Një hartë e një plazhi që përfshin udhëheqjen, vlerësimin, partneritetet dhe planifikimin strategjik.

Logjistika e Ngjarjeve

Data: Qershor-14 18, 2021

Mode: Virtual

Përmbledhje e programit

Instituti Veror IWCA i këtij viti mund të përmblidhet në katër fjalë: virtuale, globale, fleksibile dhe të arritshme. Bashkohuni me ne për Institutin e Parë Verë virtual 14-18 Qershor 2021! SI është tradicionalisht një kohë që njerëzit të largohen nga dita në ditë dhe të mblidhen si një grup, dhe ndërsa shkalla në të cilën do të largoheni nga dita në ditë varet nga ju, grupi i këtij viti do të shijojë mundësia për tu lidhur virtualisht me profesionistë të qendrave të shkrimit në të gjithë globin. Të gjitha punëtoritë do të mbahen përmes një platforme interaktive, të transmetimit të drejtpërdrejtë dhe do të jenë në dispozicion për t'u përfunduar në mënyrë asinkrone. Për më tepër, për shkak të kostove më të ulëta të pritjes së SI praktikisht, regjistrimi është vetëm 400 $ (zakonisht, regjistrimi është 900 $), gjë që e bën SI të këtij viti më ekonomikun deri më tani. Ashtu si në vitet e kaluara, pjesëmarrësit mund të mbështeten në përvojën duke përfshirë një përzierje bujare të punëtorive, kohë të pavarur të projektit, mentorim një-për-një dhe një grup të vogël, lidhje me anëtarët e grupit dhe lojë të qëllimshme. Detajet e planifikimit të ardhshme. 

Programi ditor sipas zonave kohore

Nëse dëshironi më shumë informacion në lidhje me atë që organizatorët dhe drejtuesit e sesioneve kanë planifikuar për ju, ju lutemi hidhni një vështrim në oraret, të cilat ofrojnë një itinerar dita-ditës, orë pas ore. Për lehtësinë tuaj, ato janë përshtatur për 4 zona të ndryshme kohore. Nëse e juaja nuk ofrohet këtu, ju lutemi kontaktoni organizatorët, të cilët do t'ju ofrojnë një specifik për vendndodhjen tuaj.

Koha Lindore

Koha qendrore

Koha malore

Koha e Paqësorit

Detajet e regjistrimit 

Regjistrimi Afati: 23 Prill në iwcamembers.org. Regjistrimi është i kufizuar në 40 anëtarët e parë që aplikojnë.

Taksa e regjistrimit: $ 400.

Financimi Ndihmë: Grantet e kufizuara janë në dispozicion për anëtarët që aplikojnë deri më 23 Prill dhe tregojnë nevojat e tyre.

Politika rimbursimi: Rimbursimet e plota do të jenë në dispozicion deri në 30 ditë para ngjarjes (14 maj) dhe gjysma e rimbursimeve do të jenë në dispozicion deri në 15 ditë para ngjarjes (30 maj). Asnjë rimbursim nuk do të jetë i disponueshëm pas kësaj pike.

Ju lutemi dërgoni me email pyetje në Kelsey Hixson-Bowles or Joseph Cheatle.

Bashkëkryesuesit

Kelsey Hixson-Bowles (Universiteti i Luginës së Utah) ka punuar në qendrat e shkrimit për njëmbëdhjetë vjet, duke filluar si një tutor i kolegëve universitarë. Ajo tani është një Asistente Profesore e Shkrimtarive dhe Përbërjes, si dhe Drejtore e Fakultetit të Qendrës së Shkrimit të Universitetit të Luginës së Utah (UVU). Kelsey është Përfaqësuese e Shtetit të Utah në bordin e RMWCA dhe ka shërbyer në bordin e MAWCA si dhe bashkë-redaktor i diplomuar i Rishikimi i kolegëve. Interesat e saj kërkimore përfshijnë studime të qendrave të shkrimit, transferimin e të mësuarit, prirjet drejt shkrimit dhe drejtësinë shoqërore në qendrat e shkrimit dhe klasat e shkrimit. Publikimet e fundit përfshijnë "Tutorët e mësimdhënies: Vetë-efikasiteti dhe marrëdhënia midis tutorit dhe shkrimit", (Si i Mësojmë Tutorët e Shkrimit: A WLN Koleksioni dixhital i redaktuar) dhe "Shumë i sigurt apo jo mjaft i sigurt? Një pamje sasiore e shkrimit të mësuesve tutorë dhe vetë-efikasitetit të tutorëve, "(Praxis: Një Gazetë e Qendrës së Shkrimit) Kelsey fitoi Ph.D. nga Universiteti Indiana i Pensilvanisë dhe MA dhe BA nga Universiteti Shtetëror i Kansas. Jashtë ndjekjeve të saj akademike, Kelsey e kalon kohën e saj duke konsumuar histori, duke eksploruar të gjitha artet me fibra, duke luajtur lojëra bordi strategjike dhe duke kaluar kohë me partnerin e saj, vogëlushin, dhe përzierjen e kolibes bari / kufitar Hollandez.  

Joseph Cheatle është Drejtori i Shkrimit dhe Qendrës së Medias në Universitetin Shtetëror të Iowa-s në Ames, Iowa. Ai më parë ishte Drejtor i Asociuar i Qendrës së Shkrimit në Universitetin Shtetëror të Miçiganit dhe ka punuar si këshilltar profesional në Universitetin Case Western Reserve dhe konsulent i studentëve të diplomuar në Universitetin e Miamit. Projektet e tij aktuale kërkimore përqendrohen në dokumentacionin dhe vlerësimin në qendrat e shkrimit; në veçanti, ai është i interesuar të përmirësojë efektivitetin e praktikave tona aktuale të dokumentacionit për të folur në mënyrë më efektive dhe për audiencat më të gjera. Ai ishte pjesë e një ekipi hulumtues që shikonte dokumentacionin e qendrës së shkrimit që mori Shoqatën Ndërkombëtare të Qendrave të Shkrimit

udhëheqësit

Neisha-Anne S Green (Universiteti Amerikan) është anëtar i Fakultetit për Programin e Dalluar të Frederick Douglass dhe Drejtor i Shërbimeve Akademike të Mbështetjes së Studentëve dhe Qendrës së Shkrimit në Universitetin Amerikan në Uashington, DC. Ajo ka punuar si këshilltare për shkrime, koordinatore tutor, ndihmës drejtor dhe drejtor i asociuar. Ajo jep mësim në orët e Përvojës në Universitetin Amerikan 2 e cila është unike për Universitetin Amerikan. Kjo klasë është krijuar nga fakulteti, stafi dhe studentët e AU si një thirrje për veprim për të siguruar që larmia, përfshirja, fjala e lirë dhe liria e shprehjes janë pjesë e kurrikulës kryesore. Neisha-Anne është një orator dhe autore multidialektale krenare për rrënjët e saj në Barbados dhe Yonkers, NY. Ajo është një aleate që gjithnjë merr në pyetje dhe eksploron përdorimin e gjuhës së gjithsecilit si një burim që po bëhet më mirë për të folur për veten dhe të tjerët. Ajo është botuar në Praktikë Revista e Qendrës së Shkrimit; ajo ka kapituj të librit të ardhshëm në Teoritë dhe metodat e studimeve të qendrës së të shkruarit: Një udhëzues praktik, Qendra e Shkrimit Ndërsektorial: Zëra nga Rezistenca Qasje të ndryshme ndaj mësimdhënies, mësimit dhe shkrimit nëpër kurrikulë: IWAC në 25. Ajo ka dhënë fjalime kryesore në IWCA, IWAC dhe Shoqatën e Qendrës së Shkrimit në Baltimore. Neisha-Anne po punon gjithashtu për librin e saj Këngë nga një zog i kafaz.

Elizabeth Boquet (Universiteti Fairfield)është profesor i anglishtes dhe drejtor i Qendrës së Shkrimit në Universitetin Fairfield në Fairfield, CT. Ajo është autore e Askund afër vijës Zhurmë nga Qendra e Shkrimit dhe bashkautor i Qendra e Shkrimit të Përditshëm: Një Komunitet i Praktikës, të gjitha të botuara nga Utah State University Press. Ajo shërbeu dy mandate si bashkë-redaktuese e Revista e Qendrës së Shkrimit, dhe ajo është një marrës dy herë i Çmimit të Studimit të Shquar të Shoqatës Ndërkombëtare të Qendrave të Shkrimit. Bursa e saj është shfaqur në revista të shumta dhe koleksione të redaktuar, duke përfshirë Kolegj anglisht, Përbërja dhe Komunikimi i Kolegjit, Revista e Qendrës së Shkrimitdhe WPA: Shkrimi i Administratës së Programit. Fiction i saj krijues është botuar në 100 histori fjalësh, Njerëz të rritur të plotë, Jugu i hidhurdhe Mirëmbajtja e shtëpisë