За да објавите работа, ве молиме користете го овој формулар. Ако имате прашања во врска со овој или IWCA социјалните медиуми, ве молиме е-пошта на socialmediaIWCAA@gmail.com

Забелешка: IWCA објавува можности за вработување во врска со:

  • центри за пишување
  • настава за реторика, композиција и пишување на сите факултети
  • Професионален центар за пишување списание уреднички позиции

____________________

Специјалист за истражување и развој - пишување, уредување и комуникации
DE Shaw & Co., LP
Њујорк
Краен рок за аплицирање: 5
 
Професионален инструктор за деловна комуникација (Отворен ранг)
Факултетот за бизнис на Универзитетот во Јужна Каролина Мур
Рок на пријавување: 4 / 15 / 2023
 
Советник за пишување соработник
Универзитетот во Хирошима, ЈАПОНИЈА
Краен рок за аплицирање: 4 / 12 / 2023
 
Директор, Стипендии во Центарот за пишување Озборн
Училиште Хатавеј Браун
Краен рок за аплицирање: 4 / 21 / 2023
 
асс. Директор за пишување низ наставната програма
Универзитет во Минесота, збратимени градови
Краен рок за аплицирање: 6 / 1 / 2023
 
ПТ Академски Професионален – Асистент за пишување-Центар за пишување
Колеџ за заедница Лансинг
Краен рок за аплицирање: 5 / 14 / 2023
 
Предавач по реторика и композиција
Државниот универзитет во Аризона
Темпе, Аризона
Краен рок за аплицирање: 5
____________________

Доцент во програма за пишување прва година
Катедра за литература и јазици
Универзитетот Кристијан брадерс
Мемфис, Т.Н.

Рок за пријавување: Отворете додека не се наполни; Апликациите ќе се разгледуваат почнувајќи од 20 мај 2022 година.

ЛИНК ДО ОБЈАВУВАЊЕТО

 
____________________
 
Англиски мандат песна Факултет
Одделение за општествени и хуманистички науки
Главниот кампус на Олимпискиот колеџ, WA
 
Цело време
Опсег на плати: N / A
 
 
Краен рок за аплицирање: Отворете додека не се наполни; разгледување на приоритет до 3 јуни 2022 година
 
____________________
 
Предавач на програма за составување
Катедра за англиски јазик
Универзитетот на Калифорнија, Ирвин
 
Полно работно време или со скратено работно време
Опсег на плата со полно работно време: $ 62,455
 
 
Рок за пријавување: 12 / 31 / 2022

____________________

Универзитетски директор за поддршка на пишувањето
Академски работи
Антиохиски универзитет

Полно работно време (далечинско)
Опсег на плати: $ 80,000 - $ 90,000 

 
Краен рок за аплицирање: N / A

____________________

Предавач по дисциплина
Универзитетот Колумбија во градот Њујорк
Катедра за англиска и компаративна книжевност
 
Ограничено предавање на UWP
Опсег на плати: N / A
 
 
Краен рок за аплицирање: Отворено додека не се наполни

____________________

Директор на Центарот за пишување
Кенион колеџ
Гамбиер, Охајо

Полно работно време, без мандат, патека која може да се обновува
Опсег на плати: N / A

ЛИНК ДО ОБЈАВУВАЊЕТО

Краен рок за аплицирање: Отворено додека не се наполни

____________________

Програмски координатор, Центар за пишување
Универзитет во Масачусетс-Бостон


Опсег на плати: N / A

ЛИНК ДО ОБЈАВУВАЊЕТО

Краен рок за аплицирање: Септември 30, 2022

____________________

Координатор на Центарот за пишување
Надеж колеџ


Опсег на плати: N / A

ЛИНК ДО ОБЈАВУВАЊЕТО

Краен рок за аплицирање: Отворено додека не се наполни

____________________

Директор на Центарот за пишување додипломски студии
Лос Анџелес


Опсег на плати: N / A

ЛИНК ДО ОБЈАВУВАЊЕТО

Краен рок за аплицирање: Септември 30, 2022

____________________

Координатор на Центарот за пишување
Универзитет „Салве Регина“ 


Опсег на плати: N / A

ЛИНК НА ОБЈАВУВАЊЕ

Краен рок за аплицирање: Отворено додека не се наполни

____________________

Помошник директор на Центарот за пишување
Безгрешен универзитет


Опсег на плати: N / A

ЛИНК ДО ОБЈАВУВАЊЕТО

Краен рок за аплицирање: Отворено додека не се наполни

____________________

Раководител на програми за студенти и врсници за додипломски студии
Центар за пишување и комуникација на Универзитетот во Ватерло


Опсег на плати: $82,629 - $103,286 (CA)

ЛИНК ДО ОБЈАВУВАЊЕТО

Краен рок за аплицирање: Ноември 10, 2022

 

_________________