Telepon pikeun Makalah: 2023 IWCA Colaborative@ CCCCs

Hubungan Pusat Tulisan, Kemitraan, sareng Koalisi

 

tanggal: Rebo, 15 Pébruari 2023

location: Universitas DePaul, Chicago, Illionis

Proposal alatan: 21 Désémber 2023 (diperpanjang ti 16 Désémber)

Bewara ditampa proposal: January 13, 2023

Kiriman Saran: Loka Kaanggotaan IWCA

PDF tina Telepon pikeun Usul

Kami geus lasut konferensi. Pikeun nyegerkeun pernyataan CCCCs 2023 Frankie Condon, urang ogé "kantun énergi, getar, hiruk-pikuk, sareng hum" pikeun hadir sareng kolega urang dina widang multidisiplin studi pusat nulis. Konperénsi nawiskeun urang kasempetan pikeun ngabina sareng ngadukung hubungan saling dina cara anu diwujudkeun nalika urang nyicingan hiji tempat babarengan.

Nalika pendekatan IWCA Collaborative, kami parantos mikir khusus ngeunaan hubungan. Sacara tematik, kami diideuan ku telepon Condon pikeun milarian "kamungkinan hubungan anu jero sareng kolaborator." Kalayan émut ieu, urang naroskeun, saha (y) hubungan sareng mitra urang? Hubungan naon anu ngabeungharan karya pusat tulisan anjeun sareng jalma anu nyambung ka pusat ieu kalebet tutor, pangurus, dosen, staf, sareng anggota komunitas? Dimana hubungan ieu aya di sakuliah identitas, kampus, komunitas, puseur, wates, jeung bangsa? Hubungan naon anu tiasa aya dina sareng peuntas rohangan, sawah, sareng komunitas anu aya hubunganana? Kumaha urang ngalakukeun koalisi saling sareng tujuan naon?

Kami ngajak anjeun gabung sareng kami di Chicago sareng ngalebetkeun usulan ngeunaan sagala aspek hubungan pusat nulis, kemitraan, sareng koalisi kalebet ieu:

  • Mitra komunitas: naha pasangan pusat anjeun sareng komunitas di luar universitas? Naha aya kasempetan pikeun gawé bareng komunitas-universitas? Kumaha aranjeunna partnerships dimekarkeun ngaliwatan waktu?
  • Jaringan kampus: kumaha pusat anjeun damel sareng departemén, pusat, akademi, atanapi cabang kampus sanés? Naha pusat anjeun ngembangkeun program naon waé pikeun ngamajukeun pangwangunan hubungan di kampus?
  • Partnerships Center-to-center: naha puseur tulisan anjeun boga partnership husus kalawan puseur sejen atawa gugusan puseur? Kumaha anjeun damel babarengan dina waktosna? Kumaha anjeun tiasa gawé bareng?
  • Idéntitas sareng peran idéntitas dina ngawangun kemitraan: Kumaha idéntitas urang mangaruhan sareng ngabagi partnerships? Kumaha idéntitas ngabantosan atanapi ngahalangan ngawangun koalisi? Ngawangun sareng ngajaga komunitas di pusat tulisan: kumaha upami komunitas sareng hubungan di jero pusat? Naha komunitas pusat anjeun parantos mekar atanapi ngalangkungan fase anu béda? Kumaha tutor atanapi konsultan di pusat anjeun ngawangun hubungan saling atanapi sareng klien? Tantangan naon anu anjeun hadapi?
  • Partnerships global: pangalaman naon anjeun kungsi gawé bareng mitra global? Kumaha éta partnerships mangaruhan puseur anjeun? Kumaha aranjeunna kasampak kawas?
  • Peran penilaian dina jaringan sareng / atanapi kemitraan: kumaha urang atanapi henteu meunteun partnerships? Naon anu katingalina atanapi tiasa katingalina?
  • Halangan pikeun ngawangun kemitraan: momen-momen gesekan naon anu anjeun tepang dina nyiptakeun kerjasama? Dimana atanapi iraha kemitraan gagal? Palajaran naon anu Sadérék diajar tina pangalaman éta?
  • Sagala aspék séjén patali hubungan, partnerships, sarta koalisi

Jinis sési

Catet yén "presentasi panel" anu langkung tradisional sanés mangrupikeun fitur tina Kolaborasi IWCA taun ieu. Jenis sési di handap ieu nyorot kasempetan pikeun kolaborasi, paguneman, sareng ko-pangarang. Sadaya jinis sési bakal 75 menit

Méja buleud: Fasilitator mingpin sawala ngeunaan hiji masalah, skenario, patarosan, atawa masalah husus. Format ieu bisa ngawengku ucapan pondok ti fasilitator, tapi lolobana waktu devoted kana aktip tur substantive Dursasana / kolaborasi jeung Hadirin ditanya ku patarosan pituduh. Dina ahir sési, fasilitator bakal mantuan pamilon nyimpulkeun jeung muhasabah takeaways maranéhanana ti sawala jeung mikir ngeunaan kumaha maranéhna bakal narjamahkeun takeaways ieu kana aksi.

bengkel: Fasilitator mingpin pamilon dina kagiatan ékspériménsial langsung pikeun ngajarkeun kaahlian atanapi strategi anu nyata pikeun ngumpulkeun data, analisa, atanapi ngarengsekeun masalah. Usul workshop bakal ngawengku hiji rationale pikeun kumaha kagiatan bisa dilarapkeun ka rupa-rupa konteks puseur nulis, bakal ngalibetkeun Dursasana aktip, sarta bakal ngasupkeun hiji kasempetan pikeun pamilon ngeunteung kana poténsi pikeun aplikasi hareup husus.

waktos lab: Sesi waktos lab mangrupikeun kasempetan pikeun mindahkeun panalungtikan anjeun ka hareup ku cara ngumpulkeun data ti pamilon atanapi ku cara ngagunakeun tanggapan pamilon pikeun ngasah instrumen ngumpulkeun data. Anjeun tiasa nganggo waktos lab pikeun nyiptakeun sareng nampi tanggapan ngeunaan patarosan survey atanapi wawancara, ngumpulkeun data, analisa data, jsb. Dina proposal anjeun, punten ngajelaskeun naon anu anjeun hoyong laksanakeun sareng sabaraha sareng jinis pamilon anu anjeun peryogikeun (contona: tutor sarjana. , pangurus puseur nulis, jsb). Upami milarian pamilon diantara hadirin, fasilitator kedah gaduh persetujuan IRB institusional ogé dokuméntasi Informed Consent pikeun aranjeunna.

Tulisan kolaboratif: Dina tipe ieu sési, fasilitator pituduh pamilon dina kagiatan nulis grup dimaksudkeun pikeun ngahasilkeun dokumén co-pangarang atawa susunan bahan babagi. Salaku conto, anjeun tiasa kolaborasi dina pernyataan posisi pusat multi-tulisan atanapi rencana strategis pikeun gugusan pusat tulisan (contona: tujuan koalisi pikeun pusat tulisan anu aya di kota khusus sapertos Chicago). Anjeun ogé tiasa ngagampangkeun produksi tulisan anu kapisah tapi paralel (contona: pamilon ngarévisi atanapi ngadamel pernyataan pikeun pusatna teras bagikeun kanggo tanggapan). Usul pikeun sesi tulisan kolaborasi bakal kalebet rencana pikeun neraskeun atanapi ngabagi karya sareng komunitas pusat tulisan anu langkung ageung saatos konperénsi.

Host Kolaboratif sareng Garis Waktu
Kami bungah pisan pikeun janten tuan rumah Kolaborasi IWCA di Chicago, tempat anu seueur urang balik deui salami mangtaun-taun pikeun konperénsi sanés sareng kota anu gaduh rupa-rupa pusat tulisan dina rohangan institusional sareng komunal anu béda. Simkuring hoyong nganyatakeun rasa sukur haneut kami ka pangurus sarta tutors of DePaul Universitas urang Writing Center pikeun silaturahmi maranéhanana di hosting kolaborasi di Loop Kampus, nu ideally situated sababaraha blok ti hotél konferensi CCCCs.

Universitas DePaul ngakuan yén urang hirup sareng damel di tanah asli tradisional anu ayeuna janten tempat pikeun wawakil langkung ti saratus bangsa suku anu béda. Kami ngahormatan ka sadayana, kalebet bangsa Potawatomi, Ojibwe, sareng Odawa, anu nandatanganan Perjangjian Chicago di 1821 sareng 1833. Urang ogé mikawanoh urang Ho-Chunk, Myaamia, Menominee, Illinois Confederacy, sareng Peoria anu ogé ngajaga hubungan sareng tanah ieu. Kami ngahargaan yén ayeuna Chicago mangrupikeun salah sahiji populasi pribumi kota panggedéna di Amérika Serikat. Urang salajengna ngakuan sarta ngarojong ayana enduring bangsa pribumi diantara dosen urang, staf, jeung awak mahasiswa.

Punten kirimkeun abstrak (250 kecap atanapi kirang) sateuacan tanggal 16 Désémber 2022 via Loka Kaanggotaan IWCA. Pamilon bakal nampi béwara ku 13 Januari 2023. Patarosan tiasa diarahkeun ka ko-korsi IWCA Collaborative Trixie Smith (smit1254@msu.edu) sareng Grace Pregent (pregentg@msu.edu).

Kami ngarepkeun seueur mahasiswa sarjana sareng lulusan bakal milu!

Aranjeunna wilujeng sumping pikeun nyambung sareng ko-korsi konperénsi atanapi sareng Lia DeGroot, Konsultan Pascasarjana sareng Koordinator Kolaborasi, di mcconag3 @ msu.edu pikeun ngabahas ide, perjalanan, sareng patarosan umum.