Kreu SI Virtuale, 13-17 qershor 2022

  • Regjistrohuni deri më 15 Prill në  https://iwcamembers.org/
  • Kostoja e regjistrimit: 400 dollarë
  • Grantet e kufizuara të disponueshme - aplikimet deri më 15 prill
  • Regjistrohu nëpërmjet https://iwcamembers.org/. Zgjidhni Institutin Veror 2022. Kërkohet anëtarësimi në IWCA. 

Instituti Veror IWCA i këtij viti mund të përmblidhet në katër fjalë: virtual, global, fleksibël dhe i aksesueshëm. Bashkohuni me ne për Institutin e dytë virtual Veror 13-17 Qershor 2022! SI tradicionalisht është një kohë që njerëzit të largohen nga përgjegjësitë e përditshme dhe të mblidhen si grup, dhe ndërsa shkalla në të cilën do të largoheni nga çështjet e zakonshme varet nga ju, grupi i këtij viti do të gëzojë mundësinë për të lidheni praktikisht me profesionistë të qendrës së shkrimit anembanë globit. Për një version të printuar, klikoni në 2022 SI Përshkrimi. Ashtu si në vitet e kaluara, pjesëmarrësit mund të mbështeten në përvojën për të përfshirë një përzierje bujare të:

  • punëtori
  • Koha e pavarur e projektit
  • Mentorim një-në-një dhe në grupe të vogla
  • Lidhja me anëtarët e grupit
  • Grupet e interesit të veçantë
  • Aktivitete të tjera tërheqëse

Programi ditor sipas zonave kohore

Nëse dëshironi më shumë informacion në lidhje me atë që organizatorët dhe drejtuesit e sesioneve kanë planifikuar për ju, ju lutemi hidhni një vështrim në oraret, të cilat ofrojnë një itinerar dita-ditës, orë pas ore. Për lehtësinë tuaj, ato janë përshtatur për 4 zona të ndryshme kohore. Nëse e juaja nuk ofrohet këtu, ju lutemi kontaktoni organizatorët, të cilët do t'ju ofrojnë një specifik për vendndodhjen tuaj.

Koha Lindore

Koha qendrore

Koha malore

Koha e Paqësorit

Të gjitha punëtoritë do të mbahen përmes një platforme interaktive, të transmetimit të drejtpërdrejtë dhe zhvillimi profesional dhe materialet e tjera do të jenë të disponueshme në mënyrë asinkrone.  Për shkak të kostove më të ulëta të pritjes virtualisht të SI, regjistrimi është vetëm 400 dollarë (zakonisht, regjistrimi është 900 dollarë). Do të pranohen vetëm 40 regjistrime. Ne do të fillojmë një listë pritjeje pas regjistrimit të 40-të.   

Politika rimbursimi: Rimbursimet e plota do të jenë në dispozicion deri në 30 ditë para ngjarjes (13 maj) dhe gjysma e rimbursimeve do të jenë në dispozicion deri në 15 ditë para ngjarjes (29 maj). Asnjë rimbursim nuk do të jetë i disponueshëm pas kësaj pike.

Ju lutemi dërgoni email Joseph Cheatle në jcheatle@iastate.edu dhe/ose Genie Giaimo në ggiaimo@middlebury.edu me pyetje. 

Nëse dëshironi të regjistroheni dhe nuk jeni ende anëtar, regjistrohuni për një llogari anëtare të IWCA në https://iwcamembers.org/, Më pas zgjidhni Institutin Veror 2022.

Bashkëkryetarët:

foto e Joseph CheatleJoseph Cheatle (ai/ai/i tij) është Drejtor i Qendrës së Shkrimit dhe Medias në Universitetin Shtetëror të Iowa-s në Ames, Iowa. Ai ka qenë më parë Drejtor i Asociuar i Qendrës së Shkrimit në Universitetin Shtetëror të Miçiganit dhe ka punuar si konsulent profesionist në Universitetin Case Western Reserve dhe konsulent studentësh të diplomuar në Universitetin e Miami. Projektet e tij aktuale kërkimore fokusohen në dokumentimin dhe vlerësimin në qendrat e shkrimit; në veçanti, ai është i interesuar të përmirësojë efektivitetin e praktikave tona aktuale të dokumentacionit për të folur në mënyrë më efektive dhe me audiencë më të gjerë. Ai ishte pjesë e një ekipi kërkimor që shikonte dokumentacionin e qendrës së shkrimit që mori Çmimin e Kërkimit të Jashtëm të Shoqatës Ndërkombëtare të Qendrave të Shkrimit. Ai është botuar në Praktikë, WLN, dhe Journal of Writing Analytics, Kairos, La Revista e Qendrës së Shkrimit, dhe Journal of College Student Development Si administrator, ai është i interesuar se si të ofrojë mundësi zhvillimi profesional për stafin dhe konsulentët në formën e kërkimit, prezantimeve dhe publikimeve. Ai është gjithashtu i interesuar se si qendrat e shkrimit ofrojnë mbështetje holistike për studentët përmes bashkëpunimit me partnerët e kampusit dhe rekomandimeve për burimet. Ai ishte më parë një Përfaqësues i Madh në Bordin e IWCA, ish-anëtar i Bordit të Shoqatës së Qendrave të Shkrimit Lindor Qendror dhe ish-bashkëkryetar i IWCA Collaborative @ 4Cs. Ai ishte gjithashtu bashkëkryetar i Institutit Veror 2021 me Kelsey Hixson-Bowles. Ai më parë mori pjesë në Institutin Veror në 2015 të mbajtur në East Lansing, Michigan. Fotografia e Genie GXhini Nicole Giaimo (Si Co-Chair, ata/ajo) është Asistent Profesor dhe Drejtor i Qendrës së Shkrimit në Kolegjin Middlebury në Vermont. Hulumtimi i tyre aktual përdor modele sasiore dhe cilësore për t'iu përgjigjur një sërë pyetjesh në lidhje me sjelljet dhe praktikat brenda dhe rreth qendrave të shkrimit, të tilla si qëndrimet e tutorit ndaj mirëqenies dhe praktikave të vetë-kujdesit, angazhimi i mësuesve me dokumentacionin e qendrës së shkrimit dhe perceptimet e studentëve për qendrat e shkrimit. . Aktualisht me qendër në Vermont, Genie pëlqen notin në ujëra të hapura, ecjen dhe avokimin për praktika të drejta të punës në vendet e punës së arsimit të lartë.   Ata kane qene publikuar in Praktikë, Journal of Writing Research, Journal of Writing Analytics, Mësimdhënia e anglishtes në Kolegjin Dy-vjeçar, Hulumtimi në edukimin e shkrim-leximit në internet, Kairos, Në të gjithë disiplinat, Journal of Multimodal Retorika, dhe në disa koleksione të redaktuara (Utah State University Press, Parlor Press). Libri i tyre i parë është koleksioni i redaktuar Wellness dhe Kujdesi në Qendrën e Shkrimit Puna, një projekt dixhital me akses të hapur. Libri i tyre aktual, Jomirë: Kërkimi i mirëqenies në Qendrën e Shkrimit Neoliberal dhe më gjerë është nën kontratë me Utah State UP. 

Drejtuesit e Institutit Veror:

Jasmine Kar Tang (ajo/saj) është e interesuar të eksplorojë se si duket kryqëzimi i feminizmit të Grave me ngjyrë dhe Studimeve të Qendrës së Shkrimit në konsultimet me shkrim, praktikën mbikëqyrëse, lehtësimin e grupeve dhe detajet e punës administrative. E bija e emigrantëve nga Hong Kongu dhe Tajlanda, ajo ka menduar mbi veçoritë socio-historike se si fuqia racore zbatohet në trupin aziatik në qendrën e shkrimit në SHBA. Jasmine punon në Universitetin e Minesotës-Qytetet Binjake si Bashkëdrejtoreshë e Qendrës për Shkrim dhe Projektin e Shkrimit të Minesotës dhe si anëtare e Fakultetit të diplomuar në Filialin në Studimet e Shkrim-leximit dhe Retorikës. Jasmine gjithashtu e zbaton trajnimin e saj në rolin e saj si dramaturge e Aniccha Arts, një bashkëpunëtor eksperimental i arteve interpretuese në Qytetet Binjake.   Eric Camarillo (ai/ai/i tij) është Drejtor i Learning Commons në Kolegjin e Komunitetit të Zonës Harrisburg, ku ai mbikëqyr testimin, bibliotekën, mbështetjen e përdoruesve dhe shërbimet e tutorizimit për mbi 17,000 studentë në pesë kampuse. Axhenda e tij kërkimore aktualisht është e fokusuar në qendrat e shkrimit dhe praktikat më të mira brenda këtyre hapësirave, antiracizmin siç zbatohet në praktikat e qendrës së shkrimit dhe se si ndryshojnë këto praktika në modalitetet online asinkrone dhe sinkrone. Ai ka publikuar në The Peer Review, Praxis: A Writing Center Journaldhe Journal of Academic Support Programs. Ai ka prezantuar kërkimin e tij në konferenca të shumta, duke përfshirë Shoqatën Ndërkombëtare të Qendrës së Shkrimit, Shoqatën e Qendrës së Shkrimit në Mesatlantik, dhe Konferencën për Përbërjen dhe Komunikimin e Kolegjit. Ai është aktualisht President i Konferencës Kombëtare për Mësimdhënien në Shkrim dhe Redaktor i Rishikimit të Librit për Gazeta e Qendrës së Shkrimit. Ai është gjithashtu një kandidat për doktoraturë në Universitetin Teknik të Teksasit. Rachel Azima (ajo/ata) është në vitin e dhjetë të drejtimit të një qendre shkrimi. Aktualisht, ajo shërben si Drejtoreshë e Qendrës së Shkrimit dhe Profesore e Asociuar e Praktikës në Universitetin e Nebraska-Lincoln. Rachel është Kryetare Emeritus e Bordit Ekzekutiv të Shoqatës së Qendrave të Shkrimit në Midwest dhe përfaqësuese e MWCA për IWCA. Interesi i saj kryesor i kërkimit dhe mësimdhënies është drejtësia sociale, veçanërisht racore, në qendrat e shkrimit. Puna e Rachel është shfaqur së fundmi në Revista e Qendrës së Shkrimit dhe është e ardhshme në të dy WCJ Praktikë. Projekti i saj aktual i bashkëpunimit kërkimor me Kelsey Hixson-Bowles dhe Neil Simpkins është mbështetur nga një Grant Kërkimor i IWCA dhe fokusohet në përvojat e drejtuesve me ngjyra në qendrat e shkrimit. Ajo po bashkëpunon gjithashtu me Jasmine Kar Tang, Katie Levin dhe Meredith Steck në një CFP për një koleksion të redaktuar mbi mbikëqyrjen e qendrës së shkrimit. Foto e VioletësVioleta Molina-Natera (ajo/ajo) mban doktoraturën. në Edukim, MA në Gjuhësi dhe Spanjisht, dhe është Logopede. Molina-Natera është një Profesor i Asociuar, themelues dhe drejtor i Qendrës së Shkrimit Javeriano dhe anëtar i Grupit Kërkimor të Komunikimit dhe Gjuhëve në Pontificia Universidad Javeriana Cali (Kolumbi). Ajo është themeluese dhe ish-presidente e Rrjetit Amerikan Latin të Qendrave dhe Programeve të Shkrimit RLCPE, anëtare e bordit të: Shoqatës Ndërkombëtare të Qendrës së Shkrimit IWCA, që përfaqëson Amerikën Latine, Shoqatën Amerikane Latine të Studimeve të Shkrimit në Arsimin e Lartë dhe Kontekste Profesionale ALES, dhe Transnacional Shkrimi i Konsorciumit Kërkimor. Molina-Natera është gjithashtu redaktore e teksteve në spanjisht për seksionin e Amerikës Latine të International Exchanges mbi studimin e shkrimit të WAC Clearinghouse, si dhe autore artikujsh dhe kapitujsh librash rreth qendrave të shkrimit dhe programeve të shkrimit.  

Institutet e kaluara verore

Një hartë e një plazhi që përfshin udhëheqjen, vlerësimin, partneritetet dhe planifikimin strategjik.