• Датум на: 30 септември, 1: 30-2: 30 часот EST
  • Презентери: Лорен Фицџералд и Шерин Гроган

Серија Вебинари на програмата за натпревар на ментори на IWCA

Опис:

Сите знаеме дека ова се тешки времиња за центрите за пишување и луѓето воопшто. Но, ние исто така треба да одиме напред. Како да го сториме тоа? Willе започнеме со истражување за благодарност и потоа ќе раскажуваме приказни за (понекогаш многу ограничените) ресурси и средства што треба да ги изградиме. Учесниците ќе разговараат во просториите за извлекување втора половина од часот. Нашата цел е да дадеме надеж и да изградиме заедница.

Сите членови на IWCA се добредојдени да се придружат, затоа слободно поканете ги вашите пријатели. Ова е сесија „ајде и оди“; ако можете да присуствувате само на дел од веб-семинарот, сепак сте добредојдени да ни се придружите.

Ве молиме контактирајте ја Моли Рентшер (mrentscher@pacific.edu) за дополнителни информации.