Рокот

15 јануари и 15 јули секоја година.

Здружението на меѓународни центри за пишување служи за зајакнување на заедницата на центарот за пишување преку сите свои активности. Организацијата нуди грант за постдипломски истражувања на IWCA Бен Рафот за да поттикне развој на ново знаење и иновативна примена на постојните теории и методи. Овој грант, основан од научник во центарот за пишување и член на IWCA, Бен Рафот, поддржува истражувачки проекти поврзани со магистерски труд или докторска дисертација. Додека финансирањето на патувањето не е примарна цел на овој грант, ние го поддржавме патувањето како дел од специфични истражувачки активности (на пр. Патување до специфични страници, библиотеки или архиви за да се спроведе истражување). Овој фонд не е наменет само за поддршка на конференциски патувања; наместо тоа, патувањето мора да биде дел од поголема истражувачка програма утврдена во барањето за грант.

Апликантите можат да аплицираат до 1000 УСД. (ЗАБЕЛЕШКА: IWCA го задржува правото да го измени износот на наградата.)

апликација Процесот на

Апликациите мора да се достават преку Портал за членство во IWCA до соодветните датуми на достасување. Апликантите мора да бидат членови на IWCA. Пакетот апликации се состои од следново:

 1. Мотивационо писмо адресирано до сегашниот претседател на Комитетот за грантови за истражување што го продава комитетот за заемни придобивки што ќе произлезат од финансиска поддршка Поточно, треба:
  • Побарајте разгледување на апликацијата од страна на IWCA.
  • Запознајте го апликантот и проектот.
  • Вклучете докази за институционален одбор за истражување (IRB) или друго одобрување на етички одбор. Ако не сте поврзани со институција со процес, ве молиме обратете се до Претседавачот за грантови и награди за водство.
  • Наведете како ќе се користат парите за грантови (материјали, патувања за време на истражување, фотокопирање, поштарина, итн.).
 2. Резиме на проект: Резиме на 1-3 страници на предложениот проект, неговите истражувачки прашања и цели, методи, распоред, тековен статус, итн. Пронајдете го проектот во соодветната литература што постои.
 3. Кратка биографија

Очекувања на наградените

 1. Признајте ја поддршката на IWCA во каква било презентација или објавување на добиените истражувачки наоди
 2. Напред до IWCA, во грижа за претседателот на Комитетот за истражувачки грантови, копии од добиените публикации или презентации
 3. Поднесе извештај за напредокот на IWCA, кој се грижи за претседателот на Комитетот за грантови за истражување, што треба да се објави во рок од дванаесет месеци по приемот на парите за грантови. По завршувањето на проектот, доставете конечен извештај за проектот до Одборот на IWCA, згрижен за претседателот на Комитетот за грантови за истражување
 4. Силно размислете за доставување на ракопис заснован на поддржаното истражување до една од публикациите поврзани со IWCA, WLN: A Journal of Writing Center Scholarship, The Writing Center Journal, The Peer Review, или до Меѓународната асоцијација за пишување центри за пишување. Бидете подготвени да соработувате со уредникот (и) и рецензентот (ите) за да го ревидирате ракописот за можно објавување.

Комитет за грантови Процесот на

Роковите на предлозите се 15 јануари и 15 јули. После секој рок, претседателот на Комитетот за грантови за истражување ќе испрати копии од комплетниот пакет до членовите на комисијата за разгледување, дискусија и гласање. Апликантите може да очекуваат известување 4-6 недели од приемот на материјалите за апликација.

За повеќе информации или прашања, контактирајте ја сегашната претседателка на Комитетот за грантови за истражување, Катрина Бел, kbell@coloradocollege.edu.

Приматели

2021: Марина Елис, „Распоредите на туторите и студентите што зборуваат шпански кон писменоста и ефектот на нивните диспозиции врз туторските сесии“

2020: Дан hangанг, „Проширување на дискурсот: Олицетворена комуникација во упатства за пишување“ и Кристина Саварезе, „Користење на центарот за пишување меѓу студенти на колеџ во заедницата“

2019: Ана Кеирни, Универзитет Сент Johnон, „Агенцијата за пишување центар: Уредувачка парадигма за поддршка на напредни писатели“; Јое Франклин, „Транснационални студии за пишување: Разбирање на институциите и институционалната работа преку наративи за навигација“; и Ивон Ли, „Пишување кон експерт: Улогата на Центарот за пишување во развојот на дипломирани писатели“

2018 година: М.како Хаин, Универзитет во Висконсин-Медисон, „Практики, мотиви и идентитети на тутори во акција: одговарање на негативните искуства, чувства и ставови на писателите во говорот за упатства“; Талиша Халтивангер Морисон, Универзитет Пурдју, „Црни животи, бели простори: Кон разбирање на искуствата на црните тутори во претежно белите институции“; Брус Кованен, ”Интерактивна организација на отелотворена акција во упатства за центар за пишување”; и Бет Таул, Универзитет Пурдју, „Критики за соработка: Разбирање на културите на институционалното пишување преку емпириска студија за односите на програмата за пишување на центарот за пишување на малите колеџи за либерални уметности“.

2016: Ненси Алварез, „Туторство додека Латина: Да се ​​направи простор за гласовите на Нуестрас во центарот за пишување“

2015: Ребека Халман за нејзиното истражување за партнерства во центарот за пишување со дисциплини низ кампусот.

2014: Метју Моберли за неговото „големо истражување на директори на центри за пишување [што] ќе му даде на теренот чувство за тоа како директорите низ целата земја одговараат на повикот за проценка“.

2008 *: Бет Годи, „Тутори како истражувачи, истражување како акција“ (претставено на IWCA / NCPTW во Лас Вегас, со Кристин Коценс, Тања Кохран и Леса Спицер)

* Грантот за постдипломски истражувања Бен Рафот беше воведен во 2008 година како грант за патувања. Не беше доделена повторно сè до 2014 година, кога IWCA официјално го замени „Грант за постдипломски истражувања“ со „Грант за постдипломски истражувања Бен Рафот“. Во тоа време, износот на наградата беше зголемен на 750 УСД и грантот беше проширен за да ги покрие трошоците надвор од патувањето.