[Fragment uit het volledige artikel door Nicolette Hylan-King]

Eind december zal Jon Olson zijn 23-jarige carrière als voorvechter van peer tutoring bij Penn State afronden. Als universitair hoofddocent schrijven bij de afdeling Engels en geleerde in residentie voor schrijven en communicatie in Penn State Learning, heeft Olson generaties peer-docenten begeleid bij het schrijven en vorm gegeven aan de theorie en praktijk die de schrijfcentra van Penn State leiden.

Olson's bijdragen op het gebied van het schrijven van programmabeheer en het schrijven van peer-tutoring zijn erkend met verschillende prestigieuze benoemingen en prijzen. Van 2003-05 was hij voorzitter van de International Writing Centers Association. Hij ontving de NCPTW's Ron Maxwell Award voor Distinguished Leadership in Promoting the Collaborative Learning Practices of Peer Tutors in Writing (2008) en de Muriel Harris Outstanding Service Award van de International Writing Center Association (2020).