Penghargaan Buku Pinunjul IWCA dibéré taunan. Anggota komunitas puseur nulis diondang pikeun nyalonkeun buku atawa karya utama nu kalibet nulis téori puseur, prakna, panalungtikan, jeung sajarah pikeun IWCA Pinunjul Book Award.

Buku anu dicalonkeun atanapi karya utama kedah dipedalkeun dina taun kalénder saméméhna (2021). Karya tunggal anu pangarang sareng kolaboratif, ku sarjana dina sagala tahapan karir akademikna, diterbitkeun dina citak atanapi dina bentuk digital, layak pikeun pangajén. Nominasi diri henteu ditarima, sareng unggal nominator tiasa ngalebetkeun hiji nominasi wungkul. 

Buku atawa karya utama kedah

  • Jieun kontribusi signifikan kana beasiswa atawa panalungtikan ngeunaan puseur nulis.
  • Ngungkulan hiji atanapi langkung masalah anu dipikaresep jangka panjang ka pangurus pusat nyerat, ahli teori, sareng praktisi.
  • Ngabahas téori, prakték, kawijakan, atawa pangalaman nu nyumbang kana pamahaman richer karya puseur nulis.
  • Témbongkeun kapekaan kana kontéks anu aya dimana pusat nyeratna aya sareng beroperasi.
  • Ngagambarkeun kualitas nyerat anu narik sareng bermakna.
  • Ngawula salaku wawakil anu kuat tina beasiswa sareng panilitian ngeunaan pusat nyerat.