ПОВИК за НОМИНАЦИИ: Награда за извонредна книга на IWCA за 2022 година

Номинациите треба да бидат доставени до 1 јуни 2022 година. 

Наградата за извонредна книга на IWCA се доделува секоја година. Членовите на заедницата на центарот за пишување се поканети да номинираат книги или главни дела кои вклучуваат теорија, практика, истражување и историја на центарот за пишување за наградата за извонредна книга на IWCA.

Номинираната книга или главното дело мора да бидат објавени во текот на претходната календарска година (2021). Подобни за наградата се и едноавторските и заедничките авторски дела, од научници во која било фаза од нивната академска кариера, објавени во печатена или дигитална форма. Само-номинациите не се прифаќаат, а секој предлагач може да поднесе само една номинација. 

Сите номинации мора да се достават преку оваа форма на Google. Номинациите вклучуваат писмо или изјава од не повеќе од 400 зборови во кои се наведува како делото што се номинира ги исполнува критериумите за доделување подолу. (Сите поднесоци ќе бидат оценети според истите критериуми.)

Книгата или главната работа треба

  • Дајте значаен придонес за стипендирање или истражување на центрите за пишување.
  • Обратете се на едно или повеќе прашања од долгорочен интерес за администраторите, центри за пишување, теоретичари и практичари
  • Дискутирајте за теории, практики, политики или искуства кои придонесуваат за побогато разбирање на работата на центарот за пишување.
  • Покажете чувствителност кон поставените контексти во кои постојат и работат центри за пишување.
  • Илустрирајте ги квалитетите на привлечно и значајно пишување.
  • Служат како силен претставник на стипендија и истражување на центри за пишување.

Победникот ќе биде објавен на конференцијата IWCA во 2022 година во Ванкувер. Прашањата во врска со процесот на доделување или номинирање (или номинации од оние кои не можат да пристапат до формуларот на Google) треба да се испратат до копретседавачите на IWCA Awards, Leigh Elion (lelion@emory.edu) и Рејчел Азима (razima2@unl.edu). 

Номинациите треба да бидат доставени до 1 јуни 2022 година. 

_____

Приматели

2021: Шенон Маден, Мишел Еодис, Кирстен Т. Едвардс, и Александрија Локет, уредници. Учење од доживеаните искуства на дипломираните студенти писатели. Државниот универзитетски печат во Јута, 2020 година.

2020: Лора Гринфилд, Центар за радикално пишување Праксис: Парадигма за етички политички ангажман. Државниот универзитетски печат во Јута, 2019 година.

2019: Mо Макиевич, Зборување на центарот за пишување со текот на времето: Студија за мешани методи. Routledge, 2018. Печати.

Хари Дени, Роберт Мунди, Лилијана М. Најдан, Ричард Север, Ана Сикари (Уредници), Надвор во Центар: Јавни полемики и приватни борби. Логан: Држава во Јута, 2018. Печати.

2018: Р. Марк Хол, Околу работата на Центарот за текстови на пишување Логан: Држава во Јута, 2017. Печати.

2017: Ники Касвел, Ребека acksексон, и Ieеки Груч Мекини. Работниот живот на директорите на центарот за пишување. Логан: Држава во Јута, 2016. Печати.

Ieеки Груч Мекини. Стратегии за истражување на центарот за пишување. Parlor Press, 2016 година.

2016: Тифани Рускулп. Реторика на почит. NCTE Press, серија SWR. 2015 година

2014: Ieеки Груч Мекини. Периферни визии за центри за пишување. Логан: Држава во Јута, 2013. Печати.

2012: Лора Гринфилд Карен Роуан (Уредници). Центри за пишување и новиот расизам: Повик за одржлив дијалог и промени. Логан: Држава во Јута, 2011. Печати.

2010: Нил Лернер. Идејата за лабораторија за пишување. Карбондајл: Јужен Илиноис, 2009. Печати.

2009: Кевин Дворак Шанти Брус (Уредници). Креативни пристапи кон работата на центарот за пишување. Крескил: Хамптон, 2008 година. Печати.

2008: Вилијам Mac. Меколи, јуниор, и Николас Мауриело (Уредници). Маргинални зборови, маргинално дело ?: Туторство на Академијата во работата на центрите за пишување. Крескил: Хамптон, 2007 година. Печати.

2007: Ричард Кенt. Водич за создавање центар за пишување составен од студенти: Одделение 6-12. Newујорк: Питер Ланг, 2006 година. Печати.

2006: Кендис Спигелман Лори Гробман (Уредници). За локацијата: Теорија и практика во предавања за пишување засновано во училница. Логан: Држава во Јута, 2005. Печати.

2005: Шанти Брус Бен Рафот (Уредници). ESL Writers: Водич за наставници во центарот за пишување. Портсмут, НХ: Хајнман / Бојтон-Кук, 2004 година. Печати.

2004: Мајкл А.Пембертон Oyојс Кинкед (Уредници). Центарот ќе одржи: Критички перспективи за стипендии за центар за пишување. Логан: Држава во Јута, 2003. Печати.

2003: Пола Гилеспи, Алис Гилам, Лејди Фалс Браун, Бајрон Остани (Уредници). Истражување на центарот за пишување: Продолжување на разговорот. Mahwah, NJ: Ерлбаум, 2002 година. Печати.

2002: Janeејн Нелсон Кети Еверц (Уредници). Политиката на центрите за пишување. Портсмут, НХ: Хајнман / Бојтон Кук, 2001. Печати.

2001: Синди Јоханек. Компонирање на истражување: Контекстуалистичка парадигма за реторика и композиција. Логан: Држава во Јута, 2000. Печати.

2000: Ненси Мелони Грим. Добри намери: Центар за пишување работи за постмодернистичко време. Портсмут, НХ: Хајнман / Бојтон-Кук, 1999 година. Печати.

1999: Ерик Хобсон (Уредник). Ожичување на Центарот за пишување. Логан: Држава во Јута, 1998. Печати.

1997: Кристина Марфи, eо Ло, и Стив Шервуд (Уредници). Центри за пишување: Библиографија со коментари. Вестпорт, КТ: Гринвуд, 1996. Печати.

1996: Eо Ло и Кристина Марфи, изд., Означни есеи за центрите за пишување. Дејвис, Калифорнија: Хермагорас, 1995 година. Печати.

1995: Anоан А.Мулин Реј Валас (Уредници). Пресеци: Теорија-пракса во Центарот за пишување. Urbana, IL: NCTE, 1994. Печати.

1991: Jeanана Симпсон Реј Валас (Уредници). Центарот за пишување: Нови насоки. Newујорк: Гарланд, 1991. Печати.

1990: Памела Б. Фарелl. Средношколски центар за пишување: Воспоставување и одржување на еден. Urbana, IL: NCTE, 1989. Печати.

1989: Jeanанет Харис Oyојс Кинкед (Уредници). Компјутери, компјутери, компјутери. Специјално издание на Центарот за пишување весник 10.1 (1987). Печати

1988: Муриел Харис. Настава еден-на-еден: Конференцијата за пишување. Urbana, IL: NCTE, 1986. Печати.

1987: Ајрин Луркис Кларк. Пишување во Центар: Настава во центар за пишување. Дубуке, ИА: Кендал / Хант, 1985 година. Печати.

1985: Доналд А. Мекандру Томас Ј. Рајгстад. Обука на предавачи за пишување конференции. Urbana, IL: NCTE, 1984. Печати.