THIRRJE për NOMINIMET: Çmimi i Librit të Shquar të IWCA 2022

Nominimet duhet të bëhen deri më 1 qershor 2022. 

Çmimi i Librit të Jashtëm të IWCA-së jepet çdo vit. Anëtarët e komunitetit të qendrës së shkrimit ftohen të nominojnë libra ose vepra kryesore që përfshijnë teorinë, praktikën, kërkimin dhe historinë e qendrës së shkrimit për Çmimin e Librit të Shquar të IWCA.

Libri i nominuar ose vepra kryesore duhet të jetë botuar gjatë vitit të kaluar kalendarik (2021). Të dy veprat me një autor të vetëm dhe me autoritet bashkëpunues, nga studiues në çdo fazë të karrierës së tyre akademike, të botuara në shtyp ose në formë dixhitale, kanë të drejtë për çmimin. Vetë-nominimet nuk pranohen dhe secili nominues mund të paraqesë vetëm një nominim. 

Të gjitha nominimet duhet të dorëzohen përmes kjo formë Google. Nominimet përfshijnë një letër ose deklaratë me jo më shumë se 400 fjalë që përshkruan se si puna e nominuar përmbush kriteret e çmimit më poshtë. (Të gjitha paraqitjet do të vlerësohen me të njëjtat kritere.)

Libri ose vepra kryesore duhet

  • Jepni një kontribut të rëndësishëm në bursën ose kërkimin mbi qendrat e shkrimit.
  • Adresoni një ose më shumë çështje me interes afatgjatë për administratorët, teoricienët dhe praktikuesit e qendrave të shkrimit.
  • Diskutoni teoritë, praktikat, politikat ose përvojat që kontribuojnë në një kuptim më të pasur të punës së qendrës së shkrimit.
  • Tregoni ndjeshmëri ndaj konteksteve të vendosura në të cilat ekzistojnë dhe veprojnë qendrat e shkrimit.
  • Ilustroni cilësitë e shkrimeve tërheqëse dhe kuptimplota.
  • Shërbeni si një përfaqësues i fortë i bursave dhe hulumtimeve mbi qendrat e shkrimit.

Fituesi do të shpallet në Konferencën e IWCA 2022 në Vankuver. Pyetjet në lidhje me procesin e çmimit ose nominimit (ose nominimet nga ata që nuk mund të kenë akses në formularin e Google) duhet t'i dërgohen bashkëkryesuesve të çmimeve IWCA, Leigh Elion (lelion@emory.edu) dhe Rachel Azima (razima2@unl.edu). 

Nominimet duhet të bëhen deri më 1 qershor 2022. 

_____

marrësit

2022: Travis Webster. Me qendër querly: Drejtorët e qendrave të shkrimit LGBTQA Navigojnë në vendin e punës. Shtypi i Universitetit Shtetëror të Utah, 2021.

2021: Shannon Madden, Michele Eodice, Kirsten T. Edwardsdhe Alexandria Lockett, redaktorë. Të mësuarit nga përvojat e jetuara të shkrimtarëve studentë të diplomuar. Shtypi i Universitetit Shtetëror të Utah, 2020.

2020: Laura Greenfield, Qendra Radikale e Shkrimit Praxis: Një paradigmë për angazhimin politik etik. Shtypi i Universitetit Shtetëror të Utah, 2019.

2019: Jo Mackiewicz, Biseda e Qendrës së Shkrimit Me kalimin e kohës: Një studim i metodave të përziera. Routledge, 2018. Shtyp.

Harry C. Denny, Robert Mundy, Liliana M. Naydan, Richard Sévère, Anna Sicari (Redaktorët), Jashtë në Qendër: Kontradiktat Publike dhe Luftimet Private. Logan: Utah State UP, 2018. Shtyp.

2018: R. Mark Hall, Rreth punës së qendrës së teksteve të shkrimit Logan: Utah State UP, 2017. Shtyp.

2017: Nikki Caswell, Rebecca Jacksondhe Jackie Grutsch McKinney. Jeta e punës e drejtorëve të qendrës së shkrimit. Logan: Utah State UP, 2016. Shtyp.

Jackie Grutsch McKinney. Strategjitë për Kërkimin e Qendrës së Shkrimit. Parlour Press, 2016.

2016: Tiffany Rousculp. Retorika e respektit. NCTE Press, Seritë SWR. 2015

2014: Jackie Grutsch McKinney. Vizione Periferike për Qendrat e Shkrimit. Logan: Utah State UP, 2013. Shtyp.

2012: Laura Greenfield Karen Rowan (Redaktorët). Qendrat e Shkrimit dhe Racizmi i Ri: Një Thirrje për Dialog të Qëndrueshëm dhe Ndryshim. Logan: Utah State UP, 2011. Shtyp.

2010: Neal Lerner. Ideja e një Laboratori Shkrimi. Carbondale: Southern Illinois UP, 2009. Shtyp.

2009: Kevin Dvorak Shanti Bruce (Redaktorët). Qasjet krijuese në punën e qendrës së shkrimit. Cresskill: Hampton, 2008. Shtyp.

2008: William J. Macauley, Jr.dhe Nikolla Mauriello (Redaktorët). Fjalë margjinale, punë margjinale?: Tutorimi i Akademisë në Punën e Qendrave të Shkrimit. Cresskill: Hampton, 2007. Shtyp.

2007: Richard Kent. Një udhëzues për krijimin e një qendre shkrimi të stafuar nga studentë: Klasat 6-12. New York: Peter Lang, 2006. Shtyp.

2006: Candace Spigelman Laurie Grobman (Redaktorët). Mbi Vendndodhjen: Teoria dhe Praktika në Kujdesin e Shkrimit të Bazuar në Klasë. Logan: Utah State UP, 2005. Shtyp.

2005: Shanti Bruce Ben Rafoth (Redaktorët). Shkrimtarët ESL: Një udhëzues për tutorët e Qendrës së Shkrimit. Portsmouth, NH: Heineman / Boynton-Cook, 2004. Shtyp.

2004: Michael A. Pemberton Joyce Kinkead (Redaktorët). Qendra do të mbajë: Perspektiva kritike mbi bursat e Qendrës së Shkrimit. Logan: Utah State UP, 2003. Shtyp.

2003: Paula Gillespie, Alice Gillam, Lady Falls Brown, Bajroni Qëndroni (Redaktorët). Kërkimi i Qendrës së Shkrimit: Zgjatja e Bisedës. Mahwah, NJ: Erlbaum, 2002. Shtyp.

2002: Jane Nelson Kati Evertz (Redaktorët). Politika e Qendrave të Shkrimit. Portsmouth, NH: Heineman / BoyntonCook, 2001. Shtyp.

2001: Cindy Johanek. Kërkimi i Përbërjes: Një paradigmë kontekstualiste për retorikën dhe përbërjen. Logan: Utah State UP, 2000. Shtyp.

2000: Nancy Maloney Grimm. Synime të mira: Qendra e Shkrimit Punon për Postmodern Times. Portsmouth, NH: Heineman / Boynton-Cook, 1999. Shtyp.

1999: Eric Hobson (Redaktor). Instalimi i Qendrës së Shkrimit. Logan: Utah State UP, 1998. Shtyp.

1997: Christina Murphy, Joe Lawdhe Steve Sherwood (Redaktorët). Qendrat e Shkrimit: Një Bibliografi e Shënuar. Westport, CT: Greenwood, 1996. Shtyp.

1996: Joe Law & Christina Murphy, bot., Ese historike mbi qendrat e shkrimit. Davis, CA: Hermagoras, 1995. Shtyp.

1995: Joan A. Mullin Ray Wallace (Redaktorët). Kryqëzimet: Teori-Praktika në Qendrën e Shkrimit. Urbana, IL: NCTE, 1994. Shtyp.

1991: Jeanne Simpson Ray Wallace (Redaktorët). Qendra e Shkrimit: Drejtime të Reja. New York: Garland, 1991. Shtyp.

1990: Pamela B. Farrell. Qendra e Shkrimit të Shkollave të Mesme: Themelimi dhe Mirëmbajtja e Një. Urbana, IL: NCTE, 1989. Shtyp.

1989: Jeanette Harris Joyce Kinkead (Redaktorët). Kompjuter, Kompjuter, Kompjuter. Botim special i Qendrës së Shkrimit, Gazeta 10.1 (1987). Printo

1988: Muriel Harris. Mësimdhënia Një me një: Konferenca e Shkrimit. Urbana, IL: NCTE, 1986. Shtyp.

1987: Irene Lurkis Clark. Të shkruarit në qendër: Mësimdhënia në një mjedis të qendrës së shkrimit. Dubuque, IA: Kendall / Hunt, 1985. Shtyp.

1985: Donald A. McAndrew Thomas J. Reigstad. Trajnerë Trajnues për Shkrime Konferencash. Urbana, IL: NCTE, 1984. Shtyp.