Придружете ни се 14-18 февруари!

Кликнете овде за цела недела распоред на прослави

 

Недела на меѓународни центри за пишување 2022 година

 

 

 

Меѓународна недела на центри за пишување е можност за луѓето кои работат во центрите за пишување да го слават пишувањето и да ја шират свеста за важните улоги што центрите за пишување ги играат во училиштата, на факултетските кампуси и во пошироката заедница.

_____

ИСТОРИЈА

Меѓународната асоцијација на центри за пишување, како одговор на повикот од своето членство, ја создаде „Неделата на меѓународните центри за пишување“ во 2006 година. Комитетот за членство ги вклучуваше Пем Чајлдерс, Микеле Еодис, Клинт Гарднер (претседавач), Гејла Кизи, Мери Арнолд Шварц и Кетрин Терио. Неделата е закажана секоја година околу Денот на вљубените. IWCA се надева дека овој годишен настан ќе се слави во центрите за пишување ширум светот.

IWCW 2021 година

IWCA ги прослави центрите за пишување во текот на неделата од 8 февруари 2021 година.
За да видите што направивме и да ја погледнете интерактивната мапа на центарот за пишување низ целиот свет, видете IWC недела 2021 година.