Festimi i Pensionit dhe Arritjeve të Ish Presidentit të IWCA, Jon Olson

[Shkëputur nga artikulli i plotë nga Nicolette Hylan-King]

Në fund të Dhjetorit, Jon Olson do të përfundojë karrierën e tij 23-vjeçare si një kampion i tutorëve të kolegëve me shkrim në Penn State. Si profesor i asociuar i shkrimit në Departamentin e Anglishtes dhe studiues në vendbanimin për shkrim dhe komunikim në Penn State Learning, Olson ka mentoruar gjenerata të tutorëve kolegë në shkrim dhe ka formuar teorinë dhe praktikën që udhëheq qendrat e shkrimit të Penn State.

Kontributet e Olson në fushat e administrimit të programit të shkrimit dhe tutorimit të kolegëve në shkrim janë njohur me disa emërime dhe çmime prestigjioze. Ai shërbeu si president i Shoqatës Ndërkombëtare të Qendrave të Shkrimit nga 2003-05. Ai mori Çmimin Ron Maxwell të NCPTW për Udhëheqje të Dalluar në Promovimin e Praktikave të Të Nxënit Bashkëpunëtorë të Tutorëve Bashkëpunëtorë në Shkrim (2008) dhe Çmimin e Shërbimit të Shquar të Shoqatës së Qendrës Ndërkombëtare të Shkrimit (2020).