[Utdrag från hela artikeln av Nicolette Hylan-King]

I slutet av december avslutar Jon Olson sin 23-åriga karriär som skriftlig mästare för kamratundervisning vid Penn State. Som docent i skrivande vid Institutionen för engelska och forskare i bostad för skrivning och kommunikation i Penn State Learning, har Olson menterat generationer av kamratlärare skriftligt och format teorin och praktiken som styr Penn State skrivcentra.

Olsons bidrag inom områdena skrivning av programadministration och skriftlig handledning har erkänts med flera prestigefyllda utnämningar och utmärkelser. Han var president för International Writing Centers Association 2003-05. Han fick NCPTW: s Ron Maxwell Award for Distinguished Leadership in Promoting the Collaborative Learning Practices of Peer Tutors in Writing (2008) och International Writing Center Association's Muriel Harris Outstanding Service Award (2020).