Номинанти за извонредна книга и написи за IWCA за 2020 година

НОМИНИРАНИ АРТИЦИ ИЛИ ГЛАВИ КНИГА

Бабкок, Денот на Ребека, Алитија Дин, Викторија Хајнсли и Ајлин Тафт. „Евалуација на моделот на синтеза на туторство низ образовниот спектар“. Трудови на Стеленбош во лингвистика плус, том. 57, 2019 година, стр. 57-77.

Карпентер, Расел, Скот Видон и Кортни Морин. „Разбирање што значат сертификациите за центрите за пишување: Анализа на пилот-програма преку регионална организација“. Како учиме предавачи за пишување: Дигитална изменета колекција на WLN. Едс Карен sonонсон и Тед Рогенбак, 2019 година.

Читл, Josephозеф J.. И Дејвид М. Шеридан. „Мултимодално компонирање: надвор од текстот“. WLN: Стипендија за списание за центар за пишување, том. 44, бр.1-2, 2019 година, стр. 3-11.

Девет, Бони. „Воспоставување на едукативната улога на Центарот за пишување во Академијата со нагласување на развојот на врсници на учители SDC: Весник за мултилитеративност и иновации Јули (3 четвртина / лето) 2019 година, стр. 28-45.

Екштајн, Грант. „Директивност во Центарот: L1, L2 и генерација 1.5 Очекувања и искуства“. Центарот за пишување Journalурнал, том. 37, бр. 2, 2019 година, стр. 61–92.

Флад, Надин, Клер Бермингам и Никол Вестлунд Стјуарт. „Евалуација на ефективноста на моделите за испорака на дисертација. Центарот за пишување Journalурнал, том. 37, бр. 2, 2019 година, стр. 195-226.

Iaаимо, Genин Н. и Саманта Turn. Тарнер. „Белешките за сесијата како алатка за професионализација на вработените во Центарот за пишување: Спроведување анализа на дискурсот за утврдување на ефикасноста на обуката и растот на учителите“ Весник за истражување на пишување, вол. 11, бр.1, 2019 година, стр. 131-162.

Iaаимо, Genин. „Каде се судираат теоријата и праксисот: Поддршка на истражување на центар за пишување предводено од студенти на двегодишни колеџи“. Настава по англиски јазик на двогодишен колеџ, том. 46, бр. 4, 2019 година, стр. 297-316.

Лата, Марк. „Не можам да поправам никого: соочување со нашата историска Loveубовна врска со дефицитарно размислување“. WLN: Стипендија за списание за центар за пишување, том. 44, бр. 3-4, 2019 година, стр. 17-25.

Локет, Александрија. „Зошто го нарекувам Академско гето: критичко испитување на центрите за раса, место и пишување“. Праксис: Journalурнал во центарот за пишување, том. 16, бр. 2, 2019 година, стр. 20-33.


НОМИНИРАНИ КНИГИ ИЛИ ГОЛЕМИ ПРОЕКТИ

Гринфилд, Лора. Центар за радикално пишување Праксис: Парадигма за етички политички ангажман. Универзитетски печат од Колорадо, 2019 година.

Johnонсон, Карен Габриел и Тед Рогенбак, еди. Како учиме предавачи за пишување: Дигитална изменета колекција на WLN, 2019

ЛаФранс, Мишел. Институционална етнографија: Теорија на пракса за истражувачи за пишување студии. Универзитетски печат од Колорадо, 2019 година.

Лоренс, Сузан и Тери Мајерс Заваки. Повторно / Пишување на Центарот: Пристапи кон поддршка на дипломирани студенти во Центарот за пишување. Универзитетски печат од Колорадо, 2019 година.