018): 35-66. Печати

2018: Сју Менделсон, „„ Подигање на пеколот “: Инструкции за писменост во Jimим Кроу Америка,“ Англиски колеџ 80.1, 35-62. Печати

2017: Лори Салем, „Одлуки… Одлуки: Кој избира да го користи центарот за пишување?“ Центар за пишување весник 35.2 (2016): 141-171. Печати

2016: Ребека Новачек Бредли Хјуз, „Концепти на прагот во Центарот за пишување: Скеле за развој на стручноста на учителите“ во Именување на она што го знаеме: Теории, практики и модели, Адлер-Кастнер и Вардл (уредници). Држава Јута, 2015. Печати.

2015: Johnон Нордлоф, „Виготски, скеле и улогата на теоријата во работата на центарот за пишување“, Центар за пишување весник 34.1 (2014): 45-64.

2014: Ана Елен Гелер Хари Дени, „За бубамара, низок статус и обожавање работа: Професионалци од центарот за пишување кои се движат низ нивната кариера“ Центар за пишување весник 33.1 (2013): 96-129. Печати

2013: Дана Дрискол Шери Вин Пердју, „Теорија, знаење и повеќе: Анализа на RAD истражување во списанието„ Центарот за пишување “, 1980-2009 година“, Центар за пишување весник 32.1 (2012): 11-39. Печати

2012: Ребека Деј Бабкок, „Интерпретирани упатства за центар за пишување со глуви студенти на ниво на колеџ“, Лингвистика во образованието 22.2 (2011): 95-117. Печати

2011: Бредли Хјуз, Пола Гилеспи, и Харви Кејл, „Она што тие го земаат со нив: Наоди од истражувачки проект за алумни на писател за пишување“, Центар за пишување весник 30.2 (2010): 12-46. Печати

2010: Изабел Томпсон, „Скеле во центарот за пишување: микроанализа на вербални и невербални стратегии за учители на искусен тутор“, Писмена комуникација 26.4 (2009): 417-53. Печати

2009: Букет Елизабет Х. Нил Лернер, „Преиспитувања: По„ Идејата за центар за пишување “, Англиски колеџ 71.2 (2008): 170-89. Печати

2008: Рене Браун, Брајан Фалон, Essесика Лот, Елизабет Метјус, и Елизабет Минти, „Преземање на Тунитин: Тутори кои се залагаат за промена“, Центар за пишување весник 27.1 (2007): 7-28. Печати

Мајкл Метисон, „Некој што ќе ме чува: Рефлексија и авторитет во центарот за пишување“, Центар за пишување весник 27.1 (2007): 29-51. Печати

2007: Annо Ен Грифин, Даниел Келер, Исвари П. Пандеј, Ана-Мари Педерсен, и Каролин Скинер, „Локални практики, национални последици: Анкетирање и (ре) конструирање на идентитети на центарот за пишување“, Центар за пишување весник 26.2 (2006): 3-21. Печати

Бони Девет, Сузан Ор, Марго Блитман, и Селија Бишоп, „Peиркање преку езерцето: Улогата на студентите во развивање на пишување на други студенти во САД и Велика Британија“. Настава на академско пишување во високото образование во Велика Британија: теории, практики и модели, ед. Лиза Ганобчик-Вилијамс. Хаундмилс, Англија; Ујорк: Палграјв Мекмилан, 2006. Печати.

2006: Ана Елен Гелер, „Тик-ток, следно: Наоѓање епохално време во центарот за пишување“, Центар за пишување весник 25.1 (2005): 5-24. Печати

2005: Маргарет Вивер, „Цензурирање на она што го кажува облеката на тутори“: Права на првиот амандман / пишува во просторот за упатства “, Центар за пишување весник 24.2 (2004): 19-36. Печати

2004: Нил Лернер, „Проценка на центарот за пишување: Барање на„ доказ “за нашата ефикасност. Во Пембертон и Кинкед. Печати

2003: Шерон Томас, Ули Бевинс, и Мери Ен Крафорд, „Проект за портфолио: Споделување на нашите приказни“. Во Гилеспи, Гил-ам, Браун и Остани. Печати

2002: Валери Балестер Jamesејмс Ц. Мекдоналд, „Поглед на статусот и условите за работа: Односи помеѓу програмата за пишување и директорите на центарот за пишување“. WPA: Весник на Советот на администратори на програмата за пишување 24.3 (2001): 59-82. Печати

2001: Нил Лернер, „Исповеди на директор за прв пат во центарот за пишување“. Центар за пишување весник 21.1 (2000): 29- 48. Печати.

2000: Елизабет Х. Бокет, „„ Нашата мала тајна “: Историја на центрите за пишување, приеми пред пост-отворено.“ Состав и комуникација на колеџ 50.3 (1999): 463-82. Печати

1999: Нил Лернер, „Вежби за вежбање, наставни машини, програмирани текстови: потекло на технологијата на наставата во центрите за пишување“. Во Хобсон. Печати

1998: Ненси Мелони Грим, „Регулаторната улога на центарот за пишување: Да се ​​помириме со загуба на невиност“. Центар за пишување весник 17.1 (1996): 5-30. Печати

1997: Питер Карино, „Отворени приеми и изградба на историја на центарот за пишување: Приказна за три модели“. Центар за пишување весник 17.1 (1996): 30-49. Печати

1996: Питер Карино, „Теоретизирање на центарот за пишување: незгодна задача“. Дијалог: Весник за специјалисти за композиција 2.1 (1995): 23-37. Печати

1995: Кристина Марфи, „Центарот за пишување и теорија на социјален конструкционист“. Во Мулин и Валас. Печати

1994: Мајкл Пембертон, „Етика во центарот за пишување“. Специјална колона во Пишување лабораториски билтен 17.5, 17.7–10, 18.2, 18.4–7 (1993-94). Печати

1993: Ана Дипардо, „„ Шепови за доаѓање и одење “: Лекции од Фани.“ Центар за пишување весник 12.2 (1992): 125-45. Печати

Мег Вулбрајт, „Политиката на туторство: феминизам во рамките на патријаршијата“. Центар за пишување весник 13.1 (1993): 16-31. Печати

1992: Алис Гилам, „Екологија на центарот за пишување: перспектива на Бахтинијан“. Центар за пишување весник 11.2 (1991): 3-13. Печати

Муриел Харис, „Решенија и размени во администрацијата на центарот за пишување“. Центар за пишување весник 12.1 (1991): 63-80. Печати

1991: Лес Рансиман, „Дефинирање на самите себе: Дали навистина сакаме да го користиме зборот„ Учител “?“ Центар за пишување весник 11.1 (1990): 27-35. Печати

1990: Ричард Бем, „Етички прашања во воспитувањето меѓу врсници: Одбрана на соработното учење“. Центар за пишување весник 9.2 (1987): 3-15. Печати

1989: Лиза Еде, „Пишувањето како општествен процес: Теоретска основа за центри за пишување“. Центар за пишување весник 9.2 (1989): 3-15. Печати

1988: Johnон Тримбур, „Туторство со врсници: Контрадикторност во смисла?“ Центар за пишување весник 7.2 (1987): 21-29. Печати

1987: Едвард Лото, „Темата на писателот понекогаш е фикција“. Центар за пишување весник 5.2 и 6.1 (1985): 15- 21. Печати.

1985: Стивен М. Норт, „Идејата за центар за пишување“. Англиски колеџ 46.5 (1984): 433-46.