Годишна конференција

IWCA 2021 година преку Whova! онлајн. Тема: Повторно заедно, освен. Претседавач на конференцијата: Џорган Нордстром. [Програма за конференции 2021 година]

IWCA 2020 година покажа кратка можност да се собереме за време на СОВИД. Тема: Слушај. Научи. Олово. [Програма 2020]

IWCA / NCPTW 2019 година во Колумбос, Охајо. Тема: Уметноста на сето тоа. Конференциски столчиња: Мајк Метисон и Лора Бентон. [Програма за конференции 2019 година]

IWCA 2018 година во Атланта, Georgiaорџија. Тема: Граѓанскиот центар. Претседавач на конференција: Ники Касвел. [Програма за конференции во 2018 година]

IWCA 2017 година во Чикаго, 10-13 ноември. Тема: Учител, писател, режисер, шпион. Конференциски столчиња: Ендру etетер и Лаури Диц. [Програма за конференции 2017 година]

IWCA 2016 година во Денвер, 14-16 октомври. Тема: Граници на центарот за пишување. Стол за конференција: Johnон Нордлоф [Програма за конференции 2016 година]

IWCA 2015 година во Питсбург. Тема: Центар за пишување (r) Еволуции. Стол за конференција: 'рѓосан столар. [Програма за конференции 2015 година]

IWCA / NCPTW 2014 година во Орландо. Тема: Чудесниот свет на центрите за пишување. Претседавачи на конференцијата: Мелиса Јанета и Брајан Фалон. [Програма за конференции во 2014 година]

IWCA 2012 година во Сан Диего. Тема: Како линии нацртани во песок: како центрите за пишување цртаат и прецртуваат граници. Претседавач на конференцијата: Шарен Гроган. [Програма за конференции 2012 година]

IWCA / NCPTW 2010 година во Балтимор. Тема: Безбедни пристаништа или отворени мориња? Навигациски текови во работата на центарот за пишување. [Програма за конференции 2010 година]

IWCA / NCPTW 2008 година во Лас Вегас. Тема: Алтернативни правци: Нови насоки во работата на центарот за пишување. [Програма за конференции 2008 година]

IWCA 2007 година во Хјустон. Тема: Простор: за пишување: центри и место за пишување. [Програма за конференции 2007 година]

IWCA 2005 година во Минеаполис. Тема: Навигација по граничните води: Политиката на идентитетот, локацијата и управувањето. [Програма за конференции 2005 година

IWCA / NCPTW 2003 година во Херши, ПА. Тема: пишување назад. Претседавач на конференцијата: Бен Рафот.

IWCA 2002 година  во Савана, Џорџија. Тема: Уметноста на центарот за пишување. Овие конференции беа спонзорирани од SWCA и Савана Колеџот за уметност и дизајн.

IWCA 2000 година  во Балтимор.

Конференции на NWCA

[Здружението на националниот центар за пишување стана здружение на меѓународен центар за пишување во 2000 година.]

1999 Конференција на NWCA во Блумингтон, ИН. Тема: „Центар за пишување 2000 година: Справување со предизвиците на новиот век“.

1997 (Есен) Конференција на NWCA во Парк Сити, УТ.

1995 (Есен) Конференција на NWCA во Сент Луис.

1994 (Пролет) Конференција на NWCA во Newу Орлеанс.

Колаборативни @CCCC

2021 онлајн. Столчиња за настанот: Џени Џаимо и Јанар Хашламон. [Програма за соработка 2021 година]

2020 во Милвоки, ВИ. [Откажано поради COVID-19.] 

2019 во Питсбург, PA. Столови на настанот: Џозеф Читл и Џини Џаимо. [Програма за соработка 2019 година]

2018 Соработка преку Интернет. Столови за настани: Лаури Диц и Josephозеф Читл.

2017 во Портланд, ИЛИ. Столови за настани: ennенифер Фолет.„Лабораторијата за промена“. [Програма за соработка 2017 година]

Летен институт

2021 Онлајн преку тимови. Столови на настанот: Келси Хикссон-Боулс и Џозеф Читл.

2020 во Санта Фе, Н.М. Столови за настани: Келси Хиксон-Боулс и Josephозеф Читл. Одложено за 2021 година поради КОВИД-19.

2019 во Балтимор, МД: Столици за настани: iaулија Бликни и Келси Хиксон-Боулс

2018 во Индијанаполис, ИН. Столови за настани: iaулија Бликни и Стачија Воткинс.

2017 во Ванкувер, п.н.е. Столови за настани: Стачија Воткинс и Крис Леклуј.