Мики Харис

Наречена по својот прв примател и дадена на секоја друга конференција на Меѓународната асоцијација на центри за пишување (IWCA), Наградата за извонредна услуга Муриел Харис ја признава извонредната услуга што и е од корист на меѓународната заедница за пишување на значајни и широки начини.

Номинациите треба да бидат испратени како единствен PDF документ со нумерирани страници и треба да ги содржат следниве материјали:

  • Писмо за номинација кое вклучува име и институција на номинираниот, ваше лично знаење или искуство со придонесите за услугата на номинираниот во заедницата за центри за пишување и вашето име, институционална припадност и адреса за е-пошта
  • Детални документи за поддршка (максимум 5 страници). Овие можат да вклучуваат извадоци од биографија, работилница или објавен материјал, приказни или анегдоти или оригинално дело на номинираниот.
  • Други писма за поддршка (опционално, но ограничено на 2)

Сите номинации треба да се достават електронски на овој формулар: https://forms.gle/GwBQazbh3q9sPh2w6. Прашањата треба да се упатат до Џон Олсон (jeo3@psu.edu), Клинт Гарднер (Clint.Gardner@slcc.edu), и Ли Рајан (LR@umd.edu) со наслов на е-пошта што ја вклучува фразата „Прашање за номинација на MHOSA“. 

Сите материјали мора да се достават до 30 јуни 2022 година. 

Прочитајте за историјата на МХОСА во  Пишување лабораториски билтен 34.7, стр. 6-7 .

Минати приматели

2022: Мајкл Пембертон

2020: Jonон Олсон

2018: Микеле Еодика

2016: Pаула Гилеспи Бред Хјуз

2014: Клинт Гарднер

2010: Леј Рајан

2006: Алберт Де Сичио

2003: Памела Чајлдерс

2000: Jeanана Симпсон

1997: Бајрон Остани

1994: Лејди Фолс Браун

1991: Jeanанет Харис

1987: Oyојс Кинкед

1984: Муриел Харис