WCJ се објавува двапати годишно. За повеќе информации во врска со списанието, вклучително и како да доставите статија или преглед за разгледување, одете на WCJвеб-страница: writecenterjournal.org

 

Уредници: Хари Дени, Универзитетот Пердју; Ана Сикари, Државниот универзитет во Оклахома; и Ромео Гарсија, Универзитетот во Јута
WCJ на интернет: writecenterjournal.org
WCJ контактирајте не: writecenterjournal.org/contact
WCJ може да се додаде на вашата Пакет за членство во IWCA.
WCJ е достапен целиот текст од JSTOR од 1980 година (1.1) преку најновиот број.
Други начини за пристап WCJ може да се најде на веб-страницата: writecenterjournal.org/find

The Writing Center Journal е публикација спонзорирана од IWCA.