Заглавие на SI Виртуелен, 13-17 јуни 2022 година

  • Пријавување до 15 април во  https://iwcamembers.org/
  • Цена за регистрација: 400 долари
  • Достапни се ограничени грантови - апликациите доспеваат до 15 април
  • Регистрирајте се преку https://iwcamembers.org/. Изберете го Летен институт за 2022 година. Потребно е членство во IWCA. 

Овогодинешниот Летен институт на IWCA може да се сумира во четири збора: виртуелен, глобален, флексибилен и пристапен. Придружете ни се на вториот виртуелен летен институт 13-17 јуни 2022 година! SI традиционално е време кога луѓето се оддалечуваат од секојдневните обврски и се собираат како група, и додека степенот до кој ќе се оддалечите од секојдневните работи зависи од вас, овогодинешната група ќе ужива во можноста да виртуелно поврзете се со професионалци од центрите за пишување ширум светот. За печатена верзија, кликнете на 2022 SI Опис. Исто како и во изминатите години, учесниците можат да сметаат на искуството за да вклучат дарежлива мешавина од:

  • работилници
  • Независно време на проектот
  • Менторство еден на еден и мала група
  • Поврзување со членовите на групата
  • Групи од посебни интереси
  • Други ангажирани активности

Дневен распоред според временските зони

Доколку сакате повеќе информации за тоа што организаторите и раководителите на сесии планирале за вас, погледнете во распоредот, кој обезбедува дневна рута од ден за ден, час по час. За ваша погодност, тие се прилагодени за 4 различни временски зони. Ако вашето не е обезбедено тука, контактирајте со организаторите, кои ќе ви дадат едно специфично за вашата локација.

источно време

Централно време

Планинско време

Пацифичко време

Сите работилници ќе се одржуваат преку интерактивна платформа за пренос во живо и професионален развој, а другите материјали ќе бидат достапни асинхроно.  Поради пониските трошоци за виртуелно хостирање на SI, регистрацијата е само 400 долари (обично, регистрацијата е 900 долари). Ќе бидат прифатени само 40 регистрации. Ќе започнеме листа на чекање по 40-тата регистрација.   

Поврат на средства: Целосните рефундирања ќе бидат достапни до 30 дена пред настанот (13), а половина поврат ќе бидат достапни до 15 дена пред настанот (29). Нема да има наплата по таа точка.

Ве молиме е-пошта на Џозеф Читл на jcheatle@iastate.edu и/или Genie Giaimo кај ggiaimo@middlebury.edu со прашања. 

Ако сакате да се регистрирате и сè уште не сте член, регистрирајте се за членска сметка на IWCA на https://iwcamembers.org/, Потоа изберете Летен институт за 2022 година.

Копретседавачи:

слика на Џозеф ЧитлJosephозеф Читл (тој/него/неговото) е директор на Центарот за пишување и медиуми на Државниот универзитет во Ајова во Ејмс, Ајова. Тој претходно беше вонреден директор на Центарот за пишување на Државниот универзитет во Мичиген и работеше како професионален консултант на Универзитетот Кејс Вестерн Резерв и консултант за дипломирани студенти на Универзитетот во Мајами. Неговите тековни истражувачки проекти се фокусираат на документација и проценка во центрите за пишување; особено, тој е заинтересиран да ја подобри ефективноста на нашите сегашни практики за документација за да зборуваме поефективно и пред пошироката публика. Тој беше дел од истражувачкиот тим кој ја разгледуваше документацијата на центарот за пишување што ја доби наградата за извонредно истражување на Здружението на Меѓународните центри за пишување. Тој е објавен во Пракса, WLN, И Весник за аналитика за пишување, Kairos, на Центар за пишување весник, И Весник за развој на студенти на колеџ Како администратор, тој е заинтересиран за тоа како да обезбеди можности за професионален развој за персоналот и консултантите во форма на истражување, презентации и публикации. Тој исто така е заинтересиран за тоа како центрите за пишување обезбедуваат холистичка поддршка за студентите преку соработка со партнери од кампусот и препораки за ресурси. Тој претходно беше генерален претставник на Одборот на IWCA, поранешен член на Одборот на асоцијацијата на центрите за пишување на источните централи и поранешен копретседател на IWCA Collaborative @ 4Cs. Тој исто така беше копретседател на Летен институт 2021 година со Келси Хикссон-Боулс. Тој претходно присуствуваше на Летниот институт во 2015 година одржан во Ист Лансинг, Мичиген. Слика на Џин ГЏин Никол Џаимо (Ко-претседавач на SI, тие/таа) е доцент и директор на Центарот за пишување на колеџот Мидлбери во Вермонт. Нивното тековно истражување користи квантитативни и квалитативни модели за да одговори на низа прашања во врска со однесувањата и практиките во и околу центрите за пишување, како што се ставовите на туторите кон практиките за благосостојба и грижа за себе, ангажирањето на тутор со документацијата на центарот за пишување и перцепциите на студентите за центрите за пишување. . Моментално со седиште во Вермонт, Џени сака пливање на отворено, планинарење и застапување за фер работни практики на работните места во високото образование.   Тие беа објавена in Пракса, Весник за истражување на пишување, Весник за пишување анализи, Настава по англиски јазик на двегодишниот колеџ, Истражување во онлајн образование за писменост, Kairos, Низ дисциплините, Весник за мултимодална реторика, и во неколку уредувани збирки (Utah State University Press, Parlor Press). Нивната прва книга е уредуваната збирка Работа на Центарот за здравје и грижа во пишувањето, дигитален проект со отворен пристап. Нивната сегашна книга, Непријатно: Барање здравје во неолибералниот центар за пишување и пошироко е под договор со Јута Стејт УП. 

Лидери на Летен институт:

Јасмин Кар Танг (таа/неа) е заинтересирана да истражи како изгледа пресекот на феминизмите на Жените со боја и студиите на Центарот за пишување во пишувањето консултации, надзорната практика, групното олеснување и ситниците на административната работа. Ќерка на имигранти од Хонг Конг и Тајланд, таа размислуваше за социоисториските особености за тоа како расната моќ се применува на азиското тело во американскиот центар за пишување. Јасмин работи на Универзитетот во Минесота – збратимени градови како ко-директор на Центарот за пишување и на проектот за пишување во Минесота и како придружен дипломиран член на Факултетот за писменост и реторички студии. Јасмин, исто така, ја применува својата обука за нејзината улога како драматург на Aniccha Arts, соработка за експериментални изведувачки уметности во збратимените градови.   Ерик Камарило (тој/тој/неговото) е директор на Learning Commons на колеџот на заедницата во областа Харисбург каде што го надгледува тестирањето, библиотеката, корисничката поддршка и туторските услуги за над 17,000 студенти во пет кампуси. Неговата истражувачка агенда моментално е фокусирана на центрите за пишување и најдобрите практики во овие простори, антирасизмот како што се однесува на практиките на центрите за пишување и како овие практики се менуваат во асинхрони и синхрони онлајн модалитети. Има објавено во The Peer Review, Praxis: A Writing Center Journal, и Весник за програми за академска поддршка. Своето истражување го презентираше на бројни конференции, вклучително и Меѓународната асоцијација на центри за пишување, Здружението на средноатлантскиот центар за пишување и Конференцијата за составување и комуникација на колеџот. Тој во моментов е претседател на Националната конференција за туторство во пишување и уредник на ревија на книги за Весник на Центарот за пишување. Тој е и докторант на Техничкиот универзитет во Тексас. Рејчел Азима (таа/тие) е во својата десетта година како раководи писателски центар. Во моментов, таа работи како директор на Центарот за пишување и вонреден професор по практика на Универзитетот во Небраска-Линколн. Рејчел е почесен претседател на Извршниот одбор на Здружението на центри за пишување на средниот запад и претставник на MWCA за IWCA. Нејзиниот примарен истражувачки и наставен интерес е социјалната, особено расната, правдата во центрите за пишување. Делото на Рејчел неодамна се појави во Центар за пишување весник и претстои во двете WCJ Пракса. Нејзиниот тековен заеднички истражувачки проект со Келси Хикссон-Боулс и Нил Симпкинс е поддржан од Истражувачкиот грант на IWCA и се фокусира на искуствата на водачите на боја во центрите за пишување. Таа, исто така, соработува со Јасмин Кар Танг, Кејти Левин и Мередит Стек на CFP за уредена колекција за надзор на центарот за пишување. Слика на ВиолетаВиолета Молина-Натера (таа/неа) е доктор на науки. по образование, магистер по лингвистика и шпански јазик и е логопед. Молина-Натера е вонреден професор, основач и директор на Центарот за пишување Јавериано и член на Истражувачката група за комуникација и јазици на Pontificia Universidad Javeriana Cali (Колумбија). Таа е основач и поранешен претседател на Латиноамериканската мрежа на центри и програми за пишување RLCPE, член на одборот на: Меѓународната асоцијација на центри за пишување IWCA, која ја претставува Латинска Америка, Латинска Америка Асоцијација за пишување студии во високото образование и професионални контексти ALES, и Транснационална Конзорциум за истражување за пишување. Молина-Натера е исто така уредник на текстови на шпански јазик за делот за Латинска Америка на International Exchanges за проучување на пишувањето на WAC Clearinghouse, како и автор на статии и поглавја од книги за центрите за пишување и програмите за пишување.  

Изминати летни институти

Мапа на плажа што вклучува лидерство, проценка, партнерства и стратешко планирање.