THIRRJE për APLIKIME: Çmimet e Bursave të Udhëheqësit të Ardhshëm të IWCA 2022

Shoqata Ndërkombëtare e Qendrave të Shkrimit (IWCA) është e përkushtuar të ofrojë mundësi zhvillimi profesional për anëtarët e studentëve të komunitetit të qendrës së shkrimit dhe të njohë tutorët dhe/ose administratorët kolegë në nivelin universitar dhe atë të diplomuar, të cilët demonstrojnë aftësi të forta drejtuese dhe interes në studimet e qendrës së shkrimit.

Bursa e IWCA Future Leaders do t'u jepet katër drejtuesve të qendrës së shkrimit të ardhshëm. Çdo vit do të njihet të paktën një student universitar dhe të paktën një student i diplomuar.

Aplikantët që fitojnë këtë bursë do të shpërblehen me $250 dhe do të ftohen të marrin pjesë në një drekë ose darkë me drejtuesit e IWCA-së gjatë konferencës vjetore të IWCA.

Për të aplikuar, ju duhet të jeni një anëtar i IWCA në gjendje të mirë dhe të paraqisni një deklaratë me shkrim prej 500–700 fjalësh që diskuton interesin tuaj në qendrat e shkrimit dhe qëllimet tuaja afatshkurtra dhe afatgjata si një udhëheqës i ardhshëm në fushën e qendrës së shkrimit. Paraqisni aplikacionin tuaj përmes kjo formë Google.

Deklarata juaj mund të përfshijë diskutimin e:

 • Planet e ardhshme akademike ose karriere
 • Mënyrat se si keni kontribuar në qendrën tuaj të shkrimit
 • Mënyrat që keni zhvilluar ose dëshironi të zhvilloni në punën e qendrës suaj të shkrimit
 • Ndikimi që keni bërë te shkrimtarët dhe/ose komuniteti juaj

Kriteret për të gjykuar:

 • Sa mirë i artikulon aplikanti qëllimet e tij specifike dhe të detajuara afatshkurtra.
 • Sa mirë i artikulon aplikanti qëllimet e tij specifike dhe afatgjata të detajuara.
 • Potenciali i tyre për të qenë një udhëheqës i ardhshëm në fushën e qendrës së shkrimit.

Ju lutemi drejtojini çdo pyetje (ose aplikacione nga ata që nuk mund të hyjnë në formularin e Google) te bashkëkryesuesit e IWCA Awards Leigh Elion (lelion@emory.edu) dhe Rachel Azima (razima2@unl.edu).

Aplikimet janë deri më 1 qershor 2022.

_____

2022 Marrësit:

 • Megan Amling, Universiteti Shtetëror i Ohajos
 • Kaytlin Black, DUniversiteti Uquesne
 • Elizabeth Catchmark, Universiteti i Maryland
 • Cameron Sheehy, Universiteti Vanderbilt

2021 Marrësit:

 • Tetyana (Tanya) Bychkovska, Universiteti i Arizonës Veriore
 • Emily Dux Speltz, Universiteti Shtetëror i Iowa-s
 • Valentina Romero, Kolegji Komunitar Bunker Hill
 • Meara Waxman, Universiteti Wake Forest