[LET OP: DIT EVENEMENT IS VOORBIJ. DEZE PAGINA BLIJFT OP DE SITE VOOR ARCHIVERINGSDOELEINDEN.]

The Change Lab: samenwerken, samenwerken, coördineren

Sluit je aan bij je Writing Center-collega's uit het hele land (en misschien zelfs de wereld!) Voor een dag actief samenwerken bij Portland State University op 15 maart, 9-6 uurEr is geen betere manier om uw CCCC-avontuur te beginnen!

Waarom gaan geleerden van het schrijfcentrum naar professionele conferenties? Om de bevindingen van ons wetenschappelijk werk te delen, natuurlijk. Maar velen van ons grijpen ook naar de kans om samen te werken met collega's van andere instellingen - om samen te leren, problemen op te lossen en plannen te maken voor de toekomst op manieren die we niet alleen kunnen. De IWCA Collaborative bij CCCC biedt de gemeenschap van schrijfcentra de mogelijkheid om een ​​hele dag samen te werken - niet om te delen wat we al hebben gedaan, maar om elkaar te helpen met wat nog moet worden gedaan. We beginnen en sluiten de dag af met plenaire sessies, zodat je andere beheerders en docenten van het schrijfcentrum kunt ontmoeten. Gedurende de dag zul je kiezen uit gelijktijdige sessies die je allemaal actief zullen betrekken bij andere wetenschappers.

Dit jaar haalt de Collaborative onze inspiratie uit het "Change Lab" -concept dat is ontwikkeld door Finse wetenschappers op het gebied van werkpsychologie. We voelden ons aangetrokken tot dit concept vanwege de focus op samenwerking, data-responsive en transformatieve probleemoplossing; we zien het werk dat schrijvers van het schrijfcentrum samen doen bij de Collaborative en in het veld als even gefocust. We hopen dat deelnemers aan de Collaborative 2017 de gelegenheid zullen aangrijpen om samen te discussiëren en te leren om concrete, uitvoerbare plannen te ontwikkelen die ze in hun schrijfcentra thuis kunnen uitvoeren. Laten we iets voor elkaar krijgen!

Wat is een Change Lab precies?

Het Change Lab is een methode om samen problemen op te lossen op een werkplek of werknetwerk. Voor samenwerkende deelnemers zijn onze werkplekken onze eigen schrijfcentra, en ons werknetwerk is onze internationale gemeenschap van schrijfcentra, oftewel het vakgebied van schrijfcentrumstudies. In een Change Lab werken beoefenaars op de werkplek samen bij de analyse van een bestaande activiteit (of netwerk van activiteiten) en ontwikkelen ze plannen om de activiteit te transformeren. Een Change Lab-aanpak stelt deelnemers op een werkplek in staat om:

  • het verleden, het heden en de toekomst van een werkactiviteit onderzoeken;
  • een model samenstellen van de problemen met de activiteit, geworteld in de geschiedenis en het theoretische model van de activiteit;
  • co-creatie van een nieuwe visie op de theorie en praktijk van de activiteit;
  • verzamel de ideeën en hulpmiddelen die nodig zijn om de activiteit te transformeren;
  • en plan de volgende stappen voor zowel de implementatie als de beoordeling van de nieuwe activiteit.

Zoals het bovenstaande suggereert, zijn de doelen van het Change Lab niet alleen het veranderen van een praktijk - hoe het werk wordt gedaan. In plaats daarvan herontwerpen deelnemers aan een veranderlaboratorium - buiten de huidige 'regels' of praktijken - een nieuw conceptueel model voor hun werk. Door expansie die vaak grenzen overschrijdt en tegenstrijdige en verschillende stemmen onthult, omarmen praktijkgemeenschappen 'een radicaal bredere horizon van mogelijkheden dan in de vorige modus van de activiteit', die zowel bestaande conceptuele kaders als praktijken transformeert om verandering en nieuw begrip teweeg te brengen (Engstrom , 2001). Door zowel 'nauwe ingebedheid als reflectieve afstand tot het werk' (Engeström, Y., Virkkunen, J., Helle, M., Pihlaja, J. & Poikela, R. 1996), vergroten de deelnemers hun eigen transformatieve en samenwerkend bureau op basis van hun nieuwe inzichten en gedeelde visie voor de toekomst van hun werk (Virkkunen, 2006).

Het onderzoeken van een academische werkplek (zoals een schrijfcentrum) door middel van een collaboratief, data-geïnformeerd en reflectief model zoals de Change Lab-benadering, belichaamt Het argument van Dewey (1927) dat onze manier van denken over de aard van het werk van het onderwijs moet zijn experimenteel, in die zin dat ze voortkomen uit real-world vragen of observaties; onderworpen zijn aan regelmatige, goed opgezette observatie en beoordeling; en flexibel genoeg zijn om te reageren op wat we in onze dagelijkse praktijk waarnemen.

PROGRAMMA / SCHEMA

Download hier het samenwerkingsprogramma.

REGISTRATIE INFORMATIE

Lidmaatschap van IWCA is vereist om te registreren voor een IWCA-evenement of om een ​​voorstel in te dienen. Om te registreren, log in op uw IWCA-account en zoek het vak 'Beschikbare conferentie-registraties' aan de rechterkant van de webpagina. Klik op "Registreren voor deze conferentie" en volg de instructies om de registratie te voltooien. Niet-leden moeten eerst een account aanmaken door op het tabblad “IWCA-leden” op de IWCA-website te klikken. Klik op de welkomstpagina op de link in het eerste bulletpoint-bericht om lid te worden.

Early Bird-tarieven eindigden op 28 februari. De tarieven voor 1 maart - 15 maart zijn:

Professionals: $ 150
Studenten: $ 110

Er zullen enkele registratiebeurzen beschikbaar zijn. Houd e-mails van IWCAmembers.org in de gaten voor meer informatie.

IWCA COLLABORATIVE 2017 LOCATIE

De Collaborative van dit jaar vindt plaats aan de Portland State University, in de Smith Memorial Student Union (tweede en derde verdieping). PSU bevindt zich op loopafstand van sommige CCCC-hotels, en op Max is het 12-15 minuten met de sneltram vanaf anderen.

Om met de lightrail van het Oregon Convention Center naar PSU te komen, neemt u de groene lijn naar het zuiden, richting PSU / stedelijk centrum. Stap uit bij de halte SW 7th & Mill. Om terug te keren, neemt u de groene lijn in noordelijke richting vanaf het SW 6th & Montgomery Station, richting het stadscentrum van Clackamas.

Light Rail-tarieven zijn $ 2.50 voor 2.5 uur, of $ 5 voor een volledige dagkaart. Je kunt een kaartje kopen op het station of hun app op je telefoon gebruiken. De Trimet-website kan u helpen met Max, evenals met busdiensten.

PSU's interactieve campuskaart is ook een handig hulpmiddel voor als je aankomt op de campus. Het bevat informatie over vervoer (inclusief Max), parkeren, eten, gebouwen en meer!

Alle ruimtes in de conferentieruimte worden voorzien van gratis wifi, laptops, projectoren & schermen.


OPROEP OM VOORSTELLEN IN TE DIENEN

(bewaard voor archiveringsdoeleinden - voorstellen zijn geaccepteerd tot en met 16 december 2016)

Voorstellen voor sessies worden geaccepteerd tot en met 16 december 2016.

We nodigen samenwerkende deelnemers uit om elkaar te zien als partners in een veranderlab en stellen samenwerkingssessies voor die op onderzoek gebaseerde ontwikkelingen en op ontwikkeling gebaseerd onderzoek mogelijk maken. Je zou deze conferentie kunnen benaderen als gezamenlijke probleemoplossing - het doel van de medevoorzitters is dat elke deelnemer de conferentie verlaat met een concrete take-away, zoals gegevens verzameld van andere deelnemers; een nieuwe methode van onderzoek of beoordeling om te proberen; een verfijnde onderzoeksvraag of instrument; of een nieuw perspectief en een praktische toepassing van dat perspectief thuis.

We vragen u om de bovenstaande beschrijving van uitgebreid leren en het Change Lab in overweging te nemen en een sessie voor te stellen die is geïnspireerd op de concepten van gezamenlijke gegevensverzameling, analyse en transformatieve actie. Je zou je inspiratie kunnen halen uit een fase in het Change Lab-proces:

  1.   De wortels van een uitdaging, probleem of tegenstrijdigheid op de werkvloer achterhalen:

Wat zijn in uw schrijfcentrum, of in uw visie op het bredere vakgebied, de huidige uitdagingen, problemen of tegenstrijdigheden? Hoe kunnen we samenwerken om de wortels van deze problemen in vroegere praktijken of in vroegere concepten, modellen of theorieën over schrijfcentrumwerk te ontdekken?

  1.   Modellering en analyse van huidige activiteit:

Hoe weten we wat er in onze schrijfcentra gebeurt? Hoe weten we wat werkt? Wat werkt er niet? Hoe kunnen we elkaar en onze docenten betrekken bij het analyseren van het complexe activiteitensysteem van het schrijfcentrum? Welke huidige "regels" of praktijken moeten worden heroverwogen - en hoe weten we dat?

  1.   Toekomstige modellen bedenken:

Welke nieuwe modellen of visies op het werk van een schrijfcentrum heb je nodig - of hebben we nodig - om de huidige problemen aan te pakken? Hoe maken we onze nieuwe visies concreet - wat zijn onze volgende stappen? Hoe ziet transformatieve strategische planning eruit voor schrijfcentra? Wat voor soort beoordeling hebben we nodig om de effecten van onze transformaties te meten?

Vergeet niet dat we hopen dat alle deelnemers vertrekken met actiegerichte afhaalrestaurants, dus de sessie die u voorstelt, moet zeer participatief zijn en zowel uw deelnemers als u ten goede komen! Afgeronde projecten zijn niet het beste materiaal voor deze conferentie - denk aan het Collaborative 2017 Change Lab als onderdeel van je eigen experimentele benadering van schrijfcentrumwerk. Om vast te houden aan deze focus op gezamenlijke actie, zijn de sessietypen voor de Collaborative van dit jaar allemaal zeer participatief. Als je vragen hebt over een van de sessietypes, of als je feedback wilt hebben over je eerste ideeën voordat je een sessie voorstelt, neem dan contact op met een van beide / beiden Jennifer Follett (jfollett@ycp.edu) en Lauri Dietz (ldietz@depaul.edu).


SESSIE TYPES

Alle sessies worden ingepland voor 60 minuten.

Rondetafelgesprekken

Begeleiders leiden de bespreking van een specifiek probleem, scenario, vraag of probleem. Dit format kan korte opmerkingen van facilitators bevatten, het grootste deel van de tijd wordt besteed aan actieve en inhoudelijke betrokkenheid / samenwerking met aanwezigen op basis van sturende vragen. Aan het einde van de sessie raden we facilitators aan om de deelnemers te helpen bij het samenvatten en reflecteren op hun take-aways uit de discussie, en na te denken over hoe ze deze take-aways in actie zullen vertalen.

Workshops

Facilitators leiden deelnemers aan een praktische, ervaringsgerichte activiteit om tastbare vaardigheden of strategieën voor gegevensverzameling, analyse of probleemoplossing aan te leren. Succesvolle workshopvoorstellen zullen een grondgedachte bevatten voor hoe de activiteit van toepassing kan zijn op verschillende contexten van het schrijfcentrum, zullen actieve betrokkenheid impliceren en zullen de deelnemers de mogelijkheid bieden om na te denken over het potentieel voor specifieke toekomstige toepassingen.

Werkt in uitvoering (WiP)

Deze sessies zullen bestaan ​​uit rondetafeldiscussies waarin presentatoren kort (maximaal 10 minuten) hun huidige onderzoeks-, evaluatie- of andere schrijfprojecten bespreken en vervolgens feedback krijgen van andere onderzoekers, waaronder discussieleiders, andere WiP-presentatoren en andere conferentiegangers.

Lab tijd

Een labtijdsessie is uw kans om uw eigen onderzoek vooruit te helpen door ofwel gegevens van deelnemers te verzamelen of door de feedback van deelnemers te gebruiken om instrumenten voor het verzamelen van gegevens aan te scherpen. U kunt de labtijd gebruiken om te testen en feedback te krijgen op enquêtes of interviewvragen over het type schrijfcentrumpopulatie dat u wilt studeren. Je zou labtijd kunnen gebruiken voor het verzamelen van gegevens - om een ​​enquête te verspreiden, een korte focusgroep te houden of een tutor te interviewen. U kunt labtijd gebruiken voor gegevensanalyse door collega's van het schrijfcentrum te vragen om de geschiktheid of betrouwbaarheid van uw codering te testen. Beschrijf in uw voorstel wat u wilt doen, hoeveel en wat voor soort deelnemers u nodig heeft (niet-gegradueerde docenten, beheerders van een schrijfcentrum, enz.). Als u deelnemers zoekt onder Collaborative-deelnemers, moet u institutionele IRB-goedkeuring hebben, evenals documentatie voor geïnformeerde toestemming voor hen.

Samenwerkend schrijven

In dit soort sessies begeleiden facilitators deelnemers aan een schrijfactiviteit in een groep die bedoeld is om een ​​co-auteurd document of een set materialen te produceren om te delen. U kunt bijvoorbeeld meewerken aan een positieverklaring over meerdere schrijven van het centrum (zoals een verklaring over inclusieve taalpraktijken). Of u kunt een protocol en een lijst met bronnen ontwikkelen voor een beoordelingsproject voor een schrijfcentrum. U kunt ook de productie van afzonderlijke, maar parallelle stukken schrijven vergemakkelijken - u kunt deelnemers bijvoorbeeld opdrachtverklaringen voor hun centra laten herzien of laten maken, en vervolgens feedback met elkaar delen. Succesvolle voorstellen voor samenwerkende schrijfsessies zullen gericht zijn op een schrijfproject waarop substantiële vooruitgang kan worden geboekt tijdens de sessie, en zullen plannen bevatten om het werk voort te zetten of te delen met de grotere gemeenschap van schrijfcentra na de conferentie.