Лого на годишната конференција на IWCA од 2022 година, со мала графичка слика на планината.

IWCA 2022: Un-CFP

Октомври-26 29, 2022

Проверете ја програмата на конференцијата ТУКА

 


 

Како што членовите на IWCA ги споделуваат своите искуства во центри ширум светот и во различни типови институции, сè повеќе сме свесни дека практичарите во центрите за пишување мора подиректно да се вклучат во прашањата за безбројната природа на работата во центрите за пишување, надзор, простори, човечки труд, истражување, и јазикот што го користиме за да ги дефинираме нашите практики и нашите односи, како и самите практики.

 

Преземете го Whova our
конференциска апликација на вашиот телефон или таблет.

Земете Whova сега


Трошоци за регистрација:

Професионалци -$ 350
Студент (додипломски и постдипломски) -$ 250
Не-членови - 400 долари

регистрација

Од Октомври 1, 2022, ќе престанат ограничувањата за влез во Канада.

 


Резервирани конаци

Резервирајте ги вашите сместувања во Wallиден центар Шератон Ванкувер каде што е резервиран банка со соби по неверојатна стапка од 209.00 $ CAD (приближно 167.00 $ УСД). Овде е водич за Ванкувер.

 


Нацрт распоред на конференции 

Среда навечер: пријавување
Четврток, 27 октомври: Сесии од 9 до 5:45 часот 
                 6:00 Прием
Петок, 28 октомври: Сесии од 9 до 5:45 часот
                 6:00 Огранок состаноци
Сабота, 29 октомври: Сесии од 9 до 1:15 часот
                  12:30 Ручек на одборот на IWCA

Тема на конференцијата

Наместо да ја следиме традиционалната рута на тематизирање на годишната конференција, ние предлагаме Un-CFP, која ги поканува членовите да презентираат за прашањата и дијалозите во центарот на нивните центри, лабаво категоризирани како што следува:

 • Работен и институционален надзор
 • Јазик, писменост и јазична правда
 • Педагогија и обука
 • историја
 • Истражување и методи на истражување
 • Теорија
 • Политика, моќ и односи
 • Анти-опресивни рамки кои го одржуваат отпорот кон расизмот, колонијализмот, лингвизмот, способноста, хомофобијата, трансфобијата, ксенофобијата и исламофобијата 

 


Информации за COVID

Од Октомври 1, 2022, ќе престанат ограничувањата за влез во Канада.

Продолжуваме да ја следиме ситуацијата со СОВИД и нејзините влијанија врз патувањата и собири во лице, и ќе ги соопштиме сите промени во нашите планови по потреба. 

 • Протоколи за СОВИД19: Канадската влада штотуку го отстрани барањето за вакцинација за патниците надвор од земјата. Во конференцискиот хотел, невакцинираните гости се охрабруваат да носат маски.

Прашања? Контактирајте со Шарен Гроган, претседавач со конференција на IWCA 2022 година,

shareen.grogan @ umontana.edu


Планирате за следната година?

Годишна конференција: Центрите за пишување како повеќестихови

 • Датум: 11/12-14 октомври
 • Локација: Балтимор, MD (Hyatt Regency Baltimore Inner Harbor)
 • Ко-претседавачи: Холи Рајан и Мејрин Барни