[JU LUTEM SHENIM: KJO NGJARJE KA NDALUAR. KJO FAQE Mbetet në sit për qëllime arkivore.]

Laboratori i Ndryshimit: Bashkëpunim, Bashkëpunim, Koordinim

Bashkohuni me kolegët tuaj të Qendrës së Shkrimit nga i gjithë vendi (dhe ndoshta edhe bota!) Për një ditë bashkëpunimi aktiv në Universiteti Shtetëror i Portland më 15 Mars, ora 9:6 - XNUMX pasditeNuk ka mënyrë më të mirë për të filluar aventurën tuaj CCCC!

Pse studiuesit e qendrave të shkrimit shkojnë në konferenca profesionale? Për të ndarë gjetjet e punës sonë shkencore, sigurisht. Por, shumë prej nesh gjithashtu kërkojnë mundësinë për t'u angazhuar me kolegët tanë nga institucionet e tjera - për të mësuar së bashku, për të zgjidhur problemet dhe për të planifikuar për të ardhmen në mënyra që nuk mund t'i bëjmë vetëm. Bashkëpunimi i IWCA në CCCC i ofron komunitetit të qendrës së shkrimit një mundësi për të kaluar një ditë të plotë duke punuar së bashku - jo për të ndarë atë që kemi bërë tashmë, por për të ndihmuar njëri-tjetrin në atë që akoma ka nevojë për të bërë. Ne do të fillojmë dhe e mbyllim ditën me seanca plenare, kështu që ju mund të takoni administratorë dhe tutorë të tjerë të qendrave të shkrimit. Gjatë ditës, ju do të zgjidhni midis sesioneve të njëkohshme, të gjitha këto do t'ju angazhojnë në mënyrë aktive me studiues të tjerë.

Këtë vit, Bashkëpunimi merr frymëzimin tonë nga koncepti "Change Lab" i zhvilluar nga studiues finlandezë në fushën e psikologjisë së punës. Na tërhoqi ky koncept për shkak të përqendrimit të tij në zgjidhjen e problemeve bashkëpunuese, të përgjegjshme ndaj të dhënave dhe transformuese; ne shohim që studiuesit e qendrës së shkrimit të punës bëjnë së bashku në bashkëpunim dhe në terren si të përqendruar në mënyrë të ngjashme. Hopeshtë shpresa jonë që pjesëmarrësit në Kooperativën 2017 do të përqafojnë mundësinë për t'u përfshirë në diskutim dhe mësim bashkëpunues në mënyrë që të zhvillojnë plane konkrete, vepruese që ata mund të vënë në veprim në qendrat e tyre të shkrimit në shtëpi. Le të bëjmë diçka!

Çfarë saktësisht është një Laborator Ndryshimesh?

Lab Lab është një metodë për zgjidhjen bashkëpunuese të problemeve në një vend pune ose në një rrjet pune. Për pjesëmarrësit në bashkëpunim, vendet tona të punës janë qendrat tona të shkrimit, dhe rrjeti ynë i punës është komuniteti ynë ndërkombëtar i qendrave të shkrimit, ose, fusha e studimeve të qendrave të shkrimit. Në një Lab Change, praktikuesit në vendin e punës bashkëpunojnë në analizën e një aktiviteti ekzistues (ose rrjetit të aktiviteteve) dhe zhvillojnë plane për të transformuar aktivitetin. Një qasje Change Lab lejon pjesëmarrësit në një vend pune të:

  • të shqyrtojë të kaluarën, të tashmen dhe të ardhmen e një aktiviteti pune;
  • bashkë-ndërtojnë një model të problemeve me aktivitetin, të rrënjosura në historinë e veprimtarisë dhe modelin teorik;
  • bashkë-krijojnë një vizion të ri të teorisë dhe praktikës së veprimtarisë;
  • mbledh idetë dhe mjetet e nevojshme për të transformuar veprimtarinë;
  • dhe planifikoni hapat e ardhshëm për zbatimin dhe vlerësimin e aktivitetit të ri.

Siç sugjeron më lart, qëllimet e Lab Lab nuk janë thjesht ndryshimi i një praktike - si bëhet puna. Në vend të kësaj, pjesëmarrësit në një laborator ndryshimesh rishikojnë - përtej "rregullave" ose praktikave aktuale - një model të ri konceptual për punën e tyre. Përmes zgjerimit që shpesh kalon kufijtë dhe zbulon zëra kontradiktorë dhe të ndryshëm, komunitetet e praktikës "përqafojnë një horizont radikalisht më të gjerë të mundësive sesa në mënyrën e mëparshme të aktivitetit", i cili transformon si kornizat ekzistuese konceptuale dhe praktikat për të ndikuar në ndryshimin dhe kuptimin e ri (Engstrom , 2001). Përmes "ngulitjes së ngushtë dhe distancës reflektuese nga puna", (Engeström, Y., Virkkunen, J., Helle, M., Pihlaja, J. & Poikela, R. 1996), pjesëmarrësit rrisin transformimin dhe agjenci bashkëpunuese bazuar në kuptimet e tyre të reja dhe vizionin e përbashkët për të ardhmen e punës së tyre (Virkkunen, 2006).

Ekzaminimi i një vendi pune akademik (të tillë si një qendër shkrimi) përmes një modeli bashkëpunues, të informuar me të dhëna dhe reflektuese si qasja Change Lab, mishëron argumentin e Dewey (1927) se mënyrat tona të të menduarit për natyrën e punës së arsimit duhet të jenë eksperimentale, në atë që ato dalin nga pyetje ose vëzhgime të botës reale; i nënshtrohen vëzhgimit dhe vlerësimit të rregullt, të hartuar mirë; dhe janë mjaft fleksibël për t'iu përgjigjur asaj që vërejmë në praktikat tona të përditshme.

PROGRAMI / PROGRAMI

Shkarkoni programin Bashkëpunues këtu.

INFORMACIONI I REGJISTRIMIT

Anëtarësimi në IWCA kërkohet të regjistrohet për një ngjarje të IWCA ose të paraqesë një propozim. Për tu regjistruar, hyni në llogarinë tuaj të IWCA dhe lokalizoni kutinë "Regjistrimet e Konferencës në dispozicion" në anën e djathtë të faqes në internet. Klikoni "Regjistrohuni për këtë Konferencë" dhe ndiqni udhëzimet për të përfunduar regjistrimin. Joanëtarët duhet së pari të krijojnë një llogari duke klikuar në skedën "Anëtarët e IWCA" në faqen e internetit të IWCA. Në faqen kryesore të mirëseardhjes, klikoni në lidhjen në mesazhin e parë të pikës së plumbave për t'u bërë anëtar.

Normat e Zogjve të Hershëm përfunduan më 28 Shkurt. Tarifat për 1 Mars - 15 Mars janë:

Profesionistët: 150 dollarë
Studentët: 110 dollarë

Disa bursa regjistrimi do të jenë në dispozicion. Kini kujdes për postat elektronike nga IWCAmembers.org për detaje.

VENDI I BASHKPUNIMIT 2017 IWCA

Bashkëpunimi i këtij viti do të mbahet në Universitetin Shtetëror Portland, në Unionin Studentor Memorial të Smith (katet e dyta dhe të treta). PSU është në distancë në këmbë nga disa hotele të CCCC, dhe është një udhëtim hekurudhor i lehtë 12-15 minuta në Max nga të tjerët.

Për të shkuar nga Qendra e Kongresit të Oregonit në PSU me hekurudhë të lehtë, ju do të merrni Green Line në jug, drejt PSU / qendrës urbane. Dilni në ndalesën SW 7 dhe Mill. Për t'u kthyer, ju do të merrnit Green Line në veri nga SW 6 & Stacioni Montgomery, drejt qendrës së qytetit Clackamas.

Tarifat e hekurudhës së lehtë janë 2.50 dollarë për 2.5 orë, ose 5 dollarë për një ditë të plotë. Ju mund të blini një biletë në stacion, ose të përdorni aplikacionin e tyre në telefonin tuaj. Uebfaqja e Trimet mund t'ju ndihmojë me Max, si dhe shërbimet e autobusëve.

Të PSU-së harta interaktive e kampusit është gjithashtu një burim i dobishëm, kur mbërrini në kampus. Ka informacion në lidhje me transportin (përfshirë Maksin), parkimin, ushqimin, ndërtesat dhe më shumë!

Të gjitha dhomat në hapësirën e konferencës do të pajisen me Wifi falas, laptopë, projektorë dhe ekrane.


THIRRJE P FORR PROPOZIME

(të mbajtura për qëllime arkivore - propozimet u pranuan deri më 16 dhjetor 2016)

Propozimet për seancat do të pranohen deri më 16 dhjetor 2016.

Ne ftojmë pjesëmarrësit e Bashkëpunimit të mendojnë për njëri-tjetrin si partnerë në një Lab Change dhe të propozojnë seanca bashkëpunuese që lehtësojnë zhvillimet e bazuara në kërkime dhe kërkimet e bazuara në zhvillim. Ju mund t'i qaseni kësaj konference si një bashkëpunim për zgjidhjen e problemeve - qëllimi i bashkë-kryetarëve është që çdo pjesëmarrës të largohet nga konferenca me një heqje konkrete, si të dhënat e mbledhura nga pjesëmarrësit e tjerë; një metodë e re e hulumtimit ose vlerësimit për t'u provuar; një pyetje apo instrument kërkimor i rafinuar; ose një perspektivë e re dhe një zbatim praktik për atë perspektivë në shtëpi.

Ne po ju kërkojmë të merrni në konsideratë përshkrimin e mësipërm të të mësuarit shtrirë dhe laboratorin e ndryshimit dhe të propozoni një sesion të frymëzuar nga konceptet e mbledhjes së të dhënave bashkëpunuese, analizës dhe veprimit transformues. Ju mund të merrni frymëzimin tuaj nga një fazë në procesin Change Lab:

  1.   Gjurmimi i rrënjëve të një sfide, problemi ose kontradikte në vendin e punës:

Në qendrën tuaj të shkrimit, ose në këndvështrimin tuaj të fushës më të gjerë, cilat janë sfidat, problemet ose kontradiktat aktuale? Si mund të bashkëpunojmë për të zbuluar rrënjët e këtyre problemeve në praktikat e kaluara ose në konceptet, modelet ose teoritë e kaluara në lidhje me punën e qendrës së shkrimit?

  1.   Modelimi dhe analizimi i aktivitetit aktual:

Si mund ta dimë se çfarë po ndodh në qendrat tona të shkrimit? Si ta dimë se çfarë po funksionon? Çfarë nuk po funksionon? Si mund të angazhojmë njëri-tjetrin dhe mësuesit tanë në analizimin e sistemit kompleks të veprimtarisë së qendrës së shkrimit? Cilat "rregulla" ose praktika aktuale duhet të rimendohen - dhe si e dimë këtë?

  1.   Parashikimi i modeleve të ardhshme:

Cilat modele ose vizione të reja të punës në qendër të shkrimit ju nevojiten - ose na duhen - për të adresuar problemet aktuale? Si t’i bëjmë vizionet tona të reja konkrete — cilat janë hapat tanë vijues? Si duket planifikimi strategjik transformues për qendrat e shkrimit? Cilat lloje të vlerësimit na duhen për të matur efektet e transformimeve tona?

Mos harroni, ne shpresojmë që të gjithë pjesëmarrësit të largohen me kërkime të orientuara drejt veprimit, kështu që seanca që ju propozoni duhet të jetë shumë pjesëmarrëse dhe të përfitojë si nga pjesëmarrësit tuaj ashtu edhe nga ju! Projektet e përfunduara nuk janë materiali më i mirë për këtë konferencë - mendoni për Laboratorin e Ndryshimit të Bashkëpunimit 2017 si pjesë e qasjes suaj eksperimentale për punën e qendrës së shkrimit. Për të qëndruar në këtë fokus në veprimin bashkëpunues, llojet e sesioneve për Bashkëpunimin e këtij viti janë të gjitha me pjesëmarrje. Nëse keni pyetje në lidhje me ndonjë nga llojet e seancave, ose dëshironi disa reagime mbi idetë tuaja të hershme para se të propozoni një seancë, ju lutemi kontaktoni njërën / tjetrën Jennifer Follett (jfollett@ycp.edu) dhe Lauri Dietz (ldietz@depaul.edu).


LLOJET E SESIONIT

Të gjitha seancat do të caktohen për 60 minuta.

Tavolina të rrumbullakëta

Lehtësuesit drejtojnë diskutimin e një çështjeje specifike, skenari, pyetjeje ose problemi. Ky format mund të përfshijë vërejtje të shkurtra nga moderatorët, shumica e kohës i kushtohet angazhimit / bashkëpunimit aktiv dhe thelbësor me të pranishmit të nxitur nga pyetjet udhëzuese. Në fund të sesionit, ne sugjerojmë që lehtësuesit të ndihmojnë pjesëmarrësit të përmbledhin dhe të reflektojnë mbi marrjet e tyre nga diskutimi dhe të mendojnë se si do t'i shndërrojnë këto ndërmarrje në veprim.

punëtori

Lehtësuesit i drejtojnë pjesëmarrësit në një aktivitet praktik, përvoja për të mësuar aftësi të prekshme ose strategji për mbledhjen e të dhënave, analizën ose zgjidhjen e problemeve. Propozimet e suksesshme të seminarit do të përfshijnë një arsyetim se si aktiviteti mund të zbatohet në një shumëllojshmëri kontekstesh të qendrave të shkrimit, do të përfshijë një angazhim aktiv dhe do të përfshijë një mundësi që pjesëmarrësit të reflektojnë mbi potencialin për zbatim specifik në të ardhmen.

Punime në progres (WiP)

Këto sesione do të përbëhen nga diskutime në tryezë të rrumbullakët ku prezantuesit shkurtimisht (10 minuta maksimum) diskutojnë për hulumtimin, vlerësimin ose projektet e tjera të tyre të tanishme dhe më pas marrin reagime nga studiues të tjerë, duke përfshirë drejtuesit e diskutimeve, prezantuesit e tjerë të WiP-së dhe konferencat e tjera.

Koha e laboratorit

Një seancë kohore në laborator është mundësia juaj për të çuar përpara hulumtimin tuaj duke mbledhur të dhëna nga pjesëmarrësit ose duke përdorur reagimet e pjesëmarrësve për të rregulluar instrumentet e mbledhjes së të dhënave. Ju mund të përdorni kohën e laboratorit për të pilotuar dhe për të marrë komente mbi pyetjet e sondazhit ose intervistave mbi llojin e popullsisë së qendrës së shkrimit që keni ndërmend të studioni. Ju mund të përdorni kohën e laboratorit për mbledhjen e të dhënave - për të shpërndarë një studim, për të drejtuar një fokus grup të shkurtër, ose për të intervistuar një mësues tutor. Ju mund të përdorni kohën e laboratorit për analizën e të dhënave, duke u kërkuar kolegëve të qendrës së shkrimit të testojnë përshtatshmërinë ose besueshmërinë e kodimit tuaj. Në propozimin tuaj, ju lutemi përshkruani se çfarë doni të bëni, sa dhe çfarë lloj pjesëmarrësish ju nevojiten (tutorë universitarë? Administratorë të Qendrës së Shkrimit? Etj.). Nëse kërkoni pjesëmarrës midis pjesëmarrësve në bashkëpunim, do të duhet të keni miratimin institucional të IRB-së, si dhe dokumentacionin e Pëlqimit të Informuar për ta.

Shkrimi bashkëpunues

Në këtë lloj sesioni, lehtësuesit drejtojnë pjesëmarrësit në një aktivitet të shkruar në grup, i cili synon të prodhojë një dokument ose autorësi të materialeve për të ndarë. Për shembull, ju mund të bashkëpunoni në një deklaratë pozicioni të qendrës shumë-shkruese (si një deklaratë mbi praktikat gjuhësore gjithëpërfshirëse). Ose, ju mund të krijoni një protokoll dhe listë të burimeve për një projekt vlerësimi të qendrës së shkrimit. Ju gjithashtu mund të lehtësoni prodhimin e shkrimeve të ndara, por paralele - për shembull, mund të bëni që pjesëmarrësit të rishikojnë ose të krijojnë deklarata të misioneve për qendrat e tyre, pastaj të ndajnë reagimet me njëri-tjetrin. Propozimet e suksesshme për sesionet e shkrimit bashkëpunues do të përqendrohen në një projekt të shkruar mbi të cilin përparimi thelbësor është i arritshëm gjatë sesionit dhe do të përfshijë plane për vazhdimin ose ndarjen e punës me komunitetin më të madh të qendrës së shkrimit pas konferencës.