Konferenca Vjetore

IWCA 2021 nëpërmjet Whova! online. Tema: Përsëri Së bashku Veç. Kryetare e Konferencës: Georganne Nordstrom. [Programi i Konferencës 2021]

IWCA 2020 paraqiti një mundësi të shkurtër për t'u bashkuar gjatë COVID. Tema: Dëgjo. Mësoni. Plumbi. [Programi 2020]

IWCA / NCPTW 2019 në Columbus, Ohio. Tema: Arti i Gjithë. Karriget e konferencave: Mike Mattison dhe Laura Benton. [Programi i Konferencës 2019]

IWCA 2018 në Atlanta, Georgia. Tema: Qendra e Qytetarëve. Kryetari i Konferencës: Nikki Caswell. [Programi i Konferencës 2018]

IWCA 2017 në Çikago, 10-13 nëntor. Tema: Tutor, Shkrimtar, Regjisor, Spiun. Karriget e konferencave: Andrew Jeter dhe Lauri Dietz. [Programi i Konferencës 2017]

IWCA 2016 në Denver, 14-16 tetor. Tema: Kufijtë e Qendrës së Shkrimit. Kryetari i Konferencës: John Nordlof. [Programi i Konferencës 2016]

IWCA 2015 në Pittsburgh. Tema: Qendra e Shkrimit (r) Evolucionet. Kryetari i Konferencës: Zdrukthëtar i ndryshkur. [Programi i Konferencës 2015]

IWCA / NCPTW 2014 në Orlando. Tema: Bota e mrekullueshme e qendrave të shkrimit. Kryesuesit e konferencës: Melissa Ianetta dhe Brian Fallon. [Programi i Konferencës 2014]

IWCA 2012 në San Diego. Tema: Si vija të vizatuara në rërë: Si vizatojnë dhe rivizatojnë kufijtë qendrat e shkrimit. Drejtues i Konferencës: Shareen Grogan. [Programi i Konferencës 2012]

IWCA / NCPTW 2010 në Baltimore. Tema: Limane të sigurta apo dete të hapura? Rrymat e lundrimit në punën e qendrës së shkrimit. [Programi i Konferencës 2010]

IWCA / NCPTW 2008 në Las Vegas. Tema: Rrugët alternative: Drejtime të reja në punën e qendrës së shkrimit. [Programi i Konferencës 2008]

IWCA 2007 në Hjuston. Tema: Hapësira: për të shkruar: Qendrat dhe Vendi i Shkrimit. [Programi i Konferencës 2007]

IWCA 2005 në Minneapolis. Tema: Lundrimi në ujërat kufitare: Politika e identitetit, vendndodhjes dhe kujdestarisë. [Programi i Konferencës 2005

IWCA / NCPTW 2003 në Hershey, PA. Tema: Të shkruajmë përsëri. Kryetar i Konferencës: Ben Rafoth.

IWCA 2002  në Savannah, GA. Tema: Arti i Qendrës së Shkrimit. Kjo konferencë u bashkë-sponsorizua nga SWCA dhe Kolegji i Artit dhe Dizajnit Savannah.

IWCA 2000  në Baltimore.

Konferencat e NWCA

[Shoqata e Qendrës Kombëtare të Shkrimit u bë Shoqata Ndërkombëtare e Shkrimit në 2000.]

1999 Konferenca e NWCA në Bloomington, IN. Tema: “Shkrimi i Qendrës 2000: Përmbushja e Sfidave të Shekullit të Ri”.

1997 (Vjeshtë) Konferenca e NWCA në Park City, UT.

1995 (Vjeshtë) Konferenca e NWCA në St.

1994 (Pranverë) Konferenca e NWCA në New Orleans.

Bashkëpunuese @CCCC

2021 Online. Karriget e ngjarjeve: Genie Giaimo dhe Yanar Hashlamon. [Programi Bashkëpunues 2021]

2020 në Milwaukee, WI. [Anulohet për shkak të COVID-19.] 

2019 në Pittsburg, PA. Karriget e ngjarjes: Joseph Cheatle dhe Genie Giaimo. [Programi Bashkëpunues 2019]

2018 Bashkëpunim Online. Karriget e ngjarjeve: Lauri Dietz dhe Joseph Cheatle.

2017 në Portland, OR. Karriget e ngjarjeve: Jennifer Follett."Laboratori i Ndryshimeve". [Programi Bashkëpunues 2017]

Instituti Veror

2021 Online nëpërmjet Teams. Karriget e ngjarjes: Kelsey Hixson-Bowles dhe Joseph Cheatle.

2020 në Santa Fe, NM. Karriget e ngjarjeve: Kelsey Hixson-Bowles dhe Joseph Cheatle. Shtyrë në 2021 për shkak të COVID-19.

2019 në Baltimore, MD: Karriget e ngjarjeve: Julia Bleakney dhe Kelsey Hixson-Bowles

2018 në Indianapolis, IN. Karriget e ngjarjeve: Julia Bleakney dhe Stacia Watkins.

2017 në Vancouver, pes. Karriget e ngjarjeve: Stacia Watkins dhe Chris LeCluyse.