Nyambung kana halaman wéb konperénsi langsung pikeun apdet sarta informasi konferensi. Tingali agenda konferensi Babarengan Deui: Ngeunaan Komunitas Prakték Urang

Pendaptaran ayeuna ditutup.

Hiji peta ti IWC Week 2021, anu méré tag Éta di panjuru dunya.

Nelepon pikeun Usul

Babarengan Deui: Ngeunaan Komunitas Prakték Urang

Anggota Asosiasi Pusat Penulisan Internasional asalna ti nagara-nagara di benua sareng sagara, sareng kami ngahargaan keragaman ieu salaku salah sahiji kakuatan organisasi urang. Kami disarengan ku naon anu kami bagikeun salaku komunitas prakték global, anu dijelaskeun ku Etienne and Beverly Wenger-Trayner (2015) salaku komunitas kalayan "idéntitas anu ditetepkeun ku domain kapentingan anu dibagikeun." Pikeun urang, kaanggotaan nunjukkeun duanana "komitmen kana domain, sareng… kompeténsi babarengan anu ngabédakeun anggota sareng jalma sanés" (E. & B. Wenger-Trayner, 2015). Dina waktos anu sasarengan, salaku asosiasi individu, urang ogé kagolong kana seueur komunitas prakték anu tumpang tindih, saling hubungan, sareng, sakapeung, ngajantenkeun hal-hal anu rancak nalika urang negosiasi nilai-nilai sareng pangalaman hiji komunitas prakték nalika berinteraksi sareng anu sanés (Wengner- Trayner, 2015). Nanging, éta kaistimewaan lokasi masing-masing urang anu nyayogikeun kabeungharan pangalaman pikeun diajar sareng berkembang. Upami aya, taun kamari parantos ngingetkeun perhatian urang henteu ngan ukur kana naon anu urang bagikeun salaku bagian tina komunitas prakték tulisan ieu, tapi ogé kumaha prak-prakan sareng kadudukan urang kapangaruhan ku kaanggotaan urang dina komunitas prakték anu sanés-seueur anu didasar lokal di komunitas, kota, sareng nagara tempat urang cicing; lembaga anu urang damel; sareng kontéks sosial-sajarahna anu saluyu.

Tinjauan seputar publikasi ayeuna sareng telepon konperénsi ti organisasi duduluran urang nunjuk kana tantangan anu urang-guru, guru, murid, pangurus - parantos disawalakeun taun kamari. Upami aya, pandemi éta, parantos ningkatkeun kasadaran marginalisasi bersejarah sareng lumangsungna panyalahgunaanana yén kelompok-kelompok dina komunitas urang teras-teras nyanghareupan — sareng seueur cara kekerasan / tiiseun ieu kaalaman di tempat anu béda-béda. Dina rapat maya taun ayeuna ieu dina Oktober, kami hoyong nampi tantangan anu parantos disanghareupan ku komunitas pusat nyerat-nyaéta pandemi global anu lumangsung; serangan anu neraskeun kana démokrasi di Myanmar, Hong Kong, sareng AS; naékna kajahatan hate sareng kerusuhan ras; dégradasi kronis planét urang - sareng nalungtik kumaha urang marshalled bakat urang pikeun ngabales.

Salami taun kamari, urang parantos nyaksian individu sareng kelompok di anggota-urang pusat perwakilan ti Amérika Kidul sareng Kalér, Éropa, Wétan Tengah, Afrika, sareng Asia – ngaréspon tantangan-tantangan ieu ku cara anu tanggung jawab sareng étika pikeun ngadukung sadaya panulis anu ngadatangan pusat kami sareng sadaya jalma anu dianggo di aranjeunna. Sanaos seueur usaha ieu didasarkeun kana cara terang sareng dihijikeun sareng komunitas prakték tulisan urang, aranjeunna ogé ngagambarkeun perspéktif unik anu diturunkeun tina kasumpingan anu tumpang tindih sareng komunitas prakték lokal, kanyataan anu ngeuyeuban sareng nyusahkeun karya urang ku cara anu teu diarepkeun. Pagawean ieu nungtut supaya urang mastikeun deui sareng negeskeun deui nilai-nilai urang, yén urang kusut dina rohangan anu kadang teu raoseun antara nyarios saha kami sareng ngalakukeun saha kami, sareng urang ningali deui prakték-prakték kami pikeun nangtoskeun kumaha sareng naha éta ngaréspon kontéks urang ayeuna.

Sanaos seueur urang nyéépkeun taun ka tukang sacara pisah sareng kulawarga, kolega, sareng komunitas, urang ogé rally. Inovasi sareng kapinteran nyandak nalika urang terang cara séjén pikeun babarengan. Kami parantos ningali usaha pikeun ngaréspon waktos kairotic ieu dina publikasi, telepon konperénsi, pernyataan posisi, lintasan panalungtikan, sareng kemitraan anu nuju ngabentuk. Sareng carita ngeunaan tantangan sareng réspon urang, panilitian sareng inisiatif urang - saat-saat nalika kami bangkit dina nyanghareupan asa-asa ageung pisan - anu urang hoyong sohor dina konperénsi ieu. Nalika urang babarengan, sanaos pisah sacara pisik, urang narékahan pikeun mikawanoh, ngajajah, sareng ngagungkeun kumaha urang teraskeun deui diri salaku komunitas prakték anu dinamis, inovatif, réflektif, sareng refleksif. 

Usul panginten tiasa diideuan ku (tapi henteu diwatesan ku) benang ieu:

  • Naon tantangan anu disanghareupan ku pusat anjeun taun kamari sareng kumaha réspon anjeun? Ti komunitas prakték mana anjeun ngagambar dina ngaidentipikasi masalah sareng cara ngaréspon?
  • Kumaha kajadian taun kamari mangaruhan idéntitas anjeun salaku praktisi pusat nyerat? Kumaha aranjeunna mangaruhan idéntitas pusat anjeun?
  • Kumaha pusat anjeun negosiasi masalah kaadilan / inklusi sosial? Kumaha kaayaan material taun kamari mangaruhan karya ieu? Naha pagawéan ieu utamina didamel dina kajadian lokal atanapi global?
  • Naon exigencies lokal tantangan rumit pikeun karya pusat tulisan anjeun? Naha sumber daya lokal ogé dibantosan dina ngaréspon tantangan ieu, atanapi naha komunitas prakték global ngadukung anjeun?
  • Ku naon cara pamindahan online kapangaruhan kumaha komunitas lokal sareng global prakték diwujudkeun sareng disawalakeun?
  • Nilai-nilai pusat penulisan dasar naon sareng / atanapi prinsip anu tetep aya dina inti latihan anjeun? Kumaha anjeun adaptasi aranjeunna pikeun langkung ngabales / dina kontéks anjeun?
  • Naon wawasan, upami aya, anu jarak jauh sosial disayogikeun dina hal ideu pikeun prakték anu pangsaéna, palatihan staf, kasempetan pikeun panilitian, atanapi kolaborasi ngalangkungan lokal?
  • Kumaha anjeun ngabina atanapi ngajaga hubungan sareng staf anjeun, dosen, sareng murid? Kumaha carana damel online tiasa ngadamel konéksi ieu langkung diaksés pikeun sababaraha anu parantos dikaluarkeun?
  • Kumaha anjeun kedah adaptasi prak-prakan penilaian pikeun ngagambarkeun karya anjeun nalika anjeun ngalih online?
  • Lintasan panilitian anyar naon anu muncul tina kaayaan material anu robih tina tempat padamelan urang taun ayeuna?
  • Nalika kami ngantisipasi balik deui ka "normal," prakték-prakték anyar naon anu anjeun hoyong tahan sareng prakték naon anu anjeun hoyong tinggaleun? 

Formulir Sidang

Konperénsi IWCA 2021 bakal diayakeun online salami saminggu 18 Oktober sareng bakal nampilkeun rupa-rupa format presentasi. Peserta tiasa ngajukeun salah sahiji jinis presentasi ieu:

  • Presentasi Panel: 3 dugi ka 4 presentasi masing-masing 15-20 menit dina téma atanapi patarosan anu khusus.
  • Presentasi Individu: presentasi 15-20 menit (anu bakal digabungkeun kana panel ku korsi program).
  • Bengkel: Sesi partisipatif anu ngiringan hadirin dina diajar aktip.
  • Diskusi Round Round: 15 menit bingkai bubuka ku pamimpin (s), dituturkeun ku diskusi anu difasilitasi diantara anu hadir.
  • Kelompok Minat Khusus: Paguneman stratégika dipimpin ku kolega anu ngagaduhan minat anu sami, sét kelembagaan, atanapi idéntitas.
  • Hurungkeun Presentasi: Presentasi 5-menit diwangun ku 20 gambar masing-masing awét 15 detik
  • Presentasi Poster: Presentasi gaya-riset-adil anu presenter (s) nyiptakeun poster pikeun ngawangun diskusi aranjeunna sareng anu hadir.
  • Works-in-Progress: Diskusi Round Round dimana presenter sakedap (5-10 menit) ngabahas salah sahiji proyek panilitian pusat panulisan ayeuna (dina prosés) teras nampi tanggapan.

Sedengkeun presentasi Panel sareng Individu tetep bakal dilebetkeun, taun ieu sababaraha jinis sési bakal sami diwakilan. Usul arepan dugi ka 4 Juni 2021 jam 11:59 pm HST (janten seueur jalma bakal kéngingkeun sakedik waktos deui, kecuali upami anjeun di Hawai! :)

Buka halaman wéb IWCA (www.writingcenters.org) kanggo inpormasi konperénsi sareng ka portal anggota (https://www.iwcamembers.org) pikeun lebet sareng ngirim proposal. Hubungi Dr. Georganne Nordstrom (georgann@hawaii.edu) kanggo inpormasi tambihan.

Rujukan

Wenger-Trayner, E. & B. (2015). Bubuka pikeun komunitas prakték: Tinjauan ringkes ngeunaan konsép sareng kagunaanna. Wenger-Trayner.com.

Pikeun vérsi anu ramah cetak, pencét dina 2021 CFP: Babarengan Deui.