IWCA е задоволен што нуди грантови за патувања за да им помогне на членовите на IWCA да присуствуваат на годишната конференција.

За да аплицирате, мора да бидете член на IWCA со добра состојба и мора да ги доставите следниве информации преку Портал за членство во IWCA:

  • Писмена изјава од 250 зборови, артикулирајќи како добивањето на стипендија може да ви користи, на вашиот центар за пишување, на вашиот регион и / или на полето. Ако сте прифатиле предлог, не заборавајте да го споменете тоа.
  • Трошоци за твојот буџет: регистрација, сместување, патување (ако возиш, 54 американски долари за една милја), вкупна дневница, материјали (постер, материјали, итн.).
  • Секое тековно финансирање што може да го имате од друг грант, институција или извор. Не вклучувајте лични пари.
  • Останати буџетски потреби, по други извори на финансирање.

Апликациите за грант за патувања ќе бидат оценувани според следниве критериуми:

  • Писмената изјава дава јасна и детална основа за тоа како лицето ќе има корист.
  • Буџетот е јасен и покажува значителна потреба.

Предност ќе се даде на следново:

  • Апликантот е од недоволно застапена група и / или
  • Апликантот е нов на терен или е првпат присутен