ПОВИК за АПЛИКАЦИИ: Награди за стипендии за идни лидери на IWCA за 2022 година

Меѓународната асоцијација на центри за пишување (IWCA) е посветена на обезбедување можности за професионален развој на студентите членови на заедницата на центрите за пишување и препознавање на врснички тутори и/или администратори на додипломски и постдипломски нивоа кои покажуваат силни лидерски вештини и интерес за студии во центарот за пишување.

Стипендијата за идни лидери на IWCA ќе им биде доделена на четворица идни лидери на центрите за пишување. Секоја година ќе се признава најмалку еден студент на додипломски и најмалку еден дипломиран студент.

На апликантите кои ќе ја заработат оваа стипендија ќе им бидат доделени $250 и ќе бидат поканети да присуствуваат на ручек или вечера со лидерите на IWCA за време на годишната конференција на IWCA.

За да аплицирате, мора да сте член на IWCA со добра состојба и да поднесете писмена изјава од 500-700 зборови во која се дискутира за вашиот интерес за центрите за пишување и за вашите краткорочни и долгорочни цели како иден лидер во полето на центарот за пишување. Поднесете ја вашата апликација преку оваа форма на Google.

Вашата изјава може да вклучува дискусија за:

 • Идни академски или кариерни планови
 • Начини на кои сте придонеле за вашиот центар за пишување
 • Начини што сте ги развиле или би сакале да ги развиете во работата на вашиот центар за пишување
 • Влијанието што сте го направиле врз писателите и/или врз вашата заедница

Критериуми за судење:

 • Колку добро апликантот ги артикулира своите конкретни, детални краткорочни цели.
 • Колку добро апликантот ги артикулира своите специфични, детални долгорочни цели.
 • Нивниот потенцијал да бидат иден лидер во полето на центарот за пишување.

Ве молиме упатете ги сите прашања (или апликации од оние кои не можат да пристапат до формуларот на Google) до копретседавачите на IWCA Awards, Леи Елион (lelion@emory.edu) и Рејчел Азима (razima2@unl.edu).

Апликациите се до 1 јуни 2022 година.

_____

2021 Приматели:

 • Тетјана (Тања) Бичковска, Универзитетот во Северна Аризона
 • Емили Дукс Спелц, Државниот универзитет во Ајова
 • Валентина Ромеро, колеџ во заедницата Бункер Хил
 • Меара Воксман, Универзитетот Вејк Форест