Здружението на меѓународни центри за пишување е домаќин на четири годишни настани за да ги поврзе нашите членови и да ги активира научниците и практичарите во центарот за пишување.

Годишна конференција (секоја есен)

Нашата есенска конференција е нашиот најголем настан во годината со 600-1000 учесници + кои учествуваат во стотици презентации, работилници и тркалезни маси во текот на тридневниот настан. Годишната конференција е настан за добредојде за нови и искусни учители, научници и професионалци во центарот за пишување. Архивата на минатото конференција може да се најде овде.

Летен институт (секое лето)

Нашиот летен институт е еднонеделна интензивна работилница за до 45 професионалци во центарот за пишување за работа со 5-7 искусни научници / лидери во центарот за пишување. Летниот институт е одлично почетно место за нови директори на центри за пишување. 

Меѓународна недела на центри за пишување (секој февруари)

на Недела на IWC започна во 2006 година како начин да се направи видлива работата (и восхитувањето) на центарот за пишување. Се слави секоја година околу Денот на вљубените.

Колаборативен @ CCCC (секоја пролет)

Еднодневната соработка е годишна мини-конференција во среда пред да започне CCCC (Конференција за состав на колеџ и комуникација). Околу 100 учесници избираат од истовремени сесии на тема за центар за пишување. Презентерите и присутните се охрабруваат да ја користат Колаборативата за да добијат повратни информации и инспирација за проектите што се во тек. 

Дали сакате да ги достигнете нашите присутни и членови? Спонзорирај настан!

Дали сакате да бидете домаќин на иден настан на IWCA? Гледа во нашиот водич за столици за настани.