ДА ЧИТА

Читања за расна правда

Коментирана библиографија од СИГ на IWCA за антирацистички активизам (2014)

Списанија за центар за пишување

Стипендии за други центри за пишување, истражување, библиографии

  • IWCA-добитник на награди членовите   Книги
  • Континуирано ажурирана библиографија на книги од Центарот за пишување
  • на Проект за истражување на центри за пишување, што потекнува од Универзитетот во Луисвил во 2000 година и беше мигриран на Универзитетот во Арканзас Литл Рок неколку години подоцна, се обидува да ја документира историјата на центрите за пишување во САД и на меѓународно ниво. Проектите вклучуваат усна историја на влијателни професионалци во центарот за пишување, архива на важни материјали поврзани со центрите за пишување и репер-анкета на информации релевантни за насочување и работа во центри за пишување. овде. контакт Алисон Холанд за информации во врска со WCRP или Хари Дени за Анкета на WCRP.
 

ДА ПОВРЗИТЕ ОНЛАЈН

  • ВЦЕНТЕР Листерв: WCENTER е поштенска листа за професионалци во Центарот за пишување ширум светот. За да се претплатите на WCENTER, контактирајте ја Елизабет Боуен elizabeth.bowen@ttu.edu. За да ги видите архивите, можете да одите на http://lyris.ttu.edu/read/?forum=wcenter. Ако сакате да објавите порака до списокот, едноставно обратете се на вашата е-пошта соодветно: wcenter@lyris.ttu.edu. Забележете: WCENTER не е официјална организација на IWCA. IWCA не го модерира или контролира серверот на којшто живее.
  • SSWC Листерв: SSWC е список за испраќање за средно директори на училишни центри за пишување. За да се претплатите на SSWC-L, испратете е-пошта до LISTSERV@LISTS.PSU.EDU со „Претплатете се на SSWC-L вашето име" во телото на пораката.

ЗА ПОВРЗУВАЊЕ СО НАСТАНИ